reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
MalaMi śliczna Amelka :-)

Marta chyba już można gratulowac :-)

Dora jak to do szpitala?? I co??
Amelka jak wychodzila ze szpitala wazyla 2770 i 56 byly za duże przez jakies 2tyg. Potem nosiła 56 tak jak Ada przez ok 2 miesiące

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam 2 komplety na 50 ale chyba dokupować nie będę. Za duże trochę może być. Ponad tydzień temu mały miał 2500 wiec tak myślę że koło 3000 będzie...chociaż teraz z ta moja dieta to nie wiem jak on tam przybiera.
10 maja wizyta i szpital Odstawiają mi leki na podtrzymanie i nie wiem, czy mi pesar zdejmie czy nie. I zobaczymy co się wydarzy. Zależy też jak mi wyniki wyjdą na tą cholestazę. Jak będą złe to wywołają szybko. Baloniki oxy i do dzieła. Oj naoglądałam się. Lepiej żeby naturalnie poszło. To będzie 37 tydzień
Moja znajoma jak jej pesar zdjęli to za dwa dni urodziła.

Ja mam 2 komplety na 50 ale chyba dokupować nie będę. Za duże trochę może być. Ponad tydzień temu mały miał 2500 wiec tak myślę że koło 3000 będzie...chociaż teraz z ta moja dieta to nie wiem jak on tam przybiera.
10 maja wizyta i szpital Odstawiają mi leki na podtrzymanie i nie wiem, czy mi pesar zdejmie czy nie. I zobaczymy co się wydarzy. Zależy też jak mi wyniki wyjdą na tą cholestazę. Jak będą złe to wywołają szybko. Baloniki oxy i do dzieła. Oj naoglądałam się. Lepiej żeby naturalnie poszło. To będzie 37 tydzień
Moja znajoma jak jej pesar zdjęli to za dwa dni urodziła.

Dorcia, to roznie bywa. Zdarza sie, ze dziewczyna nogi zaciska, a lekarze jak moga pomagaja, zeby nie urodzila za wczesnie, a jak juz ma zielone swiatlo to dziecku przestaje sie spieszyc

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dorcia, to roznie bywa. Zdarza sie, ze dziewczyna nogi zaciska, a lekarze jak moga pomagaja, zeby nie urodzila za wczesnie, a jak juz ma zielone swiatlo to dziecku przestaje sie spieszyc

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie dr tak mi mówi że to wcale może tak szybko nie pójść jak mi się wydaje. Tyle że jak zbliża się czas wzięcia tabletek i np w domu to pilnuję i biorę regularnie a w szpitalu raz 30 min później mi leki przynieśli to tak mi się skurcze rozszalały że przez godz jeden za drugim.
Na ktg to tak średnio w ciągu w pól godz wychodzą 3 skurcze rzędu 70-90 % a poza tym poniżej 20 % nie schodzi. U mnie nie ma linii prostej ja mam "wzorki" cały czas Każdy ruch małego to skurcz.

Zamówiłam właśnie łóżeczko, bo na początek mamy kołyskę i mój wujek miał mi ja przemalować i jeszcze tego nie zrobił...
Łóżeczko też mi znajoma chciała dać i też miało być przemalowane, ale jak to tak ma wyglądać jak z ta kołyska to ja dziękuje. Zamówiłam białe i już.

Dora nir myśl o tym ;) ja od kwietnia byłam na lekach i cała ciążę na dupchastonie i luteinie... i co? wywoływać musieli bo mala sie nie spieszyla :)

@Dorcia u mnie było tak, że cała ciąża na podtrzymaniu. A gdy przyszedł 36tc i odstawili leki to mały czekał ponad trzy tygodnie [emoji6]
Umówił lekarz termin cc na poniedziałek to zebrał sie do wyjścia w piątek [emoji6]
Trzymaj sie cieplutko i nie zamartwiaj sie!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę przespanych nocy....zazdroszczę wam nawet snu 4 godzinnego... :)
Mój chrupek do 1 jeszcze jako tako śpi (oczywiście pobudka co 2 godziny na cyca ale śpi dalej) ale od 1 do rana to jakaś masakra.... Ja śpię po 2-4 godziny w nocy! W piątek spalam godzinę!
Jak mały idzie już spać np ok 7 to Tosia wstaje i tak w kółko.... A w dzień śpi dużo aż nie można go dobudzic. Cyca na spiaco i śpi dalej. A cycka czasami chce co chwila aż mnie już wszystko boli... :(
Szkoda mi Tosi bo nie mogę poświęcić jej czasu tyle ile bym chciała. A jak mówi że teraz jej kolej na mamę albo że Bartek zabrał jej mamusie to aż mam łzy w oczach....

Ciężko mi to wszystko pogodzić....

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry