Mamakulka
Fanka BB :)
India mój Igi już nie ma czasu na pryztulaski [emoji24]
Sent from my PRA-LX1 using Forum BabyBoom mobile app
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
India mój Igi już nie ma czasu na pryztulaski [emoji24]
Moj maly w szpitalu podnosił potem w domu juz lNo po 2 godzinach też już się denerwuje. Ale w dzień z tą butla to różnie wypada. Rano zje cycki, płacz wielki, dostaje butle cisza spokój, potem znów przebieranie przewijanie znów cycek zaśnie a potem różnie. Wieczorem jest kąpanie cycek kolejne 2h, butla i spanie. I to cała porcja bo jak dostanie mniej to i tak spać nie pójdzie. Ja wiem że ona jest najważniejsza ale kobiety ogarniają po 2-3 maluchy a ja przy jednym jestem taka rozciapciana. Ogólnie to bałagan by mi wisiał ale jak przyjdzie położna czy ktoś to wstyd trochę.
A w ogóle to nie za wcześnie ona mi głowę podnosi? Podnosiła już z tydzień temu ale teraz już ja normalnie trzyma
Ada tez tylko jadla na poczatku, i byla nieodkladalna. Non stop na rekach, non stop cyc. Pamietam, ze bylo mi glupio jak przychodzili goscie, a ona co 20 min glodna i do cyca. Czulam sie oceniana, ze oczywiscie - malo pokarmu, kiepski pokarm itp( ale to starsze pokolenie tylko) - a to jest bzdura. Dziecko ma silna potrzebe i tylko mama ta potrzebe jest w stanie zaspokoic. I przytulac ile wlezie, bo dzieci tak szybko dorastaja, ze rodzice pozniej nie sa gotowi na to, ze musza prosic o przytulanie
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
RacjaAda tez tylko jadla na poczatku, i byla nieodkladalna. Non stop na rekach, non stop cyc. Pamietam, ze bylo mi glupio jak przychodzili goscie, a ona co 20 min glodna i do cyca. Czulam sie oceniana, ze oczywiscie - malo pokarmu, kiepski pokarm itp( ale to starsze pokolenie tylko) - a to jest bzdura. Dziecko ma silna potrzebe i tylko mama ta potrzebe jest w stanie zaspokoic. I przytulac ile wlezie, bo dzieci tak szybko dorastaja, ze rodzice pozniej nie sa gotowi na to, ze musza prosic o przytulanie
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No po 2 godzinach też już się denerwuje. Ale w dzień z tą butla to różnie wypada. Rano zje cycki, płacz wielki, dostaje butle cisza spokój, potem znów przebieranie przewijanie znów cycek zaśnie a potem różnie. Wieczorem jest kąpanie cycek kolejne 2h, butla i spanie. I to cała porcja bo jak dostanie mniej to i tak spać nie pójdzie. Ja wiem że ona jest najważniejsza ale kobiety ogarniają po 2-3 maluchy a ja przy jednym jestem taka rozciapciana. Ogólnie to bałagan by mi wisiał ale jak przyjdzie położna czy ktoś to wstyd trochę.
A w ogóle to nie za wcześnie ona mi głowę podnosi? Podnosiła już z tydzień temu ale teraz już ja normalnie trzyma
Wiki przeczytaj idealnie napisaneA to właśnie od wczoraj go używam