reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

India a jak Radek w ogole??
Życiowa a Marysia?? kupiliście tą lalkę dla niej??

Filip narazie jest na tak, mówi że będzie pomagał przy Amelce :) zobaczymy w praktyce :)
Aaa no i tak myślę że sie spakuje w tą walizkę - a co tam sie będę przejmować. ale przynajmniej wszystko mi wejdzie w jedno. sam szlafrok zajmie najwięcej m iejsca

reklama
No właśnie Violu narazie daje mu ten nan 1 ha i póki co nawet się wyspalam z rana mi troszkę poplakiwal bo kupa nie szła ale może się unormuje mu jak dłużej to mleczko będzie pił. Bo tu pod broda ja myślałam że to potowki a to normalnie jakby jakas alergia była. No zobaczymy a jak nic już nie pomoże to chyba tak jak położna mówi to są kolki i trzeba będzie to jakoś przetrwać.

Życiowa haha jaka Ty udana ;p noo Twój musi trochę odczuć ze ma synka a co ;p

India kurde musisz kłaść mała na boczka jak ja zostawiasz żeby znowu się sytuacja nie powtórzyła ;/

Mała dobrze ze brzusio duży będzie duży dzidziuś upragniony;p

[emoji173]Filipek 7.09.2016 godz. 13.55[emoji173]

No my ja juz tylko na boku kladziemy, a spi obok mnie na wypadek jakis akcji...

Viola, ja sie pakowalam w torbe duza i walizke. Ale jak juz na oddzial z Ada mnie ptzetransportowali to czesc rzeczy oddalam Michalowi do zabrania do domu w tej walizce, bo mialan malo miejsca na wszystkie te rzeczy.

Radek bardzo dobrze, juz sam z siebie caluje Ade :-)

Adrianka [emoji173] 24.09.2016
godz. 10:20
2870 g, 53 cm

hejka.
no jutro jak mi zrobi usg to moze dowiem sie ile mala wazy ale powiem wam ze chyba sporo bo kurde mam taki ciezki ten brzuch ze masakra.
czasem przeraza mnie wizja jak to bedzie jak sie urodzi mala. Babel prawie dwa latka i noworodek i w 4 w jednym pokoju bedziemy. przezyja jakos to.
Nadziejko oby ten nan pomogl. jest tez bebilon taki i nie wiem czy nie troche tanszy jest.
jutro jedziemy chyba z moim podotykac dachowek do przedstawiciela. bo ja wolalabym betonowa szkliwiona a moj twierdzi ze bedzie szorstka i bedzie wszystko osiadac i ze ceramiczna bedzie bardziej sliska ehhhh. jutro zobaczymyl aaaa i betonowa sporo jest tansza od ceramicznej

[emoji173] Irminka [emoji173] tp ok 27.01.2017r.

Nuśkaaa gratuluje udanej wizyty:):)

Mała Mi tym bardziej powoli sobie rób żeby nie spadło na Ciebie wszystko na raz.
Powodzenia na jutrzejszej wizycie:)

Viola noc jak cie mogę.
Super że warsztaty Wam się podobały, my idziemy 18 na warsztaty:)

Nadziejka jak u Was? Ja jednak bym probowala kłaść go na sobie jak przysypia. Dokładnie tak:
1476177680793.jpg

Mojej to pomaga odgazować się.

[emoji173]Madzia 07.09.2016[emoji188]

Załączniki

• 1476177680793.jpg
    1476177680793.jpg
    41,9 KB · Wyświetleń: 122
Życiowa mój tak samo panikował ale zamiast szpitala mówił o lekarzu. Ja daje pierś jak jest koncert, ale ona ssa i puszcza. Pręży się i wiadomo że powoli kupka idzie ale powoli. Każdy ma pretensje że pozwalam jej na piersi wisieć. P się denerwuje że on nie umie jej uśpić, jak on chciałby żeby po 3 min zasnęła- niewykonalne.

Nie chce Wam pisać jak ja ją usypiam,bo mam różne dziwne metody. Tak Wam się pożale, że jestem dziwna. Przed wczoraj co taki koncert był ,P dał jej smoczka. Trochę uspokoiła, a ja zaczęłam wyć do księżyca. Wiem że to dziwne ale bardzo nie chce żeby miała tego smoka, uderzyło to we mnie wraz z tym że nie potrafiłam jej uspokoić. Potem wypluła i ryk, zasnęła na brzuchu ssając pierś.

[emoji173]Madzia 07.09.2016[emoji188]

No ja też pewnie część rzeczy oddam - co nie będzie potrzebne. Muszę jeszcze gin zapytać co w naszym szpitalu potrzebne bo już nie pamiętam a na stronie nie ma.

Niedawno listonosz przyniosł mi list z Enfamila - taka żóltą flanelową pieluszkę i jakiś poradnik :)

KasiaMarysia ja nie żałuję że dałam smoczka mojemu, dzięki temu nasze życie było dużo łatwiejsze :) a sam jak doszedł że chce odstawić smoka to oldstawił. zresztą u nas bardzo szybko zaczął służyć tylko do zasypiania.

MałaMi dacie radę :) to trochę tak jak u nas - takie przeczekanie tylko wy już bliżej do domku niż my :) my w sumie mamy też tylko jeden pokoik a Filip ma teraz swój kąt w miejscu gdzie wcześniej była taka rupieciarnia. Na początku w ogole nie mieliśmy pomysłu jak to zorganizujemy ale jakoś sie udało - to tylko na kilka lat :)

reklama
Do góry