Najpierw brałam tabletki przez torbiele na jajnikach, a potem to już jako zabezpieczenieech znowu nie wysłało się
Kasia a ty masz pco? ja tabletki brałam 6lat... po odstawieniu okres miałam regularny przez pół roku jakoś. .. a w pierwszym roku po odstawieniu zaszłam w pierwszą ciążę. ..
of tamtej pory tabletek nie biorę. .. 1.5 roku bez zabezpieczenia działalismy i nic... a cykle miałam 30-65dni... dopiero ten cykl w styczniu po luteinie okazał się trafiony a ginka proponowała od razu tabletki na trzy miesiące żeby wyregulować cykl...
reklama
Życiowa
Fanka BB :)
Kasia no widzisz i ci cykle rozregulowalo. .. cholera wie od czego to zależy. ...
dziewczyny sposoby na ataki kaszlu... przyszedł wieczór i zaczyna mnie dusić wczoraj do 3w nocy się meczylam aż padlam. .. kaszle tak ze boli mnie brzuch juz... i nieraz mnie na wymioty naciaga. .. nie daje rady... aha czosnek odpada bo wymiotuje ... juz chyba wszystkiego próbowałam
dziewczyny sposoby na ataki kaszlu... przyszedł wieczór i zaczyna mnie dusić wczoraj do 3w nocy się meczylam aż padlam. .. kaszle tak ze boli mnie brzuch juz... i nieraz mnie na wymioty naciaga. .. nie daje rady... aha czosnek odpada bo wymiotuje ... juz chyba wszystkiego próbowałam
Nadziejka96
Życiowa mnie jak tak dusiło ostatnio też to zaparzyłam sobie szałwie i płukałam nią gardło i po pare łyków piłam i po 2 dniach mi przeszło ;*
Życiowa
szałwii chyba pić w ciąży nie można tak wyczytałam... a myślicie że inhalacje z samej soli fizjologicznej pomogą? ale to tak do 16 żeby nie pobudzić jeszcze bardziej chyba tego kaszlu...
Normalnie jak kaszle to tak mnie boli jakby mi się spojenie lonowe rozchodzilo
Normalnie jak kaszle to tak mnie boli jakby mi się spojenie lonowe rozchodzilo
Nadziejka96
Nie mozna w duzych ilosciach jej pic ale jak sobie pare razy lykniesz to nic sie nie stanie lepiej szybciej zwalczyc to niz masz sie tak meczyc.
reklama
dora032
Przeciwkaszlowy syrop z sosny
Duża garść ususzonych pączków sosny( można kupić w aptece lub sklepie zielarskim)
Zalewa się w emaliowanym garnku 1 szkl gęstego syropu( soku) z malin i bardzo wolno podgrzewac do wrzenia pod przykryciem. Następnie odstawić na 2 godz nie zdejmując pokrywki. Kiedy pączki opadną na dno, odcedzamy je, mocno wyciskając resztki przez gazę i zlewamy do buteleczki z ciemnego szkła.Przechowujemy w lodówce.
Stosować
po 1 łyżce 3 x dziennie dorośli
p 1 łyżeczce 3 x dziennie dzieci
Syrop ma działanie napotne. Ułatwia odkrztuszanie, działa przeciwkaszlowi. Jest pomocy przy suchym męczącym kaszlu. Wskazany przy wszystkich zimowych infekcjach dróg oddechowych. Likwiduje stany zapalne oskrzeli. Usuwa przykre uczucie drapania w gardle, ułatwia oddychanie.
Ja stosowałam w zeszłym roku i kaszel męczą mnie ponad miesiąc minął Jest trochę zabawy z przygotowaniem.
Duża garść ususzonych pączków sosny( można kupić w aptece lub sklepie zielarskim)
Zalewa się w emaliowanym garnku 1 szkl gęstego syropu( soku) z malin i bardzo wolno podgrzewac do wrzenia pod przykryciem. Następnie odstawić na 2 godz nie zdejmując pokrywki. Kiedy pączki opadną na dno, odcedzamy je, mocno wyciskając resztki przez gazę i zlewamy do buteleczki z ciemnego szkła.Przechowujemy w lodówce.
Stosować
po 1 łyżce 3 x dziennie dorośli
p 1 łyżeczce 3 x dziennie dzieci
Syrop ma działanie napotne. Ułatwia odkrztuszanie, działa przeciwkaszlowi. Jest pomocy przy suchym męczącym kaszlu. Wskazany przy wszystkich zimowych infekcjach dróg oddechowych. Likwiduje stany zapalne oskrzeli. Usuwa przykre uczucie drapania w gardle, ułatwia oddychanie.
Ja stosowałam w zeszłym roku i kaszel męczą mnie ponad miesiąc minął Jest trochę zabawy z przygotowaniem.