reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dorcia- troche brakuje :-/ ale bedzie gotowy znaczy powinien na 2-3 stycznia .
KasiaMarysia - zrobie francuską buche de noel i zrobie jakis polski im placek co lepiej ? Makowca ? Sernika ? Zeby lubieli :-)
Tyle ludu bo pierwszy raz szwagierka robi wiec nie dość ze cała rodzina od strony mojego meza to jeszcE od jej meza rodzice i jakieś tam ciotki . Masakra a idz nie lubie wigili z ludźmi co nie bardzo znam No trudno , za rok my zrobimy . Prezenty kupiłam w tym roku tylko dla dzieci bo bez przesady , a i tak ich duzo bo moje 3 plus 3 od sióstr meza i 3 od kuzynów meza :-) No i mężusiowi kupiłam i siostrze mojej i rodzicom moim to juz dalam jak byli tydzień temu u mnie .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
3i49df9hh1q9sbo3.png

reklama
Ja głosuję za sernikiem, bo maku nie lubię :) a ta francuska rolada musi być pyszna.
No ja też wolę taką wigilie z bliskimi tylko a tak to składanie życzeń i łamanie się opłatkiem trwa wieki. Ja mam kuzynkę, która potrafi tak każdemu życzenia pól godz składać. Odkąd wyszła za mąż i wyprowadziła się nad morze to bardzo rzadko przyjeżdża.

To tutaj nie ma takiego zwyczaju życzeń i opłatka i dzięki Bogu , bo jakims obcym składać i gadac .
Tutaj tylko mowia wesołych świat sobie życzą tak jak u nas na nowy rok .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA[emoji173]️12/09/2016, 3,9kg
3i49df9hh1q9sbo3.png

Hej. My sie właśnie karmimy i idziemy do miasta. Ladnie, słonecznie ale zimno. Moj synek ma dzis jasełka w przedszkolu, jest królem Baltazarem :-) w koncu obejrze jego wystep bo na pasowaniu nie byłam.

U mnie na wigilii tzn u mojej mamy pietro niżej 20 osob. Rodzeństwo mojej mamy z rodzinami i wyjątkowo ciocia z synem bo sama by spedzala wigilie.

Ja robię ten Malinowy obloczek od Dory :-) a na wigilię przypadla mi ryba w pomidorach i ugotowanie ziemniakow wiec nie tak zle :-)

Dora ja sprzatac nie lubie, ale jak czasem dłużej podłóg nie umyje to mnie szlag trafia jak widze brudne hehe.

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

U nas jak żyła moja Babcia to jeszcze czytalismy fragment pisma świętego, teraz juz tego nie praktykujemy. Ale oplatek jak najbardziej

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

reklama
U nas się odmawia pacierz i życzenia każdy każdemu i dopiero jedzonko. A i tak jest że te potrawy po kolei są podawane i każdy wszystkiego musi spróbować. A u Moich teściów to wszystko przynoszą na stół żeby od stołu nie odchodzić i co kto chce to je i w jakiej kolejności mu pasuje i jest makaron z kompotem z suszu (BLLLEEE)
Kompot z suszu ok makaron też, ale razem nie do zaakceptowania dla mnie.

Do góry