Hejka
chwila wolnego czasu to się pojawiam, chociaż nie do końca wolnego, bo w mieszkaniu zawsze jest coś do zrobienia, ale tak dawno nic nie pisałam, ze aż mi głupio ;/
U nas wszystko dobrze, no oprócz tego ze Jasio taki krzykacz, ze aż pępuszek mu wyszedł (przepuklina pępkowa) i dalej mamy przeboje z karmieniem ;/ już powoli wysiadam, ale walczę cały czas i chociaż popić daje cyca, bo po próbach odstawienia mm i przejścia tylko na kp, miałam takie awanturki, ze naprawdę moim zdaniem mały się cycem nie najada i pediatra powiedział, żeby mimo wszystko karmić tak i tak.
13.04 mamy szczepienie i chyba zaszczepię refundowanymi i dodatkowo rotawirusy, chociaż nadal decyzji ostatecznej nie podjęłam.
16.04 mamy chrzciny Jasiulka i z tym tez miałam latania i załatwiania, bo mi ksiądz odmówił ochrzczenia dziecka... Co ja się nawściekałam, napłakałam to moje, ale nie będę się rozpisywać o tym, bo to dłuuuuga historia, generalnie brak ślubu kościelnego i to że wzięłam cywilny (według mojego księdza to ślub dla ateistów) jest przesłanką do tego, ze nie jestem osobą do końca wierzącą.... ;/ ważne, że załatwiłam chociaż nie u siebie w parafii. No i knajpkę udało się załatwić mimo, że większość u nas zamkniętych i ta też miała być zamknięta.
Ciężko mi strasznie bez mojego M, ale jeszcze 2,5 miesiąca tylko zostało.
Chyba
Kasia2310 pytała czy nie może wziąć urlopu ojcowskiego, wiec może tylko wtedy nie będzie miał odpowiedniej liczby godzin na zajęciach, czyli nie zaliczy szkoły ;/
A i kupiłam swoja pierwsza chustę, czekam na przesyłkę i będziemy się uczyć wiązać, bo Jasiowi to jednak przy mnie najlepiej i może wreszcie będę w stanie ugotować chociaż obiad od początku do końca w normalnym czasie
No i rozglądam się za huśtawką hybrydowa, taka jak kilka z Was ma, bo w bujaczku to 10-15 minut i krzyk ;p a jak się nie sprawdzi to sprzedam.
Uff nie pamiętam czy to wszystko co chciałam napisać, przepraszam ze nie odpisze każdej z osobna, może jak mały podrośnie będę miała więcej czasu na forum
Ściskam Was i buziaki dla Maluszków
A dla przyszłych mamuś przesyłam głaski dla brzuszków
Miłego dzionka