reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Moi rodzice to by jesZcze ode mnie wzięli. Ja na wszystko zapracowalam samą. Nawet na studia mi nie pozwolili iść jak chciałam. Dlatego studia skończyłam na własnym rachunku, mając już dzieci i pracując. I to co osiągnęłam zawdzięczam tylko sobie.

reklama
Kasia Marysia jak z jakiej racji? Tacy sa chcą to niech kupują mówią ze to ich wnuk albo wnuczka będzie normalni rodzice pomagają dzieciom
A Ty wiadomo ze nie dołożysz bo masz trudna sytuacje i Cie kochana rozumiem

Mi zeby pomagać to nie , ale jezeli o prezenty itd to tak , teście mi kupili wózek rodzice łóżeczko , o zawsze przyniosą ciuszki itd.. Resztę my kupiliśmy ale zeby pomagać finansowo to nie ..
A jezeli chodzi o oszczędzanie to otrzywiscie ze tak ! Jak zyc bez ostrzedzania na czarna godzine , na wakacje , na leki na chorobę , na wypady spontaniczne , itd ..
Kwestia wychowania myśle ... Ja nawet jak byłam po studiach i zarabiałam w restauracji najniższa krajowa około 600€ to odłożyłam 50-100€ zawsze ,i potem lepsza Praca ,i w wieku 25 lat kupiłam sobie sama swoje pierwsze auto , gotówką . Takze mam taka manie , i moj maż tez , odkłada wszystkie swoje premie .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png

Olcia ja też nie chce
Dlatego sama sobie chce odkładać żeby sobie sama kupić wszystko
A rodzice sami daja będziemy miec mieszkanie odwalone na glanc daliśmy im nasze oszczędności żeby nie robili wszystkiego sami juz mówią ze wózek oni kupują
A mojego mama sama odklada i da na dziecko bo tak postanowiła i nie przegadasz jej
Nawet dziadek jego to samo robi..przecież ja nie kaze im nie weźmiemy kasy to na konto idzie i przeleje

Ale zgodzę sie z tobą ola21, ze jest normalna rzeczą by sobie pomagać w rodzinie ,czy to pomocą fizyczna czy finansową, nam nie pomagają bo nie ma potrzeby , Ale jak by była to otrzywiscie , i moi rodzice i teście , i jak oni beda w potrzebie to tez im pomożemy czy to finansowo czy fizycznie nie ważne !

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
gann9n73gdjf9e3t.png

Kasia Marysia jak z jakiej racji? Tacy sa chcą to niech kupują mówią ze to ich wnuk albo wnuczka będzie normalni rodzice pomagają dzieciom
A Ty wiadomo ze nie dołożysz bo masz trudna sytuacje i Cie kochana rozumiem

Ale mi chodzi , że mi za badania nie oddają bo niby czemu? Mama mi ostatnio połówkowe płaciła. Jak miałam dobrą sytuację to nie mogłam zajść. Jezuuuu gdzie jesteś?!

Moi rodzice mają więcej długów niż włosów na głowie a teściowa by ziarna grochu nie oddala :D
Ja miałam odłożone do zeszłego roku kupę siana ale poszło . Tez sami kupiliśmy auto za gotówkę , drugie na raty . Od dwóch lat mam swoje własne wyposażenie mieszkania , meble , agd i inne rzeczy wiec to nie tak ze jesteśmy golodupce tylko życie i różne rzeczy takie jak firma nam pochłonęły sporo :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do tematu pomagania. .. moja rodzina jest moim fundamentem... oni pomagają mi nawet gdy nie oczekuje, ja pomagam im. Nie chodzi tu tylko o kwestie finansowe.
Teraz moja mama nalega przez tą przepukline żebym zmieniła lekarza i chodziła prywatnie i ze będą mi wysyłać na wizyty. .. jak jej powiedziałam ze mam prawie 30lat na karku i głupio mi brać od nich pieniądze to odpowiedziała ze mogę mieć sobie nawet 300 ale tu chodzi o moje i małego zdrowie i mam nie dyskutować. I standardowy tekst ze jeszcze przyjdzie czas żeby im pomóc. ..
Czasami to jest kwestia przyjazdu i opieki np. Nad Marsia albo ich kotełem. .. a czasami przelew na koniec miesiąca czy wykupienie recepty...
Ale u mnie przynajmniej to jest naturalne... z siostra mamy tak samo...

Oszczędności ach... mieliśmy i poszły w dal przy kupnie mieszkania[emoji14]
Myślimy nad założeniem kont dla dzieci i przelewaniu kasy z prezentów i chociażby 20zl miesięcznie. .. ale to za co najmniej pół roku jak juz po mieszkamy i nam się ustabilizuja wydatki :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry