reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

reklama
Czesc wam
Piszecie o tych ruchach i kurcze zaczynam sie martwic bo ja jeszcze nic nie czuje :(
U mnie jak nie urok to s... teraz kaszel mnie dopadl, powiedzcie co stosowalyscie na kaszel ????
A o to my jutro zacznie sie 17 tydz.
21647bc70a6aeda8616279f74c0e6bd8.jpg

Wysłane z mojego GT-I9195I przy użyciu Tapatalka

Dzień dobry dziewczyny.
Witaj Dzwoneczku Super brzusio.
Zrobiłam test i negatyw. Teraz czekam na @ i lecę na rtg i leczę tego zęba przebrzydłego.

Czesc dziewczynki :-)
Dzwoneczku [emoji848] ja juz w 17tyg czułam ruchy ale moze twoja dzidzia jest malutka albo masz grubą skore ... Nie martw sie na zapas ....
Dorcia - a kiedy mia byc okres ? Bo naszej tabelki to juz z rok nie widziałam :-)
Miłego dnia kochane :-))) [emoji4][emoji5][emoji267][emoji175][emoji255][emoji257][emoji182][emoji160][emoji254][emoji259][emoji259][emoji295]️

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom

Dora przykro mi :* nie zalamuj sie :* czekaj na okres i dalej do przodu kochana!!

Do 22 tc masz czas żeby nie czuć ruchów :) może dziecko inaczej ułożone :)

Jesli chodzi o łożysko to ja też mam na przedniej ścianie ale to nie oznacza przodujacego. Przodujace to takie które jest przy ujściu. Bardzo nisko. Jeśli chodzi o ruchu to ja czuję. Nie wiem czy normalnie bo pierwsza ciaza jak wiecie i nie mam porównania. Przypuszczam, że słabiej bo jak piszą dziewczyny na sierpniowkach co im bobas wyczyniaja to jestem w szoku. Ale ja też mam tłuszczyku wiec to tez robi swoje. Ważne, że czuje.

Jeśli chodzi o rower i inne tego typu rzeczy to mi lekarka mówiła , że przyjdzie czas na to i lepiej odpuścić takie wysiłki. Mówiła , że nawet jeśli chodzi i sprzątanie to jak ma kto to za mnie robić to najlepiej bo po co mam się wysilać. A na rowerze można się przewrócić. Wiem, że już byłaś na tym rowerku ale ja bym więcej nie ryzykowała.

Ja byłam wczoraj na grillu, najadlam się i spalam jak susel, oczywiście oprócz budzenia na siku. Coraz częściej. Igi harcowal wczoraj jak szalony to dziś pewnie będzie odsypial imprezę :D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kulcia nie wiem czy to takie dobre żeby nic nie robić w ciąży nawet nie sprzątać ?
Każdy Ginecolog inny ? Moja mówi by sie ruszać byc aktywnym bo wtedy dziecko czuje to samo rusza sie obraca itd...
Na przykładzie mojej szwagierki nic nie robiła w ciąży nawet sprzątać jej chodziłyśmy na zmianę z siostrami i teściową , bo sie bała bo to to tamto , do mnie nie przyszła cała ciąże bo mieszkam na 3 pietrze i rezultat taki Ze dziecko urodziło sie w 8 miesiącu bo wody poszły ale przez cesarkę było poziomo ułożone od3 miesięcy , nie obróciło sie główka w dół i słabe i ważyło 2kg

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mialam zakaz sprzatania od meza i noszenia zakupow :D teraz tez, ale z tym sprzatniem czasem odpuszcza ;-)

Ola, akurat tak sie jej zdarzylo, ale nie wiem czy to z braku ruchu. Ja sie zdziwilam ostatnio, bo mi lekarz na zaleceniu napisal oszczedny tryb zycia. Hmmmm czyli co? Lezec i pachniec i sie oszczedzac? :D

Dzwoneczku, zaczelas cwiczyc? Bo ja ani razu. Taki len ze mnie !!!!

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam oszczędny tryb życia przy krwiaku i jak zapytałam co to znaczy to powiedziała mi gin ze najlepiej leżeć :) ale od 16 tc mam już wolna rękę jeśli chodzi o wstawanie haha chodzę na spacery , ćwiczę na pilce i sprzątam np kurze czy myje gary albo toaletę ale nie noszę prania , nie odkurzam i nie myje podłóg.

Jej zrobiłam sobie ogórki malosolne :D pycha!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry