reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Mnie tez paraliżuje starach przed porodem ale jak nie my to kto?;)
Kulka to nie trzeba mieć położnej?
Ja w sumie pierwszy raz będę szła tutaj w tej klinice ale juz rozmawiałam z nimi to takie fajne sa laseczki:)
Bo jak raz poszłam na nfz to nie dość ze stara to jeszcze mi zle kartę ciąży wypelnila i w ogóle dziwna byla..pierdziele

reklama
Ola zależy na kogo trafisz. Nie jest powiedziane , że na tych co chcesz. Lekarzom i położnym to bez różnicy czy Ty akurat zaczniesz rodzic jak będą mieli wolne :) także nie nastawiaj się. Poza tym na nfz nie znaczy gorzej. Często to wygląda tak ze są mili bo dostają forsę ale nie potrafią się zainteresować i udają ze wszystko jest ok.

Ja mam plan rodzic w wodzie aczkolwiek trochę się cykam bo nie można wtedy dostać zzo w razie czego.
Jestem przygotowana na to ze będzie bol ale nie chce znieczulenia.

Igi [emoji173]32 tc

Dziewczyny a macie szerokie biodra? :)
Sancia jak ktoś może urodzić naturalnie to niech tak rodzi po co cc
Moj mi mówił ze on chce byc przy porodzie ze sobie w okolicy termini weźmie l4:D a u Was tez będa?:
Bo nie wiem czy to lepiej czy rozprasza?

Mnie do wszystkiego ciągnie !! [emoji39][emoji39][emoji39]a szczególnie do owoców i nabiału a naj mniej do mięsa zwłaszcza wołowego i wieprzowego

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji480][emoji166][emoji173]️ 29 TC
No popatrz, a ja jesli o mieso chodzi to mam smaka na wieprzowe i wolowe :-) drob mnie w ciazy nie zachwyca ;-)

[emoji209] Adrianka, 24 tydzień

Dziewczyny trzymajcie mnie . Chcialam sie zapisac do szkoly rodzenia , bo na stronie napisane jest ze zajecia dla kobiet od 28 tyg . Dzwonie a babka ze zapisy na wrzesien... kur nigdzie nie napisane zeby pol roku wczesniej sie zapisac

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom
I nie ma opcji, zeby Cie wcisneli?
No ja slyszalam, ze trzeba wczesniej sie zapisywac, ale w sumie nigdy nam sie nie zgadalo na ten temat

Mój mąż chce być . Urlopu nie będzie brał tylko umówił się z szefem , że jak zacznę rodzic to on wychodzi i nie wraca przez 3 dni bo wykupujemy sale o podwyższonym standardzie. Wtedy mąż zostaje ze mną wszystkie 3 doby po porodzie również. Mamy swoją prywatną sale i łóżko i maluch przebywa z nami non stop chyba że poprosillmy o zabranie go do reszty noworodków co się nie stanie :) taka opcja w mnie w szpitalu jest tania a nawet WiFi będziemy mieli haha

Igi [emoji173]32 tc

Kulka to pogadam jak coś z nia
Właśnie mialam pytać jak to z ta położna jest
Ale jak widzę ze chodzą do jednej to i ona jest jak rodzą

Ale ogólnie jak tam czekałam w poczekalni matki do lekarza one brały niemowlaczki i sie zajmowaly nimi;)
Wiem ze nfz nie oznacza gorzej ale ja trafiłam tak i mi się nie spodobało

reklama
Kasiu a dlaczego chcesz tak do szkoły rodzenia? I co juz nie można się zapisać? A płacisz cos?
Sancia dobrze ze wszystko ok nie dziwie Ci się ze jesteś przewrazliwoona

OlaMagda ja też teraz duuuuzo owoców jem codziennie soki z marchewki warzywa jogurty naturalne obowiązkowo:)

India wiesz co nie wiem czy wierzyć w ten przesąd ale moja znajoma jadla słodkie w ciąży a ma chłopczyka a druga jadla naczosy czy jak to się tam pisze z ogorkami i dziewczynka:D
Ale zobaczymy:)

U was tez tak gorąco ?:)
Nie ma co tak na 100% wierzyc, ale mi OlaMagda co chwile pisala, ze bedzie dziewczynka, bo to... Bedzie dziewczynka, bo tamto... I popatrz :-) dziewczynka :-)
Dlatego napisalam, ze moze u Ciebie chlopak, a wiadomo jak to jest ze sprawdzalnoscia. Szanse 50 na 50 :-)

Do góry