reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
India mój Igi już nie ma czasu na pryztulaski [emoji24]

Sent from my PRA-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

O proszę, już się wymknął mamusi :-)
Nie martw się - mój Radek przyłazi wieczorem co 10 minut, żeby go po plecach łaskotać, także Igi jeszcze wróci, a jak będzie miał w przyszłości wizję rodzeństwa to raz dwa o przytulaskach sobie przypomni

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiki skad wiesz ze jest głodna powiedziała Ci?
Moj maly je i tylko czasem slysze jak przelyka..
India ma racje.
Ssanie rowna sie mleko.
Butelka moze to zaburzac.
I przy piersi dziecko musi sie nameczyc z butelki latwiej leci
Mleko matki szybciej sie trawi a ona ma maly żołądek
Jesteś zdrowa kobieta i na bank produkujesz wartościowe mleko.

Ostatnia edycja:
No po 2 godzinach też już się denerwuje. Ale w dzień z tą butla to różnie wypada. Rano zje cycki, płacz wielki, dostaje butle cisza spokój, potem znów przebieranie przewijanie znów cycek zaśnie a potem różnie. Wieczorem jest kąpanie cycek kolejne 2h, butla i spanie. I to cała porcja bo jak dostanie mniej to i tak spać nie pójdzie. Ja wiem że ona jest najważniejsza ale kobiety ogarniają po 2-3 maluchy a ja przy jednym jestem taka rozciapciana. Ogólnie to bałagan by mi wisiał ale jak przyjdzie położna czy ktoś to wstyd trochę.

A w ogóle to nie za wcześnie ona mi głowę podnosi? Podnosiła już z tydzień temu ale teraz już ja normalnie trzyma
Moj maly w szpitalu podnosił potem w domu juz l
Lekarka mowila ze pięknie:laugh2:
Bardzo szybko to robil

Ada tez tylko jadla na poczatku, i byla nieodkladalna. Non stop na rekach, non stop cyc. Pamietam, ze bylo mi glupio jak przychodzili goscie, a ona co 20 min glodna i do cyca. Czulam sie oceniana, ze oczywiscie - malo pokarmu, kiepski pokarm itp( ale to starsze pokolenie tylko) - a to jest bzdura. Dziecko ma silna potrzebe i tylko mama ta potrzebe jest w stanie zaspokoic. I przytulac ile wlezie, bo dzieci tak szybko dorastaja, ze rodzice pozniej nie sa gotowi na to, ze musza prosic o przytulanie :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ada tez tylko jadla na poczatku, i byla nieodkladalna. Non stop na rekach, non stop cyc. Pamietam, ze bylo mi glupio jak przychodzili goscie, a ona co 20 min glodna i do cyca. Czulam sie oceniana, ze oczywiscie - malo pokarmu, kiepski pokarm itp( ale to starsze pokolenie tylko) - a to jest bzdura. Dziecko ma silna potrzebe i tylko mama ta potrzebe jest w stanie zaspokoic. I przytulac ile wlezie, bo dzieci tak szybko dorastaja, ze rodzice pozniej nie sa gotowi na to, ze musza prosic o przytulanie :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Racja
No po 2 godzinach też już się denerwuje. Ale w dzień z tą butla to różnie wypada. Rano zje cycki, płacz wielki, dostaje butle cisza spokój, potem znów przebieranie przewijanie znów cycek zaśnie a potem różnie. Wieczorem jest kąpanie cycek kolejne 2h, butla i spanie. I to cała porcja bo jak dostanie mniej to i tak spać nie pójdzie. Ja wiem że ona jest najważniejsza ale kobiety ogarniają po 2-3 maluchy a ja przy jednym jestem taka rozciapciana. Ogólnie to bałagan by mi wisiał ale jak przyjdzie położna czy ktoś to wstyd trochę.

A w ogóle to nie za wcześnie ona mi głowę podnosi? Podnosiła już z tydzień temu ale teraz już ja normalnie trzyma

A to właśnie od wczoraj go używam :)
Wiki przeczytaj idealnie napisane
Link do: Nowonarodzone dziecko bezczelnie siedzi non stop przy cycku! Czyli dlaczego odruch ssania jest ważny i należy go pielęgnować.

Jakby Ci sie nie chciało:p
Często kiedy poda się w takim momencie „wiszenia na cycku” butelkę malcowi ten zje ją z radością i pójdzie spać – nie dlatego że był super zagłodzony albo głodny ale dlatego że dorwał się do łatwo lecącego pokarmu i szybko wypełnił sobie nim brzuch, a jego organizm dostał informację, że oto praca nad stymulacją laktacji została zakończona można sobie odpocząć.

Ostatnia edycja:
Nie no ona z tym cyckiem jest niemożliwa , biegiem do domu ze spaceru leciałam bo jak by ją ze skóry obdzierali. A zawsze spacerki spała nawet po 2 h, dziś ledwo godzina. Teraz też na cycku się wierci i marudzi.

Wiki nie karmisz jej na dworze?
Mi by sie nie chcialo leciec za kazdym razem do domu z konca miasta
Jak chcesz kp to nie dawaj butelki bo moze Ci odrzucić pierś chyba ze chcesz ale wierze w Ciebie:)

No widzisz masz tak samo jak moja koleżanka tylko jej mala co chwile jak nie spi ale ona daje jej caly czas i gdzieś ma ze obiad czy brak porządku
Drze sie ostatnio sie rozdarla w Rossmanie dalam jej smoczka bo ona placila to chwila spokoju zaraz znowu ryk i musiała dac piers i dziecko odlecialo
I tak w kolko
A przybiera super itp
Zostalo Ci tylko uzbroic sie w cierpliwość:)

Ostatnia edycja:
Wiki ja Ciebie rozumiem doskonale. Moj ma 4,5 miesiąca i nadal wisi na cycku. Ja tez próbuje dawac na spacerze i czasami zje a czasami za cholerę nie chce na reku zjeść. Ty chociaz masz mozliwosc podania butelki (i wg mnie jak dobierzesz odpowiedni smok i nie bedzie to ciagle dokarmianie to dziecko nie odrzuci piersi) moj butelki w ogole nie toleruje wiec WSZĘDZIE jezdzi ze mna...

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiki ja ci napisze kochana tylko tyle, że napewno wiesz co robisz i robisz to najlepiej na świecie ;)
Pamiętaj, że dla swojej coreczki jesteś całym światem.
Musisz ze swoich obserwacji wyciągnąć wnioski jak tobie i małej najlepiej pasuje.
Jeśli obu wam jest dobrze przy karmieniu mieszanym to tak rób! I nie daj sobie wmówić ze to źle. Jeśli chcesz zawalczyć o kp to może poszukaj cdl? Ona ci wszystko wyjaśni itp.
Wiktoria jest pewnie jeszcze w szoku że już się urodziła ;) to normalne. Mój mały też wisiał non stop przy cycku. Zreszt A dalej ma momenty że wisi xd póki mam możliwość to dla mnie żaden problem.
Mialam straszne parcie żeby go nauczyć pic mm... Naprawde. Kulcia świadkiem. A ten mały uparciuch ni cholery nie chciał... i wiesz co? Odpuscilam mu. Tylko ja się stresowalam i on.
Wiem, że to odwrotna sytuacja, ale serio czasami warto wrzucić na luz ;)
Będzie dobrze cokolwiek bedziesz robiła bo jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka ;) :*

Do góry