reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Tak sterimar. Na wpół przytomna jestem. Spać nie mogłam.

Co do dermaveelu nam nie pomagał. Najbardziej pomógł nam elocom 3 dni po 2 razy plus dieta. To zleciła pediatra. Fajnie zeszło. Teraz alergolog powiedziała,żebym maści sterydowych nie stosowała i kazała mleczko.
Cutivate ja miałam we wrześniu dla siebie co tak mnie swędziała skóra to nic nie pomagało.

Dora ja robiłam wymaz z krwi z tych bąbli co miałam we wrześniu to wyszedł mi gronkowiec ale nie było przyrostu.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak bo sterydy stosuje tylko do momentu poprawy, potem już tylko natluszczajace. I Filipa jak mial takie suche i drapal to az do krwi to najpierw pimafucort, potem cutivate i potem cetaphil. Skora ideał od tego czasu

relgh371tsldyf8u.png

reklama
dzieki dziewczyny.
India tez kradne przepis [emoji5]
my chcemy chrzcic mala okolo 21 maja tylko M siostra musi ogarnac szybko w niemczech bierzmowanie bo nie ma a ma byc chrzestna

Tak bo sterydy stosuje tylko do momentu poprawy, potem już tylko natluszczajace. I Filipa jak mial takie suche i drapal to az do krwi to najpierw pimafucort, potem cutivate i potem cetaphil. Skora ideał od tego czasu

relgh371tsldyf8u.png
U nas to ja nie wiem juz co stosować. Ja też bym zaczęła od tego elocomu żeby pozbyć się plam, a potem natłuszczać.
Oby po tym mleczku przeszło. I chyba zastosuje diete 5 produktów
1486371761-aaaaaa.png

Poproś. Na pewno nie zaszkodzi jak dermatolog obejrzy a może zapisze cos mocniejszego skoro pediatra nie chce. Ciekawe czy da ci skierowanie bo moja jak sama nie stwierdzi ze potrzeba to nie chce dac...

relgh371tsldyf8u.png
Dokładnie. Ile razy nas pediatra widziała z taką skórą i ani skierowania do dermatologa ani do alergologa nie dostałam.

reklama
Nie wiem co to dla nich za problem jest...

relgh371tsldyf8u.png

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę ;)

Tak ujmując to najprościej. Jeśli lekarz udzieli tylko porady i wypisze recepty to poradnia ,a tym samym lekarz( zależy na jakich warunkach jest zatrudniony) ma czysty zysk na pacjencie nie ponosi kosztów. A jeśli wypisze skierowanie do specjalisty, czy na badania jakieś to już traci trochę bo NFZ zabiera część kasy z puli danego pacjenta i przekierowuje ją do specjalisty, czy laboratorium.

Do góry