Ola21-1995
Fanka BB :)
No widzisz ale wiesz kupisz babydream a może uczulic ja na początek kupie jakiś emolient i wystarczy nie bede kupować żadnych nawilżaczy skóryAqua, Decyl Glucoside, Sodium Myreth Sulfate, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Butyrospermum Parkii Butter, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Styrene/ Acrylates Copolymer, Citric Acid, Polyquaternium-10, Sodium Benzoate, Parfum.
Decyl Glucoside - związek powierzchniowo czynny naturalnego pochodzenia, stosowany jako środek myjący
Sodium Myreth Sulfate - detergent, dość łagodny
PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate - substancja zmiękczająca
Sodium Chloride - stabilizator
Cocamidopropyl Betaine - substancja powierzchniowo czynna
Butyrospermum Parkii Butter - masło shea
Glycerin- substancja o właściwościach nawilżających
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil - emolient, emulgator,środek powierzchniowo czynny
Styrene / Acrylates Copolymer - substancja zmętniająca,
Polyquaternium-10 - czynnik antystatyczny, substancja formotwórcza ,
Citric Acid -substancja pochodzenia roślinnego, konserwant, regulator kwasowości
Sodium Benzoate- konserwant
Ja wolę to:
Rossmann: Babydreamielęgnacyjny płyn do kąpieli
Pielęgnujący płyn do kąpieli
Z rumiankiem i pantenolem, pH obojętne dla skóry, bez zawartości barwników oraz konserwantów. Delikatny wyciąg z rumianku oraz pantenol pielęgnują skórę dziecka oraz łagodzą podrażnienia.
skład: aqua,
- Lauryl Glucoside - środek powierzchniowo czynny pochodzenia naturalnego, o działaniu zwiększającym lepkość produktów,
- Cocamidopropyl Betaine - substancja pochodzenia roślinnego (przeważnie), substancja myjąca (powierzchniowo czynna),
- Coco Glucoside - substancja pochodzenia roślinnego - uzyskana ze skrobii kukurydzianej i oleju kokosowego, substancja powierzchniowo czynna,
- Glyceryl Oleate - emulgator,
- Sodium Lactate - substancja nawilżająca,
- Panthenol - działanie łagodzące,
- Triticum Vulgare Germ Extract - wyciąg z pszenicy ma działanie wygładzające, przeciwdziała procesom starzenia,
- Glyceryl Caprylate - Związek substancji naturalnych gliceryny i kwasu kaprylowego, o właściwościach natłuszczających,
- Lactic Acid - kwas mlekowy, działanie złuszczające, nawilżające, zwiększa skuteczność działania innych składników aktywnych,
- Chamomilla Recutita Flower Extract (CO2) - ekstrakt z rumianku o działaniu łagodzącym, przeciwzapalnym, antybakteryjnym,
- Parfum - substancja zapachowa
Babydream tania jest ja mam balsam kupiłam kiedyś na wyprobowanie