reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Czesc laseczki :-)
Mniam jakie śniadanko [emoji39] ja to bym chciała tak moc zjeść śniadanko słone po amerykańsku , nie dam rady muszę koniec słodkie albo chrupki do mleka albo bułeczki drożdżówki ...

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️ 12/09/2016 godz: 2:10

reklama
Ania przymrozek? :) To Ty pewnie gdzieś z okolic północno wschodnich? :)
Mam do Was pytanie odnośnie dentysty. Byłam wczoraj na kontroli bo potrzebuję wpis do karty ciąży. przed ciążą wszystkie zęby miałam wyleczone a wczoraj się okazało,że mam aż 4 ubytki. Dentysta powiedział,że nie da mi tego wpisu dopóki nie wyleczymy wszystkiego. No i wczoraj zrobiliśmy 1 zęba i czekają mnie jeszcze 3 wizyty chyba,że coś jeszcze po drodze wypadnie :/ Teraz się zastanawiam czy mój ginekolog nie będzie niezadowolony,że tego wpisu nie mam. Jak to u Was było z tym dentystą? Byłyście w ogole? Bo zadna z moich kolezanek takiego wpisu w karcie ciazy nawet nie miała.

A we Francji sie to robi i często kontrolują zęby w ciazy obowiązek , bo jak są popsute to jedt niedobre dla płodu bardzo itd...

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195][emoji173]️ 12/09/2016 godz: 2:10

Ja wpisu nie miałam. ale wczoraj się mnie pytała położna o to. czy zęby zdrowe czy do leczenia. bo to jest w wywiadzie. tak jak Ola pisze od zęba bardzo łatwo o zakażenie i pewnie stąd niektórzy wymagają takiej adnotacji.

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

Kasiu ja tam samo pierwsze slysze...

Ola ja Niestety lazilam z popsutymi, teraz chyba mleko odciagne na pare dni i zrobie chociaz jednego.

[emoji173]07.09.2016 Madzia[emoji173]

Moja mama jak chodziła w ciazy ze mna czy z moim bratem to ponad 35 lat temu....juz...(o matko jaka jestem stara....) to tez miala obowiązek isc do dentysty.

Ja w ostatniej ciazy (co sie dopiero dowiedzialam po promieniu) mialam ostre zapalenie korzeni z lewej strony zębów i moja dentystka nie powiedziala wprost ale wspomniała ze to bardzo niebezpieczne w ciazy i ze to moglo byc przyczyna poronienia.
Mnie ząb bolał, ona leczyla go ale bez przeswietlenia, wyrwala a ta lewa strona nadal bolała.... dopiero okazalo sie po przeswietleniu ze ja mam zapalenie w całej górnej czesci a 7 juz jest z naciekami.....

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Acha, czyli wczasy funduja wszystkim zglaszajacym sie :-D

Podpowiedzcie mi jakie smakolyki sobie nakupowac na pobyt w szpitalu. Mam juz wode i herbatniki i mysle co jeszze moze mnie ratowac ( nie chodzi mi o czas porodu). 7daysy? Batony jakies? A cos wytrwanego?

Adrianka [emoji173] 38 tc
TP 12.10
Ja mialam biszkopty, wode, wafle ryzowe i okazyjnie nalesniki od mamy i taty. P mi ciemne bulki i dzem.

[emoji173]07.09.2016 Madzia[emoji173]

Do góry