reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Wiolaaa o matko!!! Masakra piękne uczucie na pewno :) ciesze się razem z Tobą az serce urosło!!!!! :) a dlaczego z poduszka pod pupa? :)
4 cykle to malo :)
Olcia " poduszka pod pupę " to taki nasz sposób na zajście w ciąże , po stosunku leżysz z poduszka pod pupa lub tyłek trzymać wysoko , chodzi o to żeby leżeć imię wstawać , żeby zawartość została w tobie , niektórym to pomogło mi tez :-)

reklama
Ja juz wstałam , cos mnie brzuch pobolewa , juz nie wiem jaką pozycje sie ułożyć do spania , masakra :-/
I juz głodna jestem :-|

Olus teraz to trzeba do różnych boli przywyknąć. .. mnie codziennie rano kluje jakby od dołu. .. a jak rozchodze to jest ok... zapytam jutro czy to normalne... ja nie pamiętam jakby było w pierwszej ciąży :p

Mnie też Ola boli. Nie cały czas ale.przy śniadaniu wstawaniu, ogólnie przy zmianie pozycji. Takie rozpychanie bolesne.

A plecy to tak mnie bolą , że w nocy żeby się przekręcić na bok to wyczyn.

Ola kochana i sprawdzalas na swoim usg ta metodę nub? ;)

Właśnie życiowa. Ty do czerniawskiego chodzilas kiedyś nie? Moja koleżanka w ciążę zaszła i chodziła do niego. No i dobry pan doktor nie zauważył , że zarodek nie rośnie prawidłowo i ona jest w 10 tc a zarodek duuuuzo mniejszy , jakiś 4-5 tydzień, dodatkowo jest krwiak i dziewczyna od soboty w szpitalu leży . Lekarze każą czekać na cud. Wiec odradzam .

Mamakulka , nie mam takiego zdjecia usg żeby było widać ten wzgorek :-/ , mam takie jedno z profilu ale potem widać udo i całą nóżkę , i tego wzgórka nie ma . Dobrze sie przypatrzę na następnym usg ( 18 marca ) o ile sama mi nie powie płci dziecka ;-)
No nie mogę wstać tak mnie dziś boli ten brzuch , juz nie wiem czy to jajniki , podbrzusze , czy jelita , nie umię nawet stwierdzić .

Mamakulka no co ty mówisz? ! :O masakra...
Ja byłam u niego raz tylko... no i myślałam czy by priv nie chodzić teraz ale po tym co napisałaś to podziękuję o_O kurde i w tu zaufaj lekarzowi. ... a on takie pozytywne opinie ma i w ogóle renomę. ..

Kochana , weź może magnez co? Mnie lekarka kazała brać profilaktycznie rozkurczowo . Mnie dzisiaj obudziły jelita właśnie też bólem.

Ty 17 tc masz? Bo juz się gubię tyle nas zaszło :D ja mam wizytę 25 wiec zobaczymy czy się sprawdzi moje nub :p jeszcze w międzyczasie pokaże dziewczynom z forum nubowego żeby się wypowiedziały :)

Musiałam wziąć przeciwbólowe , i dopiero przechodzi , masakra do tego kłuje mnie w macicy jeszcze . Jak jeszcze raz mnie zaboli to albo do gine zadzwonię albo na pogotowie pojadę bo tak sie juz wszystkiego boje ! Kochana u mnie 16 tydzień .

reklama
Musiałam wziąć przeciwbólowe , i dopiero przechodzi , masakra do tego kłuje mnie w macicy jeszcze . Jak jeszcze raz mnie zaboli to albo do gine zadzwonię albo na pogotowie pojadę bo tak sie juz wszystkiego boje ! Kochana u mnie 16 tydzień .
Ola teraz to dopiero sie zacznie hehe ja pamietam w pierwszej ciąży jak ułożenie sie do spania graniczylo z cudem a jak juz po jakis 20 minutach znalazlam wygodna pozycje to chcialo mi sie siku hehe. Spróbuj leżąc na boku wkladac sobie coś miedzy uda mi to pomagalo i stosowalam to juz od polowy ciąży. Musi sie wszystko tam rozciągnąć zeby te 3,5 kg mialo gdzie lobuzowac :)

Ja pół nocy cierpialam na zęba. Kurde wiedzialam ze tsk bedzie. Czekam do 9 i dzwonie do dentysty. Teraz juz nie boli ale wole nie ryzykowac kolejnej nocy. Ja w ciazy z Tosia to bylam tak samo czesto u dentysty jak i u gina. Taka moja uroda.... do 5 rż piłam żelazo i to podobno dlatego mam slabe zęby

Milego dnia dziewczeta :)

Do góry