reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Hejka ;)
Ale u nas cisza ;p
dora032 no teraz tylko pomalować pokój, złożyć łóżeczko, poprać i poprasować ubranka i czekać na Jasia ;D Dobrze, że niedługo święta, to się zajmę prezentami i może czas szybko zleci ;)
No i chyba zrobię sama te cotton ballsy czy jakoś tak ;p
Anka_32 moje noce podobne, tylko że jak w dzień się zdrzemnę to cała nocka z głowy, więc staram się jak najwięcej robić (oczywiście z rozsądkiem) żeby paść wieczorem ze zmęczenia i kilka godzin spokojnie przespać ;p
Kulcia ja też chce ze 30 kg zrzucić ;p ale to dopiero od hmm kwietnia zacznę chyba, bo dopiero po połogu można tak? plus jest taki, że Jasio będzie sobie spał a ja będę mogła się poruszać w mieszkaniu bo siłownie jeszcze mamy (kiedyś zlikwidujemy, bo to będzie Jasiowy pokój;p) oczywiście o ile będę miała na to siły ;p

Miłego dzionka ;)

reklama
Hej
Nuska fajny wozeczek kupilas .
Ja luteine tez bralam ale to jakos po 30 tyg i wolalam ta pod jezyk bo bardzo nie lubie jak ze mnie cos wyplywa :)
A moj okres nie okazal sie chyba okresem bo trwal jeden dzien i taki bardzo skapy byl wiec moze to jeszcze do pologu mozna zaliczyc albo to byla reakcja po seksie juz sama nie wiem ale jutro mam wizyte u ginekologa.
Zuzia mi cos ostatnio bardzo duzo ulewa dzis normalnie chlusta z niej pojade na szczepienie w nastepnym tyg to zapytam czy gastrotus moge jej podawac.

No ja juz 18 kg zrzuciłam od porodu ale bez ćwiczeń bo po cc dopiero mogę zaczynać. Dużo chodzę z dzieckiem on dużo waży wiec mam co pchać w wózku a ostatnio chusta weszła na tapetę i wczoraj zamówiłam nosidlo ergonomiczne miękkie bo znalazłam tanie i będę zapieprz ;D

Dziś się zajmę segregowaniem rzeczy Igiego żeby wywieźć bo juz waży 7.8 kg i ma 70 cm to wyrósł ze wszystkiego a za tydzień w czwartek rozszerzamy dietę :D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ciekawe jak Igi zareaguje na nowy smak. Czasem mina bezcenna :)

Dziewczyny ważę się raz w tygodniu i dziś znów kg w dół :/ Spadło już 7 kg Myślicie, że mam się martwić. Jeszcze niedowagi nie mam, poza tym miałam spięcie z mężem, bo dziś od 4 rano paw...
On mi każe do lekarza dzwonić, jeszcze moją mamę podbuntował. W kółko mi coś każą jeść a mi już na samą myśl niedobrze. Musze morfologie zrobić w tym tyg bo w przyszłym wizyta. Martwi mnie trochę to że piję mało bo po wodzie też ble

Kulka ciemny może być ale bez dodatku pszenicy. U nas w piekarni robią zajebisty z całymi ziarnami.

Dora jak nie będziesz jeść i pić a dodatkowo wymiotujesz bo jeszcze dostaniesz anemii! A anemia w ciąży jest okropna. Ja miałam z Tosia i pół ciąży brałam dużo leków a żelazo i tak nie rosło

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dora ja tez mialam potworne mdlosci ale dla mnie troche pomagaly migdaly wiec sie nimi ratowalam. Ktory u Ciebie tydzien ? Juz napewno niedlugo sie skoncza :) u mnie trwaly gdzies do okolo 13 tygodnia, a potem juz nic nie smierdzialo wiec nadrabialam :)

reklama
Hejka :-)
Ja wczoraj jakos dzieci wieczorem ogarnelam z pomoca siostry troche. Zajela sie mala a ja w tym czasie wykapalam Filipa i zrobilam mu kolację. I nawet udalo sie mlodemu bajke na dobranoc poczytać bo Amelka szybko zasnela.
Ale musze zaczac chodzic szybciej spac bo ja sie klade ok 23.30 a ona wstaje na am am ok 24 [emoji6]

Nuska super zakupy, takie kompleksowe [emoji1]

Co do schudniecia to u mnie zlecialo 11kg czyli teoretycznie waze tyle co przed ciaza. Ale wtedy wazylam za duzo wiec jeszcze musi trochę zjechac [emoji3]

Ja dziś bylam w osradku zapytać co z ta wizyta patronazowa bo jeszcze sie nie odzywali i dobrze ze poszlam bo okazało sie ze dlatego ze polozna mialam z innego miasta to oni jeszcze nie dzwonili

Amelka już z Nami :-*
ur. 8.11

Do góry