reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ja kilka lat temu sie juz leczylam na alergie a poznien musialam przerwac i teraz na nowo i u innego lekarza i widze roznice, bedzie mi robil rozne testy az do wrzesnia, pozniej ustali mi leczenie dokladnie pod moja alergie i szczdpionki na zamowienie bede miala. Mowi ze im szybciej zajde w ciaze tym pozniej szybciej zaczniemy leczenie ktore potrwa min 6 lat....

reklama
Mowil tez ze poronienie u nas moglo byc z tego wzgledu ze mamy najsilniejszy konflikt grup krwi. Bo wystepujeu nas konflikt grupy glownej i dodatkowo konflikt rh

Małami ja jako jeszcze dziecko brałam szczepionki ale w połowie przerwaliśmy.. Teraz biorę tylko tabletki jak mnie coś uczuli ewentualnie krople i jest dobrze. No chyba, że zaczyna wszystko kwitnąć albo trawy koszą to już biorę tabletkę na wszelki wypadek :)

Ja na szczęście alergii chyba nie mam, tylko skórę wrażliwą i muszę na kosmetyki uważać. Nie mogę żadnych kremów perfumowanych, a i tych pod oczy np jakichś przeciwzmarszczkowych też nie bo mnie piecze... Więc muszę się starzeć z godnością;) i na cetaphilu jadę.

Pieskowi współczuje, kurcze to trudne, bo człowiek powie co mu dolega, a taki zwierzak nie. Jak odszedł mój pies, który był z mami ponad 20 lat to ryczałam strasznie.
Akwarium sprząta mój m, ale rzadko tak ze 3 razy w roku. Mamy 2 glonojad,y w tym jednego giganta prawie 30 cm ma, wiec ścianki czyściutkie. Niedługo się w akwa nie będzie mieścił. Jak mieliśmy małe akwarium to trzeba było sprzątać co tydzień, a w większym nie ma tego problemu. Filtr tylko co tydz czyszczę, ale mój M chce kupić jakiś lepszy i wtedy to wg niego już super będzie.
Ja na obiad do mamy jak co niedziela. Tradycyjnie rosołek, którego nie jem i ziemniaczki mięsko jakieś...

Mała Mi o konflikcie rh to wiem, ale że z grupą krwi to pierwsze słyszę?

A wrzucisz foto z akwa? Ja musze kupic lampe uv i zawory do filtra bo mi mocno ciekna i jak narazie musialam dac ryby do malego akwa i filtr zastepczy mam. Wlasnie parze ze glonek mi zdechl ehhhh
No wslanie kiedys wyczytalam ze jest konflikt grup glownych, ja mam arh- a M brh+

Wiki a na co miałaś robione te badania? Bardzo proszę jakbyś miała chwilę to wrzuć wyniki i co oznaczają :)

Mamakulka z facetami tylko problemy. Mój jest taki że jak widzi ze ja mam zły humor to robi wszystko po prostu wszystko żebym nie musiała mieć jakiegoś ale. Czasem to bywa zabawne a czasem może mnie krew zalać że wchodzi mi w drogę. usiądź, rozpłacz się, ale tak żeby widział, przyjdzie a ty powiedz co czujesz i że hormony cie przerastają i takie tam głupoty. Potem daj znać czy pomogło. Jak nie będzie pomagać to zostaw wszystko i idź na dluuugi spacer :) albo do koleżanki na wyplakanie się :*

Mała mi co tam u tego alergologa? Na co masz alergie? Ja mam na metal, słońce, kurz i roztocza. W tamtym roku kupiłam kołdry i poduszki anty roztoczowe rewelacja. Wszystkie objawy mi przeszły, oprócz tego kupiłam ultradźwięki które zabijają roztocza w mieszkaniu.

Ostatnia edycja:
Sam przyszedł i przeprosił ale zobaczymy jak długo to potrwa. Ja chcę rozmawiać z nim a nie żeby tak się waliło. Kurde tez mamy z finansami problem . Ja zarabiałam w tej firmie na prawdę kupę kasiory jako szwaczka. Miałam serio kokosy a teraz zostaliśmy w sumie z moim l4 i jakimiś drobniakami bo zaryzykowalismy i ta firmę zakładamy. Pewnie dlatego jest nam tak ciężko i się na sobie nawzajem wzywamy. Anette ja i tak ciągle płacze wiec nie zrobi to na nim wrażenia. W xiazy mi hormony działają jak wbudowana fontanna :D

Przekichane i to dosłownie z tymi alergiami . Ja nie mam tego problemu na szczęście. Mam lekkie uczulenie na mleko ale je pije i jem wyroby wiec nie ma tragedii.

reklama
Do góry