reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę ;)

Tak ujmując to najprościej. Jeśli lekarz udzieli tylko porady i wypisze recepty to poradnia ,a tym samym lekarz( zależy na jakich warunkach jest zatrudniony) ma czysty zysk na pacjencie nie ponosi kosztów. A jeśli wypisze skierowanie do specjalisty, czy na badania jakieś to już traci trochę bo NFZ zabiera część kasy z puli danego pacjenta i przekierowuje ją do specjalisty, czy laboratorium.
Oj, a ja ostatnio bralam od jednej pani dwa skierowania :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
no wlasnie kiedys bylam u takiego mlodego lekarza z malym i to nie do konca jest tak z ta kasa. lekarz pierwszego kontaktu ma obowiazek kierowac do specjalisty i nie ponosza kosztow

Mamy chory system lecze
Oj, a ja ostatnio bralam od jednej pani dwa skierowania :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

I prawidłowo :)
Mamy chory system, ja jestem ubezpieczona Kupę kasy mi zabierają a, muszę prywatnie do ginekologa chodzić i za wszystkie badania płacić. Na moim zadupiu nie ma szans dostać się na NFZ do jako takiego ginekologa.

Ja z malym jak bylam u dermatologa to pojechaliśmy prywatnie do takiego dla dorosłych. Kobieta fajna, ale dala nam namiary na dermatologa dzieciecego do poznania już bo blizej nie ma. Wtedy nie bylo jeszcze potrzebne skierowanie i nie bylo problemu z zapisem. A teraz do każdego specjalisty skierowanie [emoji52]

relgh371tsldyf8u.png

reklama
Do góry