reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

India zazdroszczę ze teściowa wam synusia "podkrada" :) moja byla z Filipem sam na sam raptem ze 3razy w ciągu 3 lat :/ i to na max 2h... Moi rodzice tez zreszta sami z siebie nie wychodzą z inicjatywą żeby wziac go na noc sami z siebie czy cos. Vo prawda mama jest z nim caly czas bo sie zajmuje i juz głupio mi ja prosić na weekendy. Ehh a zawsze marzyłam ze kiedys teściowa albo mama przyjdxie i powie daj Filipa na noc a wy wyjdźcie sobie :D

reklama
U mnie nie ma szans żeby ktoś zabrał dziecko. Zresztą z moja rodzina nikomu bym nie powierzyła synka. Niestety nie da się im ufać.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Dlaczego Kseniu im nie ufasz?

Viola a teściowa daleko mieszka?

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

W tym samym miasteczku 10-15min od nas... I tak sama niewiem bo w wieku filipa ma tez drugiego wnuka od mojego męża brata i jego tez nigdzie sama z siebie nie wziela, nie zaproponowała... Jak byłyśmy w ciąży ze szwagierka to sie śmiałyśmy ze będzie trzeba kupic bliźniaczy wozek żeby jej łatwiej bylo wychodzić na spacer a tu d***a w ogóle nie chciała :/
A ze starsza wnuczka tez od męża brata spedzala tym czasu, i do teraz tak jest. Ze sama do niej dzwoni żeby przyszla itp. Ja nie mowie bo odwiedza nas często ale zawsze jak ja albo mój jesteśmy z młodym w domu

Moja teściowa jest nawiedzona i uwielbia popisy walić. Np zarzeka się ze jak urodziła drugiego syna to był taki grzeczny i spał ze dwa razy dzinnie go karmila . Ludzie świeci niemowlę dwa razy dziennie ?!

Z moimi rodzicami to dość trudna sprawa. Oboje to alkoholicy. W sumie od niedawna bo jak popadli w długi parę lat temu to zaczęli pić. Nikt by ich o to nie posadził patrząc na nich albo na to kim byli. Moja mama ogarnęła dupe i wyjechała mieszkać do Sosnowca do własnej mamy i na razie jest nieaktywna. Nawet jak nie będzie pić przez rok to jej nie zaufam. Muszą minąć lata. Przy mnie ok. Ale nie sama. Ojciec od zawsze sobie "dawkuje". Po prostu sączy sobie piwko przez cały dzień i się nie upadla tylko jest na wiecznym rauszu. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę jak wygląda delirka. Ale on miał. To dwa razy i jemu tym.bardziej nie powierzyła bym dziciaka. Głupio mi o tym pisać bo brzmi paskudnie ale mam nadzieje , że nie będziecie na mnie patrzeć teraz przez pryzmat tej sprawy z moimi rodzicami bo to nie moje czyny a ich. Napisałam Wam bo Kasia zapytała a ja nie mam zwyczaju mówić nieprawdy. Czasem jak mowie komuś wprost o rodzicach to niezła konsternacje wywołuje. Kiedyś mnie zapytała wspolpracownica taka starsza a kim jest Twoja mama. A ja odruchowo na to alkoholiczka ( byłam na nią zła bo akurat miała "te dni" i dlatego tak odruchowo powiedzialam) ta babka mało sobie oczu nie wydlubala żeby mi w oczy nie spojrzeć :D uff. No więc wierze w moja mamę i chce żeby była normalna ale mój ojciec to wariat. Tyle.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Viola, babcie zazwyczaj są za wnuczkami. Ja widzę po sobie jak jest, ale tak nie powinno być :/

Kuleczko ja lubię ludzi szczerych, zazwyczaj tak jest ze przy kłopotach wpada się w alkoholizm.
Moja mama też lubi sobie chlapnac co mnie bardzo denerwuje. Jej facet sobie wypije to i ja ciągnie. Tez nie sądzę żebym dziecko u niej zostawiala i jeździła do szkoły robić mgr. Niee jakoś tego nie widzę.
I nie chodzi o alkohol, ona w domu pali papierosy, wszędzie pełno sierści, jakoś mnie to odrzuca.

Napisane na C2105 w aplikacji Forum BabyBoom

India zazdroszczę ze teściowa wam synusia "podkrada" :) moja byla z Filipem sam na sam raptem ze 3razy w ciągu 3 lat :/ i to na max 2h... Moi rodzice tez zreszta sami z siebie nie wychodzą z inicjatywą żeby wziac go na noc sami z siebie czy cos. Vo prawda mama jest z nim caly czas bo sie zajmuje i juz głupio mi ja prosić na weekendy. Ehh a zawsze marzyłam ze kiedys teściowa albo mama przyjdxie i powie daj Filipa na noc a wy wyjdźcie sobie :D
Moja na noc tez nie bierze. Ale tesciowa od poczatku tzn jak kumaty juz byl go zabiera, raz na kilka miesiecy, nie zeby non stop :-)

oar8gox114xxmi3b.png

Moj ojciec tez byl alkoholikiem, w dodatku po rozwodzie ( mialam 9 lat) mial nas w d..., a na stare lata mu sie przypomnialo i kilka lat temu dostalam pismo z mopsu, ze mam sie stawic z dokumemtacja ile zarabiam, ile mnie zycie kosztuje, zeby go wspierac finansowo.... Tak sie wkur....jak nigdy. Bo on nas mial w dupie, do tego stopnia, ze jak mialam 18 lat to chcialam nawiazac z nim kontakt. Wiedzialam od ciotki, ktora go spotkala gdzie pracuje i poszlam do niego. Duzo bzdur mi opowiadal, klamal itp. Kontakt byl i nagle sie urwal na dlugie miesiace, znowu mial mnie w dupie az dostalam tel ze szpitala ,ze lezy pobity i czy mam ubezpieczenie, bo on nie ma. Pojechalam, posluchalam go, na jego prosbe zadzwonilam.do dziadka ktory tez mial nas w d...., pojechalam do jego bylej, zeby mu poprzywozila ciuchy i powiedzialam sobie ,, nara stary".

oar8gox114xxmi3b.png

reklama
Ale spisałyscie dziewczynki :) mam duzo nadrobienia ....
A ja szwagierce bawię od wczoraj do dziś do 16h , poszli sobie wczoraj na kolacje do restauracji :-) mały przespał cała noc dopiero sie budzi 23:00-8:00 ( prawidłowo jak na 3 miesięczne dziecko )

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
w4sq9jcgl8bvvbsq.png

Do góry