reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Co tam mamuśki taka cisza??
MałaMi co u Was??

Ja byłam poćwiczyć chodakowską u mojej siopstry. Dzieciaki śpią a ja wezmę sie za wystawienie kilku aukcji z ciuchami po Filipie.

India Ty szczepisz na meningokoki?? kurcze, zastanawiam sie nad zaszczepieniem filipa - ale są różne typy, a, c i b. Ile ty płacisz?? u nas okazało sie że tyfdzien przed tym 4-latkiem w szpitalu zmarło 3-letnie dziecko na sepse...

reklama
Ja sterylizowalam butelki w mikrofali zawsze w pojemniku przeznaczonym na to, ale tylko do 2 miesiąca , teraz juz nie sterylizuje niczego , musiała bym i kanapę i matę i podłogę sterylizować :-)
Nuska słodki Jasio ;-)
Viola ja szczepilam i szczepie na to wszystko .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam jutro lekarza, kurde jak ten miesiąc szybko minął.

Dziś mój Z rozwalił samochód, tak że musiał zostać zaciągnięty na linach do mechanika.... Także żegnaj remoncie.... Bo jak naprawa będzie kosztować sporo to Z chce kupić nowy bo on, w ogóle my musimy mieć auto. A mój sprzedalismy w listopadzie bo tylko stał i trawa aż wyrosła pod nim....

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Co tam mamuśki taka cisza??
MałaMi co u Was??

Ja byłam poćwiczyć chodakowską u mojej siopstry. Dzieciaki śpią a ja wezmę sie za wystawienie kilku aukcji z ciuchami po Filipie.

India Ty szczepisz na meningokoki?? kurcze, zastanawiam sie nad zaszczepieniem filipa - ale są różne typy, a, c i b. Ile ty płacisz?? u nas okazało sie że tyfdzien przed tym 4-latkiem w szpitalu zmarło 3-letnie dziecko na sepse...
Szczepie. Zaczne chyba od typu B, u nas 430 zl :-(
A po 12 ms zaszczepimy ta co obejmuje pozostale typy.
W Polsce najczesciej B i C atakuja

Ja ogolnie jestem przerazona tym co sie dzieje przy sepsie meningokokowej, jakie szanse maja lekarze na rozpoznanje zanim dojdzie do tragedii. Prawie zadne, bo tk kwestia kilku godzin od wystapienia goraczki.
Po tym jak u nas sie to zdarzylo rozmawialam z pediatra Radka i ona mi powiedziala, ze chyba w Szwecji, jesli dziecko ma tylko goraczke to przez 3 dni nie diagnozuja w ogole. Trzeba czekac na kolejne objawy

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Szczepie. Zaczne chyba od typu B, u nas 430 zl :-(
A po 12 ms zaszczepimy ta co obejmuje pozostale typy.
W Polsce najczesciej B i C atakuja

Ja ogolnie jestem przerazona tym co sie dzieje przy sepsie meningokokowej, jakie szanse maja lekarze na rozpoznanje zanim dojdzie do tragedii. Prawie zadne, bo tk kwestia kilku godzin od wystapienia goraczki.
Po tym jak u nas sie to zdarzylo rozmawialam z pediatra Radka i ona mi powiedziala, ze chyba w Szwecji, jesli dziecko ma tylko goraczke to przez 3 dni nie diagnozuja w ogole. Trzeba czekac na kolejne objawy

Bede w czwartek z Amelka u kontroli to dopytam pediatre co i jak.

Dyrektor szpitala w którym zmarl ten chłopiec teraz wypowiadal sie ze nawet gdyby od razu byla rozpoznana ta sepsa to nie dalo by sie go uratować... może to właśnie ten rodzaj.

relgh371tsldyf8u.png

Mozliwe Viola, bo przebieg zakazenia meningokokami jest dynamiczny :-(
Szczepienie na typ C u mnie jest za 160 zl, a ta szczepionka ze wszystkimi typami poza B za 220 zl.
Ten typ B co bede brala sa dwie dawki + jedna przypominajaca.

reklama
hej Kobietki[emoji5]
jestem jestem i was czytam. proboje ogarnac sie w mieszkaniu i w nowej sytuacji. bo zawsze ktos byl a teraz jestem sama z maluchami [emoji5] kiedy jest kryzys laktacyjny????? w lazience nie mam zadnej szafki i wszystko stoi w koszu hehe no i pralka dzis dopiero bedzie. kurde caly czas pada na dworze. aaa przyszla mi chusta kolkowa i teraz trzeba sie nauczyc wiazac. jakies macie fajne filmiki zeby zobaczyc dokladnie?

Do góry