reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Nuska ja miałam taki stożek ale diagnozowali to jako przepuklina kresy białej.

ej jesteśmy w domu. w szpitalu lekarz powiedział ze to nie możliwe żeby miał taki wysoki poziom przy takim odcieniu skóry .
zmierzył mu przez skórę i ma 10. ale żeby podjąć jakieś kroki określenia jaki to typ zoltaczki to mam go odstawić do piątku od piersi.
i w piątek o 11 mam przyjść i sprawdzą poziom jeśli wynik będzie 8-9 to znaczy ze ta zoltaczka jest pokarmowa i może się do 3 miesięcy utrzymywać...
pytał o sposób pobrania krwi do analizy i czy była pobrana z palca u wyciskania ja mu mowie ze tak a on ze w takim razie może być taki wynik ale jest fałszywy bo bilirubina powstaje w wyniku rozpadu krwinek czerwonych a wyciskanie krwi powoduje ich miażdzenie i uwolnienie bolirubiny ...

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Życiowa a miałaś przy tym jakieś zalecenia? i jak po porodzie się brzuszek zachowuje w tym miejscu, zeszło Ci się to? Dobrze, że w domku możecie zostać, tylko teraz żeby jeszcze Tymi chciał współpracować przy jedzonku.

Nuska, mi sie taki trojkatny namiot robil jak wstawalam i napinaly sie miesnie brzucha. Generalnie unikaj takiego napinania, jak wstajesz to najpierw na bok i dopiero do gory

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

Rozejscie miesni mozna poznac po tym, ze przy napinaniu miesni czuc przerwe

2870 g, 53 cm

Dzięki India, wydaje mi się, że czuję lekką przerwę powyżej pępka, ale może to nie to. Poczekam na wizytę a do tej pory będę po prostu się oszczędzać i wstawać tak jak mówisz, ale oczywiście w pierwszej chwili wczoraj spanikowałam ;)

Jesli o tym samym mowimy, to ja w dwoch ciazach jak sie zapomnialam i napinalam moesnie brzucha to mialam taki stozek. Kiedys gdzies czytalam, ze to naturalne, bo macica przeciez jest pod miesniami, wiec jak sie napna to taki ksztalt przybieraja.
Nie wiem jak przepuklina wyglada.
Jesli ja mialam to nie bylam tego swiadoma :-)

2870 g, 53 cm

India no generalnie na internecie takie rzeczy są określane albo przepukliną, albo rozejściem tych mięśni. Więc mam nadzieję więcej opcji nie będzie. Ja też bym pewnie nie zauważyła, gdyby nie to że chciałam sprawdzić czy zobaczę jak Mały "się wypycha" (po pod ręką już normalnie wyczuwam) i podniosłam do tego głowę ;p

hej.
nie bede pisac narazis co u mnie vo zmeczona jestem i jsszcze teoche glowa mnie boli.... ciezki dzien byl.
co do szczepionek to jsstem na tak zsby byly refundowane. mi wyszlo ponad 500 zl bo mielismy dwie dawki bo powyzej roku. dzis kupilam szczepionke na meningokoki za 145 i jutro teoretycznie szczepienie alw raczej nie bedziw bo maly kicha i zaczyna miec katar....

[emoji166] tp ok 27.01.2017r.

Taki stożek to i ja miałam/mam jak sie chce podnieść bezpośrednio z leżenia na plecach. ale w sumie to nigdy nie sprawdzałam czy mam jakąś przerwę

reklama
Ja miałam w ciazy taki stożek i teraz tez jak napne brzuch to mam go dalej i chyba już tak zostanie. Zresztą brzuch mam tragedia wiec juz mi to różnicy nie robi. Piękny jak wcześniej nie będzie hehe[emoji14]

Viola idę za Twoja rada i próbuje uczyć małego spać w łóżeczku ;p może mi się uda.

Chociaż on jak go boli brzuch i płacze to ma tendencję do zachodzenia się i muszę pilnować żeby się mocno nie rozwyl bo aż się boje siny się robi.
1478100804-1d1mld.jpeg

[emoji173]Filipek 7.09.2016 godz. 13.55[emoji173]

Do góry