reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Byla interwencja jak policjantka z partnerem udusili faceta chorego na schizofrenię w bialymstoku na balkonie. Nagranie. I ja to skometowalam . I mam teraz wezwanie jako oskarzona ja i kilka osob za swój komentarz

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
A.co napisalas?.to co we wczesniejszym poscie bylo? Kurcze, na jakiej pdst oskarzona?

[emoji209] Adrianka [emoji307] 27 tc
+ 6,8 kg

reklama
Marysia, jak jestes w gr ryzyka to robia Ci wiecej badan, ale trzy podstawowe Usg sa dla kazdej ciezarnej w ramach NFZ

+ 6,8 kg

Pralki to ZUO. U mnie leci zawsze płyn do płukania po podłodze. Ch*j wie gdzie cieknie. Ale pierze, póki ducha nie wyzionie nie będę zmieniać! U Was jak czytam tez jak inny plan, to nagle pralka do wymiany by sie kwalifikowała. Złośliwość rzeczy martwych!

Mialam tam starego ;) no i wujek tam mieszka. Fakt faktem oboje jebnieci w czoło ale dalo rade. Dla kobiet średnio z biurami pracy ale dla faceta w moment coś znajdziesz. Job link to firma polska zatrudniająca polaków w norge. Na ogłoszenia nie patrzcie, niech Twój wyślę im zapytanie z cvką i umiejętnościami. My też sporo na czarno dymalismy przy malowaniu. Raz robiliśmy witraż... takie tam :) no ale wynajem mieszkania odpada kochana bo sam depozyt 11 tys koron. Ale job link pracownika mieszkanie załatwia w tzw polskim ulu. Ja mieszkałam razem z moim ale musieliśmy dopłacać. Nie duzo ale trzeba bylo. Kraj piękny a loty do Oslo tanioszka.

Ignaś 35 tc [emoji173]

Dziekuję Kulciu z całego serca <3 powiem mojemu M. niech działa. Jesli nie wyjdzie nam obojgu, to ma ponoć propozycję w Holandii, ale to sam, bo to tylko dla facetów na budowie, i pewne trzy miechy, co miesiąc zjazd na trzy dni bezpłatny, więc jak nie wyjdzie wspólnie to piorę mu gacie i niech jedzie, chce to nie zakażę absolutnie!

Aniu wlasnie slyszalam ze nie chca Polakow w Anglii ale moze bedzie jeszcze jedno referndum w sprawie UE.
Co do K.... On dla mnie nieistnieje, nie odzywa sie dzieki Bogu. Jesli cos mu strzeli do glowy to powiem zeby powlowe kasy oddawal za wyprawke, badnia, leki, alimenty bedzie placil i sadze ze sie wycofa.

Zyciowa bedzie pasowalo:)

[emoji173]Madzia 31 tydzień[emoji177]

Kasiuuniu, byłam w Anglii powiem Ci nie długo, nie całe trzy miesiące. W małej mieścinie, i nigdzie nie doznałam tyle nienawiści jak od... Polaków. Naszych krajanów pełno było, pojechałam z nastawieniem oprócz zarobku to i jeszcze poćwiczenia języka, a prawie wcale nie miałam okazji rozmawiać po angielsku oprócz spraw typu bank i rejestracja w ichnim urzędzie jako pracująca. Nawet w sklepach pracowali Polacy. Ale wracając do meritum - Polak Polakowi tam tylko chętne by nogę wyciągnął, żeby mu było gorzej. Pracowaliśmy w takiej firmie sortującej warzywa i owoce na sklepy typu Lidl, Aldi itd.. Już nie powiem jakie ścierwo czasami kazali puszczać, ale to temat rzeka. Wracając do atmosfery - pracowali tam sami przyjezdni: Polacy, Ukraińcy, Białorusini, Ruscy, i dwóch Słowaków. Z czego 3/4 Polaków. Nienawiść do nowo przyjętych - czyli mnie i M - aż z twarzy buchała. Darli się, wysyłali na najgorsze roboty. I jedynie Ci inni, szczególnie Słowacy i Ukraińcy byli przemili. Wytłumaczyli jak maszyny pracują, zapytali skąd jesteśmy, jak długo zamierzamy być. Paru Polaków było w miarę, a niektórzy powiedzieli mi w twarz, że mam wypierdalać, bo oni chcieli robić nadgodziny, a ja im zabieram pracę. M.tego nie mówili - z racji chyba lekkiego strachu, i dobrze, bo by przypieprzył, bo nerwus. Tego co mnie mówili też nie mówiłam jemu, bo nie chciałam problemów. I człowiek zamiast się jednoczyć, to by zabił. A ile burd było przez Polaków, Boże! Strach chodzić po nocy, bo chodziło paru chłystków i pytali się tylko "wpierdol?!". Zarobek wspominam dobrze, Słowaków z łzami wzruszenia, Ukraińców też, ale tamtejszych Polaków pozdrawiam środkowym palcem. I szefa Araba też pozdrawiam tym samym palcem..
W zasadzie więc czasem się nie dziwię, że mają złe wrażenia z Polaków w Anglii. Nie mówię o tych, którzy żyją normalnie, spokojnie i dopasowują się do ichniej kultury, a nie na siłę ją zmieniają i zakłócają porządek.
Ależ się rozgadałam, wybaczcie ;D

