reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Hejka Laski :)
ale się rozpisałyście od wczoraj ;p
Sorki, ale nie dam rady się odnieść do każdej wiec raczej ogólnikowo napiszę.

Jeżeli chodzi o gubienie kg po porodzie to ja mam jeden pokój zamieniony w siłownie ;p ławeczka do brzuszków, hantelki, drążek i najlepsza rzecz bieżnia elektryczna :D więc jak już się za siebie wezmę to nie będę musiała się przejmować spojrzeniami innych bo będę mogła wszystkim się zająć w zaciszu domowym :)

Komody też szukam, tzn póki co się rozglądam za jakąś i zaczynam planować "przerobienie" sypialni i planuję mieć już to zrobione do października ;) Muszę przenieść z sypialni do dziennego szafę przesuwną a jest wielka, później chcę gładź na ściany (w całym mieszkaniu mamy baranka ;/) i jakiś delikatny kolor, neutralny i dla dziecka i dla nas, bo póki co sypialnie mam czerwono kremową ;p może troszkę się z tym śpieszę, ale ja muszę mieć większość już zaplanowaną i mój brat będzie mi to robił więc czasowo musimy się dopasować ;)

Jutro mam wizytę u gina i już nie mogę się doczekać, mój narzeczony też, bo idzie ze mną pierwszy raz ;) chciałabym już się dowiedzieć czy siedzi w brzuszku chłopiec czy dziewczynka, ale coś mi się wydaję, że przed 20 tc się nie dowiem przez to, że słabo u mnie widać ;/ no nic zobaczymy.
A do tego mój od dzisiaj zaczął urlop i chyba zwariuje z nim, bo do pracy wraca dopiero po ślubie czyli na początku października ;p

Anna25 z tego co widzę to masz ciąże starszą ode mnie o chyba 5-6 dni ;p póki co widzę, że brzuszek się powiększył, chociaż byłam pewna że dłuuuugo nic nie będzie widać z racji, że mam znaczną nadwagę ;p
Już mam problemy z dopięciem dżinsów więc niedługo chyba się na legginsy przestawię, tylko szkoda mi ludzi którzy będą musieli mnie w nich oglądać hahahaha ;p
Ruchów ani żadnego "bulgotania" nie czuję ale u mnie to jeszcze raczej dużo za wcześnie ;p

Miłego dzionka ;)

reklama
Marysiu Ty tak nie krakaj bo wykrakasz. ;p a zobaczysz że pierwsza ode mnie pojedziesz Ty niecierpliwcu jeden Ty;p

[emoji170][emoji179]Filipek , 36 tydzień[emoji179][emoji170]

O kurcze ale od wczoraj naskrobałyście :)
Nadrobiłam, odpiszę na tyle co pamiętam

KasiaMarysia nie no planowanej cc 11.11 w święto nie zrobią :D w moim szpitalu planowe cc są albo w czwartki albo we wtorki więc nastawiam sie na 8.11 lub 10.11 - zobaczymy co gin na to :)

Mój obwód w brzuchu to 113cm (kurde a tu jeszcze 12tyg :nerd: ) a po angielsku 38cm :)
Mi po porodzie zleciało odrazu 10kg, potem jeszze 2kg a 7kg nie mogłam sie pozbyć :/

India patrząc na tą listę to dużo do kupienia nie zostało ale trochę kosztowne :) a te osłonki na pasy to nie są normalnie w zestawie przy foteliku?? My chyba mieliśmy.

Ja laktatora nie kupuje, mam zwykły odciągacz, zobaczymy możed da rade. ale brakuje mi podgrzewacza, przewijaka (pożyczałam koleżance po Filipie ale niewiem czy odda), FRIDY, leżaczka, pieluch nie mam żadnych ale kupię odrazu 2, żadnych higieniczych rzeczy nie mam tych aptecznych, kosmetyków dla małej, karuzeli - dla Filipa dostałam w prezencie ale wydałam dalej, pościel +v prześcieradło muszę kupić. ehh i jeszcze sporo by sie uzbierało :)
Nianie elektroniczną mam ;) wanienkę też po Filipie :D

32tydzien. ok znalazłam papierki :) pani z grupy mamusiowej jeleniogorskiej mi odda bo ma :)
musze uświadomić tylko mojego s jak wstanie musi iść po nie na miasto ale i tak idzie obrączkę zmniejszyć :)
wiec ma po drodze...
oby to była większa ilość wydzieliny a nie wody bo będzie lipa jak stąd do... nie wiem gdzie ale daleko... nie mogę sobie teraz na takie nispodzianki pozwolić ...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

OLaMagda fajna taka lista, sxzkoda ze w Polsce to nie popularne...

Aaa dziewczyny oglądałam gazetkę z lidla i wszystkie bobasowe rzeczy będą od 27.08 (!) żebyście sie zdziwione nie wybrały w poniedziałek 22.
Podobają mi sie body ale kurcze za dwie pary 25zł to nie tak mało. Fajnie że rozpinane kopertowo bo przy Filipie miałam też kilka par i sprawdziły sie jak był taki malutki na początku. łatwiej sie go ubierało.
No i pościel będzie też, oblukam ją, jak fajna to może sie skuszę :)

Życiowa trzymam kciuki żeby to była wydzielina. ale to takie mocno płynne jak woda?? bo wydzielina to gęściejsza nie?? chociaż na wkładce to tego nie widac...

viola bo to biobawelna dlatego droższe :)
o kurde a wszędzie krzyczą ze od 22.08 i to by się zgadzało bo Lidl ma w poniedziałki gazetki tak jak biedronka. musze do moich szpiegów zadzwonić z pracy ;) bo na tych wszystkich promocjach innych sklepów ja okreslalam ceny na nasz sklep jak . pracowałam :) wiec muszą być ze wszystkim na bieżąco albo do przodu ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

MamaKulka super że taka ogarnięta :) :) mi było ciężej na początku pamietam... nie mogłaM SIE odnaleźć w nowej sytuacji.
Hehe a co do następnego porodu to miałam jak TY, tydzien po już nie pamiętałam bólu i mogłam rodzić drugi raz :p

Zyciowa bo cała gazetka jest od 22.08 ale na gorze strony pisze od kiedy dane rzeczy są i akurat tylko te dziecięce od 27.08 ;)

Aaa no tak bo to BIO :) :)i tak pewnie coś tam nakupuje :p

reklama
Do góry