reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Ja też na 3 bita :) mam przepis z herbatnikami, ale masy te same. Podobny przepis.

Anka no szkoda, że lekarz mało konkretny, a do szpitala tzn że na oddział czy jak?
To recepty na te zastrzyki też ci nie dal?

reklama
Anka kochana nie lam się będzie wporzo. Przecież synek sobie tam siedzi i sobie pływa , nic mu nie jest . W razie wu niech Ci szew zakładają i nara :)

atdctrd8ammce1aq.png

Maliny w budyniowej chmurce

Ciasto:
2,5 szkl mąki
25 dag zimnej margaryny
5 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
Piana :
5 białek
1 szkl cukru pudru
cukier waniliowy
2 budynie waniliowe lub śmietankowe ( bez cukru po 40 g)
1/2 szkl oleju słonecznikowego
Oraz:
50 gr malin

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części ( 2/5 i 3/5). Zamrozić. Na spód zetrzeć na tarce o dużych oczkach większą część ciasta, lekko docisnąć,wyrównać. Podpiec na złoto ok. 20 min wystudzić.
Białka ubić na sztywną pianę. Powoli dodawać cukier, następnie budynie, na koniec wlać olej. Miksować na wolnych obrotach do połączenia składników.
Na spód ciasta wyłożyć pianę, ułożyć maliny. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Piec ok 30 min w rozgrzanym piekarniku.
Ja to robię ze świeżych malin.

Tort malinowo- makowy

Biszkopt:
6 jajek
1 szkl cukru
1,5 szkl mąki
2 łyżki oleju
2 łyżki wody

Masa I:
1/2 kg malin
1/2 l soku z czarnej porzeczki
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej

Masa II:
1/2 puszki maku z bakaliami
śnieżka
2 łyżki żelatyny
1/2szkl mleka
25 dag kremówki
10 dag wiórków kokosowych

Oraz 25 dag kremówki
2 śnieżki

Biszkopt upiec, wystudzić, przekroić.
Masa I
Z soku i mąki ugotować kisiel.
Na placek wyłożyć maliny, zalać kisielem
Masa II:
Żelatynę wymieszać z gorącym mlekiem. Kremówkę ubić ze śnieżką, dodać ciepłą żelatynę i mak.
Wyłożyć na kisiel, przykryć drugim plackiem. Chłodzić przez 30 min.
Na wierzch ubić śmietanę że śnieżkami wyłożyć na ciasto.

Malinowy obłoczek

2 szkl śmietanki 30 %
1 szkl malin
2 op.śnieżki
1-2 łyżki cukru pudru
okrągłe biszkopty
Do dekoracji maliny, listki melisy bita śmietana
Ma dno formy wyłożyć biszkopty.
Maliny zmiksować z cukrem.
śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami, połączyć delikatnie z musem malinowym.
Wylać na biszkopty, wstawić do lodówki.
Udekorować.

Będzie ok, głowa do góry, Trzymamy wszystkie kciuki. Skonsultuj to z innym lekarzem.
Anka, ale coś z szyjka nie tak,czy ten szew tak zapobiegawczo?
Mi się wydaje że ten lekarz "cienki" i nie chce się podjąć prowadzenia ciąży dlatego cie zbył.
Trudno na dobrego lekarza trafić ehhh.

Anka [emoji8]

Dora ja mam uraz do takiej muzyki. Ja Igiemu puszczalam Come, lao che i Kazika. Mój mąż punk rocka i hard teki. Do teraz mu puszczam i nic go tak nie usypia jak komu bije dzwon właśnie Kazika.

atdctrd8ammce1aq.png

Ja miałam różne etapy w szkole:) słuchanie muzyki klasycznej też zaliczyłam i uczyłam się gry na pianinie - krótko. Malowałam obrazy, mama chciała mnie dać do liceum plastycznego, ale zakochałam się i poszłam do ogólniaka ;) Miałam w planach, że w ciąży wrócę do malowania, ale na leżąco trudno.

reklama
To są kurwaaaaaaa konowaly na nfz. Szyjka ma 4,5 cm a nie 3,5 jak mówił lekarz. A ten co mnie przyjmował na oddział mówił że nie ma się do czego przyczepić ale sprawdza posiew z szyjki i jutro podejmą decyzję

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry