reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ja miałam avent i pamiętam że w szpitalu o 1 w nocy go wyjmowalam i mylam bo miała taki silny odruch ssania że wisiała non stop na cycku.
Lovi to ja miałam butelkę wg mnie niezniszczalna :) jedna do tej pory mam

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No Igi nie bardzo chciał smoczek na początku ale ja też nie potrzebowałam bo on miał generalnie w nosie wszystko i pierwsze dwie doby przespal. Potem w domu już go uczylam bo nie mogłam się uwolnić czasem bo tylko szukał :) hehe brakuje mi karmienia piersią :)

atdctrd8ammce1aq.png

Moj Gucio tez smoka nie chciał... cycka tez nie chcial6haha on nic nie chciał ;) bo zoltaczka... ale smoczka go uczyłam w domu. Probowalam Wszystkich smoczkow i skonczylo sie na lovi :) ja uwazam że ze smoczkiem jednak łatwiej jest...

Ja butelki mam canpola nuka lovi aventa xd i wszystkie sobie leżą w szafce obok kartonu z mlekiem modyfikowanym [emoji14]

Ja tez od razu wiedziałam ze bede chciala małej smoczka dac pomimo ze jest tyle negatywnych opinii. Filip mial do 3roku życia, bylo nam o wiele łatwiej i jak przyszla pora bez problemu pozegnal sie z nim.
Mamy z firmy MAM baby i smoczki i butelki. Firma mało znana ale bardzo fajna, udalo mi sie kupic butelki w super cenie a jeszcze wtedy smoczka dawali gratis.

relgh371tsldyf8u.png

Viola pamietam jak Marysi testowalismy smoczki i sie naczytalam o smoczkach MAM. No i jako "perfekcyjna" poszlam kupic 27zl jeden smoczek! Ale mysle dobra jak maja byc takie super i ze najlepsze i rekimendowane to trudno. Naczytalam sie ze sterylizowac mozna je w mikro. Postanowilam byc nowoczesna i tak tez zrobić. Zadowolona po przeczytaniu ulotki wsadzialam smoczek w pudeleczku (specjalnym do tego celu) do mikrofalowki ustawiłam i po 30sekundach wyjęłam roztopioną plazme... a ze juz sie pochwalilam ze taki super smoczek kupilam to musialam zapierdzielac kupic drugi xd ktory wyparzylam juz tradycyjnie hahaha ale najlepszy byl final... daje go malej a ona ciumknela dwa razy i fe wypluwa. Probowalam kilka razy jej go dac to miala odruch wymiotny... az w komcu sie pozygala i o! Tyle ze smaczka MAM [emoji14]

No ja też nie żałuję że dawałam Tosi smoka bo były chwilę kiedy tylko smok pomagał i też do 3rż ssala. Pod koniec to tylko do spania wieczorem.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry