reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Mama kazała mi iść od razu bo podobniez trzeba jak najszybciej założyć kartę ciąży żeby mieć becikowe. Ponad to chce znaleźć jakiegoś normalnego ginekologa żeby nie było za późno
Żeby otrzymać becikowe musisz się zgłosić do lekarza do 10 tygodnia ciąży.
Pewnie Cie zbada i zrobi usg i każe przyjść za dwa tygodnie

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A dziś teściowa mnie zirytowala bo powiedziała że chyba na początku nie będę kupować ubrań dla małego bo mam tyle po tosi bo i tak nic nie powie że różowe mu zakładam i tylko szkoda kasy... Masakra

Mama kazała mi iść od razu bo podobniez trzeba jak najszybciej założyć kartę ciąży żeby mieć becikowe. Ponad to chce znaleźć jakiegoś normalnego ginekologa żeby nie było za późno

Spokojnie do becikowego to potrzebne zaświadczenie, że przed 10 tyg ciąży się zgłosiłaś do lekarza.
Ja kartę ciąży miałam założoną chyba w 12 tygodniu a pierwsze usg w 6 tyg.
Ty jeśli się nie mylę jutro będziesz miała 5 tydz więc jest opcja że ginekolog nie zrobi ci usg albo jeszcze może nie być nic widać, no może pęcherzyk. Myślę ze spokojnie mogłabyś do przyszłego tyg poczekać z wizytą.

Ja popedzilam na wizytę 12 h po zrobieniu testu [emoji23][emoji23][emoji23]

Anka tesciowe zawsze tak mają.

Który tydzień Dora?

Nuska a Ty?

atdctrd8ammce1aq.png

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Który tydzień Dora?

Nuska a Ty?

U mnie 14 tydz 4 dzień. Jutro wizyta. O i właśnie mi się przypomniało że musze wyniki badań z diagnostyki pobrać i wydrukować. Skleroza.

atdctrd8ammce1aq.png

Który tydzień Dora?

Nuska a Ty?

atdctrd8ammce1aq.png
Tylko mnie to wkurza bo my od niej nie dostajemy nic. Jak Tosia się urodziła to dostaliśmy ręcznik z metryczka. Dali dla tosi na kombinezon zimowy 100 zł.
Jesteśmy po ślubie 4 lata i dostaliśmy od nich 5 ręczników.... A już nie będę mówić ci dostaliśmy od moich, bo nawet opieka nad Tosia jak byłam w szpitalu czy jak musiałam leżeć to już dużo a oni w ogóle nie poczuwaja się do obowiązków rodziców i dziadków.

To nie jest tak ze jestem materialistka i czekam na kasę od nich ale wkurza mnie to że jakieś głupie rady mi daje.
Przeważnie tak jest ze ci przy kasie mają problem żeby się podzielić.

Jak mieliśmy remont to dwa miesiące się nie odzywali....

Ach musiałam to chyba z siebie wywalić!

Anka super, że robaczek smyra

A co do teściowej to przybijam piąteczkę. Chociaż odkąd jestem w ciąży to chyba moje notowania wzrosły bo dostałam prezent na imieniny ...

reklama
Do góry