reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Wiki to szykuj torbe moja kochana :) nie musi być poród ale warto zjechać na IP.

Kurde India weź bo mój dalej nie ma zębów :D

Ja też odciagalam i psikalam octaniseptem i moment nie było kikuta.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nam zalecili zalewać octaniseptem, tak robili w szpitalu położne przychodziły i codziennie zalewały.
A ten spiryt to wymysł naszej pediatry bo ona starej daty i jak ta pepowina nie odpadała to juz w koncu stwierdziłam że moze i ma racje.

U nas na wątku wrześniowym dziewczyny mówiły, że octanisept nie pomaga wręcz utrudnia odpadniecie kikuta. Ja przemywałam ciepła woda z mydłem i szybciutko odpadło.

Chirurg odciął pępowinę wczęści i mówi, że trzeba było wcześniej przyjść... A my prywatnie do niego poszliśmy bo nasza pediatra uważa, że nie trzeba, że odpadnie i skierowania nie chciała dać.
Otóż pępowina gruba wyjątkowo i jakoś tak zawinięta przy pępku, że nie wysychała od środka i dr stwierdził, że mogłam na głowie stawać a ona by nie odpadła. Najgorsze, że przez to, że tak długo wytworzył się ziarniniak i trzeba go będzie usuwać.
Odciął nad tym ziarniniakiem i reszta ma zaschnąć. Mam opatrunki robić przez dwa tyg bo możne podkrwawiać i nie ma kładzenia na brzuszku

Ciagle cos, dobrze, że poszliście do tego chirurga

No krew czerwona nie, brązowe... Tak jak przed okresem czasem się zaczyna.

Może cos sie zaczyna dziać, jakieś oczyszczanie czy cos... jakby Cię to bardzo martwiło to jedz na IP. Lepiej sprawdzić trzy razy niż olać.

Dora, super, ze chirurg zajal sie tematem. Zyjemy w czasach gdzie najlepiej chodzic prywatnie, a i to nie zawsze, bo teraz i prywatnie watpliwej jakosci te konsultacje bywaja.

Wiki, ja plamilam w wieczor przed porodem, ale skurcze mialam wtedy juz od 24 godzin

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Najgorsze jest to, że trzeba kontrolować wiedzę lekarzy. I pilnować tego jak leczą [emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kulka, nasze dzieciaki na pewno maja gdzieś tam zalążki i ząbki się pojawia ;-) .... wszystkie naraz :-D haha

Lee, no wlasnie i jeszcze zgadywac czy lekarz mial racje czy moze nie tym razem :-/

My od trzech lat leczymy się u babeczki. I byłam z niej zadowolona. Jednak pewne objawy synka mnie niepokoiły, wiec szukałam sama i czytałam. A na wizycie mowie, że wydaje mi się ze te o jawy to może być celiakia. A ona oooo No faktycznie może być, to przyjdźcie na oddział zrobimy badania.
Trzy lata się dziecko męczyło [emoji17]

Ja myśle, że w takich przypadkach trzeba zaufać sobie. My matki mamy szczególny zmysł do wykrywania nieprawidłowości. Nawet jeśli to duperele....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez mialam przypadek, ze dwom lekarkom podsuwalam diagnoze, ale twierdzily, ze to nie mozliwe. W szpitalu sie okazalo, ze mialam racje :-/
Tzn to nie tak, ze mialam pewnosc, ale sugerowalam, ze to mozliwe

Dora dobrze żeu poszliście. A tego ziarniaka kiedy usuwacie?

Ja czytałam, że na lipcówkach pielegniarka źle założyła klips i dzieciątku jelitko przytrzasnęła[emoji25]

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Z resztą co do grzebania pod kikutem to chyba Kulcia doradziła. Taki hardcor z niej[emoji12]
Ja się bałam, a okazało się że tak w sumie trzeba.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry