reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

A to mój w [ 21t 3 d] według Pani doktor
e181e2dcb2b2c.jpg

reklama
KasiuMarysiu ja leżę na plecach normalnie :) jak film np oglądam . W nocy tez nie zawsze spie na lewym.boku bo ponprostu nie kontroluje tego i mój syn zdrowy i nic nie dolega :)
Nie dajmy się zwariować .

Ja nie mam humoru bo mojemu mężowi nic nie odpowiada żadne mieszkanie. Wiec lekko mówiąc w czarnej dupie jesteśmy bo chyba do niedzieli zdążymy tylko pod namiot się wyniesc.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Kochanie znajdziecie coś, najlepiej osobiście zobaczyć. Zdjęcia w necie to wiesz...
Mi wczoraj napisał że może niedługo czegoś poszukamy, ja bym wolała po porodzie i napisałam że 3-4 miesiące ale chyba to za długo dla niego. Jestem przerażona,...

Kulcia patrzyłam na olx ale mały wybór. sporo ogłoszeń na jelonce jest ale bez zdjęć to byście musieli od razu się umawiać na oglądanie. .. standardy są tragiczne niestety :(

KasiaMarysia bez przesady jak poleżeć na plecach to nic się nie stanie. chodzi raczej o to żeby zmieniać pozycję. ..
ja tez nie mogę ciągle na lewym boku leżeć bo zdretwiec idzie.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

kuleczko czas wiec zrobic impreze!!:)zapraszam serdecznie!:)
moj akurat fajek nie pali ale scenariusz jest realistyczny!!!
ja mysle ze moglibysmy sie dogadac;)

dora ja trzymam mocno kciuki!!nie ma malpy wiec jest szansa!:)

Kulcia - biedulko moja :-(((
Kasia Marysia- ale masz malutki brzuszek :-)
Jak to nie można leżeć na plecach ? Ja ciagle na plecach tylko ;) ważne żeby na nie A miękkim , my za niedługo wymieniamy materac na łóżko Bo za miękki dla mnie .
U mnie dziś upał ! 25• ? I znowu mam dziś wieczor imprezę ( urodziny teściowej ) a jutro jest wolne tutaj .
mnie to chyba Nic nie ominie w tej ciąży :-O ! Mdlosci , zgaga , zaparcia , skurcze mięśni , walące serce , dziś do tego kręci mi sie w głowie strasznie .

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom

OlaMagda czytałam zeby nie lezec na wznak bo macica uciska.

Najlepsze pozycje do snu
Spanie na brzuchu z czasem stanie się po prostu niemożliwie i będziesz musiała z tej pozycji zrezygnować. Ze spaniem na plecach musisz się pożegnać po 20. tygodniu ciąży. Niewskazane jest nawet drzemanie czy odpoczywanie w tej pozycji. Szybko powiększająca się macica zaczyna uciskać kręgosłup i naczynia krwionośne. Spanie na plecach może więc wywołać u Ciebie nie tylko ból pleców, ale może też prowadzisz do obniżenia ciśnienia i ograniczać dopływ krwi do rozwijającego się płodu. Przyzwyczaj się do spania na lewym boku. To pozycja najbezpieczniejsza w ciąży, ponieważ gwarantuje prawidłową cyrkulację krwi. Optymalnie będzie, jeśli między nogami umieścisz poduszkę. To poprawi krążenie krwi w kończynach i zapobiegnie obrzękom kostek. Jeśli trudno Ci zasnąć w tej pozycji, wypróbuj specjalne poduszki ciążowe, które to ułatwiają. Jeśli w nocy obudzisz się na plecach lub brzuchu nie martw się, tylko wróć do pozycji na boku

z tymi plecami to jak z prawym bokiem. ze macica uciska zyle główną a przez nią jest transportowane wszystko dla dziecka. ale to byś musiała leżeć Kasiu tak ciągle żeby jakieś niedobory się pojawiły a wiadomo ze pozycję zmieniasz wiec się nie martw :)

ale tragiczna pogoda u mnie. ciągle leje deszcz...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

tu zyciowa tez leje:(i zimno..ja w pracy pije kawe za kawa bo zasypiam:/
ola nie mow mi ze upal bo normalnie spakuje sie i chlopakow moich i jestem u ciebie wieczorem

reklama
Napisałam wcześniej posta, ale nie dodało. @Przyszła Test nie kłamał.
Ja mam taktykę robić z siebie zimna jedze i nie przytulać dzieciaczkow małych co by nie przyzwyczajać się za bardzo. Ale w niedzielę uległam pokusie i jak one bosko pachną ☺ Poza tym mój M tak się fajnie z nim bawił. Płakać mi się chcę. Eh pora założyć pancerz i walczyć dalej.
Lepiej żeby mi dziś wszyscy z drogi schodzili bo humor mam paskudny.

Do góry