reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Anko to uważaj na siebie :* odpoczywaj. Ja dzisiaj jakąś jestem też do niczego. Poleguje. Boli mnie krzyż i taka jestem ospala. Poza tym czuje jak mnie macica ciągnie.

reklama
Tak juz bym chciala zeby ten pierwszy trymestr juz sie skonczyl.
Ja tez mam wrażenie ze macica mnie ciagnie i sie przemieszcza hehe bo mam takie dziwne ruchy w brzuchu a na kopniaki za wczesnie

Dziewczyny lekarz rewelacja :) zostaje u niego :) stwierdził u mnie PCO. Zrobił usg, ultrasonograf, cytologie i tam jeszcze jakieś inne badania ale zbytnio nie rozumiałam. Mój ma iść na badanie spermy. Jak dostanę miesiączkę to między 3 a 5 dniem mam przyjść na badanie krwi.

Dziewczyny co to jest w ogóle te PCO? Co mam teraz robić? Jak to leczycie? Co bierzecie? Proszę was o wszystkie informacje. Bo może jeszcze jest szansa na moje maleństwo :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny lekarz rewelacja :) zostaje u niego :) stwierdził u mnie PCO. Zrobił usg, ultrasonograf, cytologie i tam jeszcze jakieś inne badania ale zbytnio nie rozumiałam. Mój ma iść na badanie spermy. Jak dostanę miesiączkę to między 3 a 5 dniem mam przyjść na badanie krwi.

Dziewczyny co to jest w ogóle te PCO? Co mam teraz robić? Jak to leczycie? Co bierzecie? Proszę was o wszystkie informacje. Bo może jeszcze jest szansa na moje maleństwo :)

Ja mam PCO i byłam stymulowana clostigebytem:) Mam dzięki clo synka:)
Teraz w przyszłym cyklu mam stymulację tym lekiem, i być może mi znów pomoże:)
Najczęstszą przyczyną niepłodności przy PCO jest brak owulacji, więc być może lekarz przepisze Ci lek na stymulację jajników, pójdziesz na monitoring (żeby stwierdzić czy pęcherzyki ładnie rosną i pękają) i juuu...
Będzie dzidzia:))

Ale ale nie można mówić że PCO powoduje bezpłodność. .. utrudnia zajście w ciążę ale tylko utrudnia :)
anette zależy jakie stadium masz... czy wystarczy np stymulacja duphastonem/luteina. .. czy clo czy jajowej wymagają udroznienia.
PCO to jak pisałam zspol policystycznych jajników co oznacza że twoje jajowody mają budowę ułatwiająca powstawanie cyst oraz wielu pustych pęcherzyków które uniemożliwiają hamują utrudniają prawidłowy przebieg owulacji. .. tak mówiąc bardzo wprost i prosto :)

pęcherzyki mogą się gromadzić tez w jajowodzie i nie pękać i może powstać zator. .. jejku ja przeczytałam chyba internetu wzdłuż i wszerz na ten temat :p
poczytaj sobie artykuły o PCO ale nie fora tylko art medyczne /naukowe :)

reklama
Do góry