reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

India ja już nie mam siły latać po lekarzach. I tak nic nowego się nie dowiem. Jestem już po @ a brzuch mnie ciągle boli jak na @, i mam "suchy śluz" ciekawe czy w ogóle mam owulacje itd zawsze miałam jak byłam u gin na usg... Hm może kiedyś.
Marysiu dom jest zajebisty, nie taki duży 5 pokoi, na zewnątrz odnowiony w środku do remontu generalnego. Ma kilka garaży na podwórku. I jak na tą okolice jest tani bo 285tyś, gdzieś zapisałam ogłoszenie ale nie widzę, może już go nie ma.
Wiki, jasne, odpoczac od tematu mozesz. Rozumiem Twoje zrezygnowanie i zlozenie broni. Moze po krotkiej przerwie nabierzesz powera do kolejnych prob.
Nie trac tylko calkiem nadzieji :-*

Adrianka [emoji173] 31 tc

reklama
Ja plamilam ale dwa dni po pozytywnym teście. .. w aktualnym przypadku...

Wcześniej miałam plamienie w terminie @ i się jaralam ze to implantacja a się okazało ze miałam bardzo małe endo i to był @ takie plamienia 2-3 dni brązowe bez krwi... i dostałam luteine na unormowanie cyklu.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny po co zakladac siatke w oknach jak w kuchni nie zalozna ,okno na full otwarte i muchy wchodza.... Moze marudze dzis ale juz brak mi sil

[emoji173]Madzia 36 tydzień[emoji177]

Dziewczyny a podpowiedzcie/przypomnijcie co pakujecie w torbe do szpitala??
Na pewno szlafrok, koszule, klapki i kapcie, majtki jednorazowe, kosmetyki wiadomo, myślę o chusteczkach do higieny intymnej, papier toaletowy, podklady - chociaż pamiętam ze u mnie w szpitalu byly fajne duuuze. Cos jeszcze??

A dla malucha chusteczki, pampersy, smoczek tym razem wezmę bo nie miałam z filipem no i niewiem co teraz z ciuszkami bo przy Filipie nie miałam bo uzywalam szpitalnych

MalaMi serio fajne te ślimaki?? My dzis do naszego dokupilismy 6 pyszczakow bo takie rybki mamy w akwarium. I glony na szybach to zmora :/ mamy ten czyscik magnetyczny i dwa duże glonojady ale i tak ta szyba nie jest idealnie czysta. Ale na nasze 200l sporo by ich musiało byc nie?? Jaka jest ich cena??

Niecierpliwa Niestety nie pomoge, nie mialam plamienia.

Viola wszystko wypisze co spakowalam:
- szlafrok
- koszula do karmienia
- koszula na ramiaczkach
- spodenki
- bluzka z krotkim rekawem i dlugim, rybaczki i leginsy na wyjscie
- podklady po porodowe sztuk ok 18
- podklady na lozko sztuk 5
- majtki po porodowe sztuk 5(2 firmy bo akurat takie mialam)
- 2 pary zwyklych majtek
- stanik do karmienia
- stanik zwykly
- recznik maly
- recznik duzy
- ciapki
- klapki pod prysznic
- sciereczka
- kubek, talerz, sztucce
- kosmetyczka a w niej:
* gumka do wlosow
* mala pasta i szczoteczka
* mala szczotka do wlosow
* szampon do wlosow
* maly recznik
* bialy jelen mydlo w plynie- musze dokupic
* maszynka
Dla malej:
- kocyk
-rozek
-recznik z kapturkiem
- pampersy ok 10 sztuk
- chusteczki nawilzajace
- body sztuk 3
( 50-56-62)
- spiochy sztuk 3 ( cholewa wie jaki rozmiar , male)
- spodenki bez nozek ( rozmiar 68 ale widac ze mniejsze)
- kawtanik 62
- pol spiochy 50
- czapeczkai niedrapki,
- sparpetki sztuk 2
- male bawelniane buciki
- komplet na 50-56 na wyjscie.

KasiaMarysia ale organizacja :)
Pampersy będą ci donosic? Czy szpital ci zapewnia?
Ja to pewnie wpadnę w panikę przy pakowaniu torby bo mi się nie będzie chciało zmieścić wszystko[emoji14]

Aaaa musze skarpetki kupić sobie bo mi zawsze zimno w szpitalu w stopy... i ogólnie po porodzie pamiętam ze cholernie mi zimno w stopy było. .. pomimo że bym to już lipiec...
Na wyjście ubrania przygotuje w domu żeby mój przyniósł żeby nie leżały w szpitalu :)

Jejku ja nie pamiętam już co miałam przy małej. .. a pieluszki ze dwie tetrowe i flanelowe bierzecie?

Życiowa maja dac paczke dlatego tylko pare sztuk biore. Dopiero pakowalam wiec pamietam co nie co.
Skarpetki mam jedne babcine a drugie zwykle.
Jedna flanelowa i naszykuje w domu 2 tetrowe i flanekowa to moze mi tata podrzuci.
Wkladki laktacyjne tez wezme;)

Kochane Dobranoc wlaczam kolysanki i lulu ide.

KasiaMarysia to super ze dają u ciebie :)
Ja to wezmę listę ze szpitala jak pójdę się na cc umówić chyba :)

Dobranoc :)

A ja z moim na ps szalejemy w wyścigi :D
Ale młody juz się dopomina żebym się położyła chyba hehe

reklama
O kurczę zaraz robię screena Twojej listy KasiaMarysia :)

Życiowa ja to w ogóle nie brałam pieluszek tetrowych z tego co pamiętam. Mi tylko gin kazał pampersy i chusteczki. Ewentualnie ciuszki. Niedrapki dali w szpitalu. Owijali oni w pieluchę i rożka nie potrzebowałam. Po kąpieli oni wycierali wiec ręcznika tez nie musiałam.

A ciuszki na wyjście to tez uszykuje i zostawie we foteliku samochodowym, jak moj przyjedzie po nas to przywiezie.

Pamiętam ze jak szykowałam dla Filipa ciuchy na wyjście a to byl styczen to trochę tych ciuszków bylo. Myślałam ze polozne ubiora to co uznają za potrzebne a one ubraly wszystko co dalam :D

Do góry