reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Nadzieja, a w czym pomoc maja? Przepraszam, czytalam posty na raty i nie spamietalam wszystkiego, duzo informacji:-)

Ja to już sama nie wiem co mi jest napewno mam za wysokie tsh biorę euthyrox i glucophage na olicystyczne jajniki pewnie z ovu też problem. Ja to już prawie nadzieję nie mam w depresję wpadam :(

Nadzieja... jak juz masz diagnozę to niestety leczenie musi potrwać. .. przy pco dobrą metodą jest też np branie tabletek trzy miesiące i staranie się po odstawieniu od razu. tabsy regulują cykl

Ja przed tabletkami miałam okres regularny, co 28 dni nawet o godzinie tej samej. Przy tabletkach no to wiadome że regularny a po odstawieniu czyli już prawie rok mam nie co 28 jak wcześniej tylko 26-32.

ech znowu nie wysłało się :(
Kasia a ty masz pco? ja tabletki brałam 6lat... po odstawieniu okres miałam regularny przez pół roku jakoś. .. a w pierwszym roku po odstawieniu zaszłam w pierwszą ciążę. ..
of tamtej pory tabletek nie biorę. .. 1.5 roku bez zabezpieczenia działalismy i nic... a cykle miałam 30-65dni... dopiero ten cykl w styczniu po luteinie okazał się trafiony a ginka proponowała od razu tabletki na trzy miesiące żeby wyregulować cykl...

Nigdy nie bralam tabletek anty wiec nawet nie wiem jak one dzialaja....
Ja to jestem przekonana na 90% ze mi sie udalo po clo i po duphastonie. Bo niby po clo mialam pecherzyki ale sie nie udawalo i jak wzielam duphaston to od razu zaszlam w ciaze.

Ania no mi po luteinie. .. wiec wszystko wina hormonów. .. może niedobór progesteronu po prostu... ja to miałam jeszcze za wysoki testosteron w ogóle. ... ale później się unormowal. ..

kurcze ale to nie może być takie proste ze duphaston albo luteina wystarczą. .. bo jakby było to lekarze by najpierw zalecał regulacje cyklu tymi lekami a nie szukali przyczyn jakiś większych. ..

reklama
Ja to przeczuwalam ze u mnie moze byc problem z progesteronem bo ja tak 10-12 dni po owu mialam taki ciemno brazowy śluz, takie gluty. I mialam isc wlasnie na progesteron zeby sprawdzoc ale akurat sie udalo i juz nie musialam.

Moja przyjaciolka z partnerem przeszli juz wszystkie badania i za dwa tygodnie maja inseminacje. Ciekawe jak to bedzie...

Do góry