reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
India mój Igi już nie ma czasu na pryztulaski [emoji24]

Sent from my PRA-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

O proszę, już się wymknął mamusi :-)
Nie martw się - mój Radek przyłazi wieczorem co 10 minut, żeby go po plecach łaskotać, także Igi jeszcze wróci, a jak będzie miał w przyszłości wizję rodzeństwa to raz dwa o przytulaskach sobie przypomni

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiki skad wiesz ze jest głodna powiedziała Ci?
Moj maly je i tylko czasem slysze jak przelyka..
India ma racje.
Ssanie rowna sie mleko.
Butelka moze to zaburzac.
I przy piersi dziecko musi sie nameczyc z butelki latwiej leci
Mleko matki szybciej sie trawi a ona ma maly żołądek
Jesteś zdrowa kobieta i na bank produkujesz wartościowe mleko.

Ostatnia edycja:
No po 2 godzinach też już się denerwuje. Ale w dzień z tą butla to różnie wypada. Rano zje cycki, płacz wielki, dostaje butle cisza spokój, potem znów przebieranie przewijanie znów cycek zaśnie a potem różnie. Wieczorem jest kąpanie cycek kolejne 2h, butla i spanie. I to cała porcja bo jak dostanie mniej to i tak spać nie pójdzie. Ja wiem że ona jest najważniejsza ale kobiety ogarniają po 2-3 maluchy a ja przy jednym jestem taka rozciapciana. Ogólnie to bałagan by mi wisiał ale jak przyjdzie położna czy ktoś to wstyd trochę.

A w ogóle to nie za wcześnie ona mi głowę podnosi? Podnosiła już z tydzień temu ale teraz już ja normalnie trzyma
Moj maly w szpitalu podnosił potem w domu juz l
Lekarka mowila ze pięknie:laugh2:
Bardzo szybko to robil

Ada tez tylko jadla na poczatku, i byla nieodkladalna. Non stop na rekach, non stop cyc. Pamietam, ze bylo mi glupio jak przychodzili goscie, a ona co 20 min glodna i do cyca. Czulam sie oceniana, ze oczywiscie - malo pokarmu, kiepski pokarm itp( ale to starsze pokolenie tylko) - a to jest bzdura. Dziecko ma silna potrzebe i tylko mama ta potrzebe jest w stanie zaspokoic. I przytulac ile wlezie, bo dzieci tak szybko dorastaja, ze rodzice pozniej nie sa gotowi na to, ze musza prosic o przytulanie :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ada tez tylko jadla na poczatku, i byla nieodkladalna. Non stop na rekach, non stop cyc. Pamietam, ze bylo mi glupio jak przychodzili goscie, a ona co 20 min glodna i do cyca. Czulam sie oceniana, ze oczywiscie - malo pokarmu, kiepski pokarm itp( ale to starsze pokolenie tylko) - a to jest bzdura. Dziecko ma silna potrzebe i tylko mama ta potrzebe jest w stanie zaspokoic. I przytulac ile wlezie, bo dzieci tak szybko dorastaja, ze rodzice pozniej nie sa gotowi na to, ze musza prosic o przytulanie :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Racja
No po 2 godzinach też już się denerwuje. Ale w dzień z tą butla to różnie wypada. Rano zje cycki, płacz wielki, dostaje butle cisza spokój, potem znów przebieranie przewijanie znów cycek zaśnie a potem różnie. Wieczorem jest kąpanie cycek kolejne 2h, butla i spanie. I to cała porcja bo jak dostanie mniej to i tak spać nie pójdzie. Ja wiem że ona jest najważniejsza ale kobiety ogarniają po 2-3 maluchy a ja przy jednym jestem taka rozciapciana. Ogólnie to bałagan by mi wisiał ale jak przyjdzie położna czy ktoś to wstyd trochę.

A w ogóle to nie za wcześnie ona mi głowę podnosi? Podnosiła już z tydzień temu ale teraz już ja normalnie trzyma

A to właśnie od wczoraj go używam :)
Wiki przeczytaj idealnie napisane
Link do: Nowonarodzone dziecko bezczelnie siedzi non stop przy cycku! Czyli dlaczego odruch ssania jest ważny i należy go pielęgnować.

Jakby Ci sie nie chciało:p
Często kiedy poda się w takim momencie „wiszenia na cycku” butelkę malcowi ten zje ją z radością i pójdzie spać – nie dlatego że był super zagłodzony albo głodny ale dlatego że dorwał się do łatwo lecącego pokarmu i szybko wypełnił sobie nim brzuch, a jego organizm dostał informację, że oto praca nad stymulacją laktacji została zakończona można sobie odpocząć.

Ostatnia edycja:
Nie no ona z tym cyckiem jest niemożliwa , biegiem do domu ze spaceru leciałam bo jak by ją ze skóry obdzierali. A zawsze spacerki spała nawet po 2 h, dziś ledwo godzina. Teraz też na cycku się wierci i marudzi.

Wiki nie karmisz jej na dworze?
Mi by sie nie chcialo leciec za kazdym razem do domu z konca miasta
Jak chcesz kp to nie dawaj butelki bo moze Ci odrzucić pierś chyba ze chcesz ale wierze w Ciebie:)

No widzisz masz tak samo jak moja koleżanka tylko jej mala co chwile jak nie spi ale ona daje jej caly czas i gdzieś ma ze obiad czy brak porządku
Drze sie ostatnio sie rozdarla w Rossmanie dalam jej smoczka bo ona placila to chwila spokoju zaraz znowu ryk i musiała dac piers i dziecko odlecialo
I tak w kolko
A przybiera super itp
Zostalo Ci tylko uzbroic sie w cierpliwość:)

Ostatnia edycja:
Wiki ja Ciebie rozumiem doskonale. Moj ma 4,5 miesiąca i nadal wisi na cycku. Ja tez próbuje dawac na spacerze i czasami zje a czasami za cholerę nie chce na reku zjeść. Ty chociaz masz mozliwosc podania butelki (i wg mnie jak dobierzesz odpowiedni smok i nie bedzie to ciagle dokarmianie to dziecko nie odrzuci piersi) moj butelki w ogole nie toleruje wiec WSZĘDZIE jezdzi ze mna...

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiki ja ci napisze kochana tylko tyle, że napewno wiesz co robisz i robisz to najlepiej na świecie ;)
Pamiętaj, że dla swojej coreczki jesteś całym światem.
Musisz ze swoich obserwacji wyciągnąć wnioski jak tobie i małej najlepiej pasuje.
Jeśli obu wam jest dobrze przy karmieniu mieszanym to tak rób! I nie daj sobie wmówić ze to źle. Jeśli chcesz zawalczyć o kp to może poszukaj cdl? Ona ci wszystko wyjaśni itp.
Wiktoria jest pewnie jeszcze w szoku że już się urodziła ;) to normalne. Mój mały też wisiał non stop przy cycku. Zreszt A dalej ma momenty że wisi xd póki mam możliwość to dla mnie żaden problem.
Mialam straszne parcie żeby go nauczyć pic mm... Naprawde. Kulcia świadkiem. A ten mały uparciuch ni cholery nie chciał... i wiesz co? Odpuscilam mu. Tylko ja się stresowalam i on.
Wiem, że to odwrotna sytuacja, ale serio czasami warto wrzucić na luz ;)
Będzie dobrze cokolwiek bedziesz robiła bo jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka ;) :*

Do góry