A ja laski właśnie czytałam w gazecie ze szpinak wcale nie zawiera duzo żelaza żeby jeść warzywa straczkowe jajka i mieso bo nic nie zastąpi żelaza jak mięso
A wiecie co ja wam kiedyś opowiadałam o tej mojej znajomej miala 16 lat jak urodziła i dopiero w 5 miesięcu się dowiedziała ze jest w ciąży jak poszla do lekarza i jej powiedział ze Pani się niedługo do porodu będzie szykowala
Bo brzuch dopiero pod koniec 6 sie jej pokazal bo to chude a ze brala tabletki anty raz wzięła a raz nie to mysala ze to od tabletek i co kwasu nie brala Majcia urodziła się zdrowa
Znam dużo lasek co zaczęły brać jak się dowiedziały i dzieci zdrowe
Przyjaciolka tez mi teraz mówiła ze przed ciaza nie brala tylko w trakcie i tak dwie ciążę
Wiec nir wiem po co go brać tyle wcześniej przecież jemy rzeczy w których on jest ja brałam wcześniej ale później przestałam i zaczęłam jak zaszlam
Słyszałam ze dziecko do 4 miesiąca ma jakas ochronę przed tym co jemy ale nie wiem czy to prawda Dorcia
.Co chwilę mówią co innego fakt słyszałam o tym kwasie ze pomaga zajść w ciążę jak się go bierze przed ale nie popadajmy w paranoje.
Ja potem sie balam ze moje dziecko bedzie mialo jakieś braki bo nie bralam pol roku wczesniej także Dorcia nie martw się będzie ok:*
Tamta babka mi mówiła ze sie bierze nawet przed a lekarz ze mogę juz zacząć brać
Tatinka ale tam cukier trzcinowy ja w domu takiego używam bo mniej przetworzony chociaż ja malo cukru jem..
Ale jest różnica jak kupisz wodę smakowało w biedrze która az gryzie w gardło od tej żywiec czy Kubuś
Teraz bede u mamy to wezme sobie od niej soczek ze swoich malinek i bede sobie do wody dawała
I swoją mietke tez mamy
Bo nie bede juz tymi slodkimi wodami dziecka napajac
OluMadziu widzę ze Ty tez lubisz eleganckie rzeczy jak ja
Ale bodziaki piękne nie mogę się doczekać az kupie takie swojej dzidzi <3
Zaparzylam sobie zwykła herbatę bez cukru żeby mnie nie mdlilo ciekaw czy rano znowu będzie mnie mdlic
Narazie spokój