Byla interwencja jak policjantka z partnerem udusili faceta chorego na schizofrenię w bialymstoku na balkonie. Nagranie. I ja to skometowalam . I mam teraz wezwanie jako oskarzona ja i kilka osob za swój komentarz

Ułaaa.... Nieciekaawie! I co teraz?
Ja miałam tylko raz wezwanie w sprawie piractwa.. Ale to długa historia ze szczęśliwym zakończeniem ;D

Tak mnie zamulilo jak wracalam do domu, ze teraz pije kawe i zaniechalam robienia salatki.

+ 6,8 kg

To jeszcze znalazłam
Wskazania do badań prenatalnych nieinwazyjnych
Do udziału w programie bezpłatnych (opłacanych przez Narodowy Fundusz Zdrowia) badań prenatalnych uprawnione są kobiety w ciąży, spełniające co najmniej jedno z poniższych kryteriów:

• wiek powyżej 35 lat
  • wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej płodu lub dziecka
  • stwierdzenie strukturalnych aberracji chromosomowych u ciężarnej lub u ojca dziecka
  • wysokie ryzyko urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną genetycznie
  • nieprawidłowy wynik badania USG lub badań biochemicznych, wskazujący na zwiększone ryzyko aberracji chromosomowej lub wady płod

Ale te badnia 11-14 tydz
18-23 tydz
28-32 tydz są refundowane chyba dla kobiet w grupie ryzyka. W każdym razie jak pytałam o prenatalne to mnie zapytała czy mam 35 lat a jak nie to prywatnie.
Teraz znalazłam coś takiego: Standard opieki okołoporodowej przewiduje trzy refundowane przez NFZ obowiązkowe badania USG w ciąży fizjologicznej. Te badania powinny się odbyć kolejno: w 11.–14. tygodniu ciąży, między 18. a 22. tygodniem i między 28. a 32. tygodniem ciąży. W sytuacji gdy lekarz ginekolog ma w gabinecie aparat USG, takich badań może być więcej – są one całkowicie bezpieczne. Jeśli konieczne są dodatkowe badania USG w ciąży, np. USG dopplerowskie (pozwalające na ocenę przepływów w krążeniu maciczno-łożyskowym) czy echo serca płodu – to też zostaną one wykonane bezpłatnie, o ile twój lekarz wystawi odpowiednie skierowanie.
Ale co to znaczy jeśli są konieczne?
Ale u Was jest za przeproszeniem popierdzielone. U mnie nie dosx ze ide na nfz kiedy chce to nigdy lekarz nie mowi mi ze prywatnie. Malo tego uwaza ze te badania kazda kobieta miec powinna . 7 lat temu tez robil mi badania i nie bylo problemu. Ide do niego prywatnie bo chce pokazać narzeczonemu dzidzie i sama widziec obraz usg. Pozatym blok obok mam lekarza i na polowkowym place 80 zl i do tego mam zestaw startowy nowa butelke aventa. Pol kg proszek dla dzidzi itp.

Sancia to gdzie Ty mieszkasz? Za polowkowe 100 zl bez zdjecia usg.

India mdlosci? Moze z glodu sie tak poczulas.

[emoji173]Madzia 31 tydzień[emoji177]

Grrrr... Apka przestala mi wysylac info o nowych postach :/

+ 6,8 kg

reklama
Do góry