reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Wiolaaa o matko!!! Masakra piękne uczucie na pewno :) ciesze się razem z Tobą az serce urosło!!!!! :) a dlaczego z poduszka pod pupa? :)
4 cykle to malo :)
Olcia " poduszka pod pupę " to taki nasz sposób na zajście w ciąże , po stosunku leżysz z poduszka pod pupa lub tyłek trzymać wysoko , chodzi o to żeby leżeć imię wstawać , żeby zawartość została w tobie , niektórym to pomogło mi tez :-)

reklama
Ja juz wstałam , cos mnie brzuch pobolewa , juz nie wiem jaką pozycje sie ułożyć do spania , masakra :-/
I juz głodna jestem :-|

Olus teraz to trzeba do różnych boli przywyknąć. .. mnie codziennie rano kluje jakby od dołu. .. a jak rozchodze to jest ok... zapytam jutro czy to normalne... ja nie pamiętam jakby było w pierwszej ciąży :p

Mnie też Ola boli. Nie cały czas ale.przy śniadaniu wstawaniu, ogólnie przy zmianie pozycji. Takie rozpychanie bolesne.

A plecy to tak mnie bolą , że w nocy żeby się przekręcić na bok to wyczyn.

Ola kochana i sprawdzalas na swoim usg ta metodę nub? ;)

Właśnie życiowa. Ty do czerniawskiego chodzilas kiedyś nie? Moja koleżanka w ciążę zaszła i chodziła do niego. No i dobry pan doktor nie zauważył , że zarodek nie rośnie prawidłowo i ona jest w 10 tc a zarodek duuuuzo mniejszy , jakiś 4-5 tydzień, dodatkowo jest krwiak i dziewczyna od soboty w szpitalu leży . Lekarze każą czekać na cud. Wiec odradzam .

Mamakulka , nie mam takiego zdjecia usg żeby było widać ten wzgorek :-/ , mam takie jedno z profilu ale potem widać udo i całą nóżkę , i tego wzgórka nie ma . Dobrze sie przypatrzę na następnym usg ( 18 marca ) o ile sama mi nie powie płci dziecka ;-)
No nie mogę wstać tak mnie dziś boli ten brzuch , juz nie wiem czy to jajniki , podbrzusze , czy jelita , nie umię nawet stwierdzić .

Mamakulka no co ty mówisz? ! :O masakra...
Ja byłam u niego raz tylko... no i myślałam czy by priv nie chodzić teraz ale po tym co napisałaś to podziękuję o_O kurde i w tu zaufaj lekarzowi. ... a on takie pozytywne opinie ma i w ogóle renomę. ..

Kochana , weź może magnez co? Mnie lekarka kazała brać profilaktycznie rozkurczowo . Mnie dzisiaj obudziły jelita właśnie też bólem.

Ty 17 tc masz? Bo juz się gubię tyle nas zaszło :D ja mam wizytę 25 wiec zobaczymy czy się sprawdzi moje nub :p jeszcze w międzyczasie pokaże dziewczynom z forum nubowego żeby się wypowiedziały :)

Musiałam wziąć przeciwbólowe , i dopiero przechodzi , masakra do tego kłuje mnie w macicy jeszcze . Jak jeszcze raz mnie zaboli to albo do gine zadzwonię albo na pogotowie pojadę bo tak sie juz wszystkiego boje ! Kochana u mnie 16 tydzień .

reklama
Musiałam wziąć przeciwbólowe , i dopiero przechodzi , masakra do tego kłuje mnie w macicy jeszcze . Jak jeszcze raz mnie zaboli to albo do gine zadzwonię albo na pogotowie pojadę bo tak sie juz wszystkiego boje ! Kochana u mnie 16 tydzień .
Ola teraz to dopiero sie zacznie hehe ja pamietam w pierwszej ciąży jak ułożenie sie do spania graniczylo z cudem a jak juz po jakis 20 minutach znalazlam wygodna pozycje to chcialo mi sie siku hehe. Spróbuj leżąc na boku wkladac sobie coś miedzy uda mi to pomagalo i stosowalam to juz od polowy ciąży. Musi sie wszystko tam rozciągnąć zeby te 3,5 kg mialo gdzie lobuzowac :)

Ja pół nocy cierpialam na zęba. Kurde wiedzialam ze tsk bedzie. Czekam do 9 i dzwonie do dentysty. Teraz juz nie boli ale wole nie ryzykowac kolejnej nocy. Ja w ciazy z Tosia to bylam tak samo czesto u dentysty jak i u gina. Taka moja uroda.... do 5 rż piłam żelazo i to podobno dlatego mam slabe zęby

Milego dnia dziewczeta :)

Do góry