reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

o tak bo to była mina pt.Fifi usmiechnij sie hehe ;p to taki bucor maly jak sie nabundyczy czasami to wyglada jakby przezyl juz ze 40 lat i byl stargany zyciem haha ;p

ja tez czasem daje od zabkow w nocy ibum ale nam bardzo pomagaja czopki viburcol . moze sprobujcie oczywiscie nie dawajcie codziennie ale tam jak juz jest naprawde zle to to jest najlepsze.

Fifi zasnal mi dzisiaj po 11 spal do 14 i dopiero go polozylam spac o 19.30 i 5 min i dziecka nie ma troche plakal bo widzialam ze chce spac ale byla 18 i sobie mysle poloze go teraz to sie za godzine obudzi i pozniej koncert do polnocy wiec go przetrzymalam troszke dalam mu odkurzacz do zabawy bo odkurzalam i poszlam robic kaszke ale cos mi cicho sie wydalo przychodze a tu znowu mi cala firanke obdarl i musialam zaczepiac i mowie do niego no no no nie wolno a on sie patrzy na mnoe przestaje drzec i tak powolutku raczka dalej zaczyna drzec wiec ja znowu ze nie wolno a on w placz wiec chyba zrozumial hehe [emoji14]

jak mu ktos cos zabierze z raczki to jest tragedia tak placze ze masakracja i powiem Wam ze nie bardzo lubi inne dzieci hehe bo jak sie do niego zblizaja albo glosniej krzykna to zaraz chce plakac gowniarz maly ;p

wolalabym zeby spal 2 razy dziennie np kolo tej 10 sie kladl na 2 godziny i pozniej kolo 14 na godzine czy dwie ale kurde on spi pierwszy raz ponad 3 godziny i pozniej nie chce sie kolo tego poludnia polozyc spac tylko kolo 17-18 i wtedy mi spi z godzine i kurde w nocy pozno zasypia i wczesnie wstaje . a wczoraj jak go polozylam o 20 to spal dzisiaj do 7 co prawda wtal o 1 w nocy w lozeczku i tak plakal ze musialam go wziac do siebie i ze mna spal do rana bo odkladalam go pare razy i sam nie chcial zasnac.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nadziejko, a moja Ada dla przykladu spi zazwyczaj raz dziennie ok 12 do 13 i tyle :-( czasem od wielkiego dzwona pospi dluzej, ale tak to godzina i po spaniu jest.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nadziejka Fifi tak dorosle wyglada:) super minki:)

Kulcia a czasem BLW nie powinno się wprowadzić kiedy dziecko już siedzi?

MałaMi ja np. Zaczynałam tak jak Ty, szło dobrze ale potem Magdzie szły dwójki wymiotowała po warzywach więc przeszłam na kaszki. Holle jaglana - bezglutenowa. Teraz je jaglaną, jaglaną z karobem ( mieszkam sama), gryczaną ze śliwką, ryżową waniliową, ryżową jabłko - gruszka.
Cieżko z zupami...

Dzwoneczku jedzcie. A może nie bedzie tak zle w podróży, najlepiej na noc jedzcie, żeby była jej pora spania.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też się porobiło... Marysia wyjezdza jutro do dziadkow na 2 tygodnie. Jak wróci mam 1 dzień zeby ją przepakowac i jedzie na kolejne 2 tygodnie do drugich dziadkow i z nimi nad morze. Jak wroci mam 2 tyg spokoju i pakowanie bo 1.09 lecimy na prawie 2 tygodnie do Bułgarii...

Stwierdzam. Tymon zabkuje... Kulcia mnie utwierdzila w tym i nawet zobaczyła ze 2 mu idą... mogą mu iść 1 i 2 na raz?

Mogą :) nam szły na raz dwie jedynki na dole[emoji6]

Nadziejko, a moja Ada dla przykladu spi zazwyczaj raz dziennie ok 12 do 13 i tyle :-( czasem od wielkiego dzwona pospi dluzej, ale tak to godzina i po spaniu jest.

Jejku... A nie jest marudna oo jednej krótkiej drzemce?

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

O kurcze India jedna drzemka?? i to godzinna??
To u nas jest pierwsza drzemka od 9 do 10 lub 10.30-11 zależy o któej wstanie rano) i kolejna drzemka od 13.30 do 16, a w porywach do 16.30... i powiem Ci żę to mnie zadowala bo mogę w tym czasie obiad na spokojnie zrobić. a jakby mi spałą jak Ada to nie wiem jak bym to zrobiłą ;)

Viola i ja wlasnie cierpie przez to, bo przez caly dzien nie moge zrobic nic doroslego nie mowiac juz o odpoczynku. Jak gotuje to wkladam ja w krzeselko i czyms zajmuje( jakimis zabawkami)

Dziś odkurzałam a mała w leżaczku była i co włączyłam odklurzacz to ryk... kiedyś odkurzałam jak spała, teraz już sie budzi i muszę robić jak nie śpi no ale dziś to przechodziła samą siebie :) dopiero moje klucze od auta ją zadowoliły i jak sie nimi zajadała to ja ogarnęłam odkurzanie.

Byliśmy dziś w gościach u takiej dalszej rodziny i wszyscy zachwqyceni jaka ona pogodna panienka, że sie do wszystkich śmieje, nie płacze, grzecznie siedzi. bo rzeczywiście w gościach to Amelka jest grzeczna, można z nią posiedzieć, przynajmniej narazie dopóki nie raczkuje ;)
Za to na widok swojego ojca chrzestnego dziś wpadła w krzyk :p generalnie ma okres że na osoby któe rzadziej widzi reaguje płaczem a Piotrek przyjeżdża raz na2-3 tyg hehe no i tak wyszło :p

reklama
Czy jest marudna? Zalezy od dnia. Dzisiaj od 18 walczylam, zeby nie zasnela, bo sie juz przytulala na rekach.
Ale to przed 19 ja Michal wykapal, po 19 zjadla kaszke i jeszcze ja pozniej Radek porozsmieszal. Zostalysmy same w pokoju o 19:50, a 5 minut pozniej ona juz spala
Wczoraj tez mi w kilka minut zasnela

Do góry