reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Kciuki za nasze dwie staraczki!
Babydream co u Ciebie?
Kulcia jak nastrojowo [emoji4]
U nas od kiedy dzieci mamy, choinka zawsze jest ubierania, w Mikołajki, w tym roku pomimo remontu tez juz stoi-choć nieco uboga bo mi karton z ozdobami zaginął w akcji [emoji53]

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
Tak właśnie jest Anka. Wiem ze to hipokryzja ale lubię nastrój a jakbym miała się doszukać to tradycja przystrajania nie od narodzin jezusa się wzięła [emoji4]

atdctrd8ammce1aq.png

Wg mnie to już samo Boże Narodzenie stało sie tak komercyjnym świętem, że i niektórzy z innych religii je obchodzą np w Japonii [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kulka to w ogóle nie chodzicie na wigilię i te dwa dni świat traktujecie normalnie czy swietujecie w rodzinach jedząc i śmiejąc się?
Ponownie zaznaczam że to tylko z ciekawości :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja rodzina i rodzina męża świętuje. Zazwyczaj zapraszają wiec tak, jemy i się śmiejemy. Raczej nie byłoby na miejscu odmawiać np mojej mamie.

atdctrd8ammce1aq.png

No i powiedzcie, że każda swietujaca co niedzielę śmiga do kościoła [emoji6] no i te Mikołaje i inne rzeczy na wigilię. Przecież to nie z kościoła.

atdctrd8ammce1aq.png

Większość polski tak ma. Wiadomo, że kościół i wiara to tez dwie inne sprawy. Mnie generalnie bardziej chodzi o kościół jako instytucje, że jestem przeciwna.

atdctrd8ammce1aq.png

reklama
Właśnie dużo osób zagubilo się w tej całej komercji i zapomniało czemu dekorujemy domu, ubieramy choinki i pakujemy prezenty.
Ja jestem wierząca ale do kościoła nie chodzę co niedziela ale moje dziecko nie kojarzy świat tylko z Mikołajem i z prezentami. Ona wie o Jezusie i o tej całej "otoczce" z tym związanej i w święta wszyscy idziemy do kościoła i pokazujemy jej żłobek i tłumaczymy o co chodzi.

Każdy robi jak uważa i nikomu nic do tego :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry