reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Mi od rana apka nie dziala :-(
Zyciowa, ale frajer z tego lekarza.
Ja bylam na Usg piersi, tak kontrolnie tylko i ok wszystko.
Wkurzylam sie, bo pakiet w lux medzie mamy miec do koanca wrzesnia jednak. Nie dosc, ze bede miala problem, zeby zwolnienie wziac w polowie lipca, bo wizyte mam na koniec czerwca. To jeszcze pakiet do konca wrzesnia a ja w pazdzierniku rodze!!!!
Endokrynologa moglam miec na 1.07, ale pakiet mial.byc do konca czerwca i bede musiala na endo do 15.07 czekac. No kurde, niepowazni!

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Probowalam.kiedys robic bezy. Nawet ze dwa razy i ani razu nie wyszly, nie udawaly sie. Wierzch zrobiony, srodek surowy. Lipa
Twoje wygladaja smacznie :-)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Beza
4 białka
230 g drobnego cukru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu

Białka ubić na sztywną pianę i dodawać stopniowo cukier, aż masa bezowa zacznie się błyszczeć. Pod koniec dodać mąkę i ocet. Blachę do pieczenia ( 40x35 ) wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie rozłożyć masę. Zachować ok 1 cm odstępu od brzegów, gdyż beza urośnie podczas pieczenia. Piec przez 20 minut w nagrzanym do 150 stopni piekarniku.
Po upieczeniu pozwolić jej odpocząć przez kilka minut, następnie odwrócić ją górą do dołu na czysty papier do pieczenia. Zdjąć delikatnie papier na którym piekła się beza i pozostawić ją do całkowitego ostygnięcia.

To do rolady ale na beziki to łyżką sobie nałożyć można :)

reklama
Do góry