reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Kasia bo widzi że to na ciebie działa w jakiś sposób. Ja bym mu powiedziała ze ma skończyć bo nie mam ochoty słuchać jego narzekań. Teraz to ty i twoje zdrowie i samopoczucie jest najważniejsze. To ty jesteś w ciąży i znosi wsztstko dzielnie. Wsparcie ci potrzebne i pochwały ze super sobie radzisz a nie marudzić nad uchem który zrzedzi jak silnik od małego fiata.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jezu to faktycznie... dziwny facet. Może jemu się przyda psycholog? W sensie nie, że złośliwie tylko naprawdę. Skoro nie widzi sensu życia i cieszyłby go rak to możliwe, że ma depresję. Nikt kto jest zdrowy nie chce umrzeć. A depresja to ciężka choroba.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
3 lata meczylam sie z tym dziadostwem. To okropna choroba i warto zaczac dzialac jak pojawiaja sie pierwsze objawy bo potem strasznie ciezko wyjsc na prosta :/

Mój to się najbardziej na świecie boi raka. Nic go nie przeraża tak jak rak.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
A mnie przeraza najbardzie stwardnienie rozsiane i wszelkie podobne choroby ktore zabieraja cialo a zostawiaja sprawny umysl.

Kulcia gdyby miał depresję to by z domu nie wychodzi. Jak na piwko pod sklep to go nic nie boli.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Niekoniecznie, sa rozne stadia depresji, ja tylko w tym najciezszym nie umialam wyjsc z domu. W reszcie chodzialam do pracy, robilam zakupy, chodzilam na spacery z psami z taka roznica, ze to wszystko bylo robione na autopilocie "bo trzeba".

I prosze nie igorujcie nigdy nikogo kto mowi, ze chcialby umrzec. Nie zawsze to chec zwrocenia uwagi na siebie a szczera prawda. Poradzcie takiej osobie zeby poszla po pomoc a jesli to ktos bliski przejmijcie inicjatywe. Moj ex mial w dupie to co mowilam i przez to z depresja walcze juz 3 lata a gdyby zareagowal na poczatku to moze skonczylo by sie na krotkim, kilkumiesiecznym i niezbyt ciezkim epizodzie.

9ewnvfxmgto5niho.png

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny chyba tak zrobię. Jeszcze czasem to mam ochotę mu napisać, że skoro jego życie jest takie bez sensu to po co się ze mną spotka. Przecież ja mu tylko zmartwień dokładam. Ale boję się że jak tak napisze to on się już całkiem zalamie.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Marysia, widze, ze u Ciebie ciezki temat. Ja doradzam psychologa, jesli rzeczywiscie zycie dla niego stracilo sens... Wspolczuje to nie sa przyjemne rzeczy, ale moze rzeczywiscie chlopak potrzebuje fachowej pomocy. Zgadzam sie z Paraplu, nie zawsze widac jak na dloni, ze ktos ma taki problem, a on sam o tym mowi.
Jesli mowi to, zeby wzbudzic Twoje zainteresowanie to ja bym chyba nie dala rady zakladac rodziny z taka osoba. Nie lubie manipulowania uczuciami :-(

oar8gox1q9487g3m.png

KasiaMarysia, podpisuje sie pod slowami Indii, w takiej sytuacji chyba tylko psycholog moze pomoc,a i Ty sie niepotrzebnie meczysz.
A mnie z lekka mdli i to juz dluzsza chwile... czyzby cien nadziei???

===Dwóch chłopców mamy, o trzeci Skarb się staramy :-D ===

Czesc dziewczyny i od razu przepraszam za swoja dluga nieobecnosc, ale naprawde jakos brak czasu. Caly czas jezdze zamawiam meble plytki farby, ale przez to bardzo szybko czas mi mija. Na wizycie bylam 20 maja ale nie zrobila mi usg :( dopiero polowkowe bede miala 13 czerwca wie dalej nie wiem co tam u mnie w brzuchu siedzi. Coraz czesciej czuje juz ruchy a spodziewalam sie ze wczesniej poczuje ale moze dla tego ze teraz mam na przedniej scianie ta pepowine . Bardzo tesknie juz za mezem ale jeszcze 5 tygodni i w koncu przeprowadzimy sie do siebie
Pozdrawiam was wszystkie i przytulam :)

Ania, nie wiem czy nie za wczesnie na mdlosci, ale chyba Kasia miala odrzuty od dezodorantu nie wiedzac, ze sie udalo.
Mnie kochana, napisze to.juz z trzeci raz tez bolal brzuch jak na @ - w jednej i drugiej ciazy. A w tej humor mi siadl tez.

Czesc dzwoneczku :-) fajnie, ze sie odezwalas. Masz jakies przeczucia co do plci ? Szybko zleci czas do polowkowego :-)

oar8gox1q9487g3m.png

reklama
Dzwoneczku fajnie ze się odezwałaś :*
No wiadomo wszystko na twojej głowie jak jesteś na miejscu ale już niedługo i mężu będzie pomagał :)

Ja mam polowkowe dwa dni po tobie ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry