reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Bunny u mnie znowu tak ani czop nie odszedł ani brzuch nie opadł w pierwszej ciązy... teraz widzę, ze brzuch mi opadł...co do czopu wydaje mi sie, ze odchodzi powoli, ale tak jak piszesz czop może i odchodzić miesiac czasu :tak:

trzymam kciuki bardzo mocno za dzisiejsze wizyty

*MARTUSIA* 19 lipca ważne usg!

GORGUSIA 19 lipca

KCIUKI ZA WIZYTY&&&

PAULINE
GRATULUJE!!! :D
BUNNY
mi czop w pierwszej ciaży odszedł hmm tak z kilka dni przed porodem tyle ze ja potem miałam wywoływany i nie wiem kiedy by się po tym zdarzeniu sam poród zdarzył a z Alankiem to mi w czasie porodu :)

Gratuluję udanych wizyt.
Pauline gratuluję podwójnie- wizyty i zaręczyn :D

Dziś trzymam kciuki za kolejne wizyty i proszę o kciuki za swoją ;-)

Co do czopu- położna mówiła,że jak odejdzie to po prostu czekać, bo to nie znaczy,że zaraz się zacznie. Można tak nawet miesiąc chodzić.

Pajka mi też troszkę sie brzuszek opuścił. Czuć różnice bo i pod biustem zrobiło sie wiecej miejsca i czuje ze brzuszek hmm usiadł sobie na udach:-D.

Trzymam kciuki &&& za dzisiejsze wizyty:-).

Patrysia no tak czop to jeden z objawów nadchodzącego porodu ale od jego odejścia do porodu może dużo czasu upłynac

Aaa Pajka następna wizytę mam 8 sierpnia

jestem ;)

poszlam do tego gina i jedyne co mi sie udalo uzyskac to skierowanie na USG. a tak to sprawial wrazenie ze przyszla ciezarna i narzeka i tylko czekal jak skoncze mowic. jeszcze przepisal mi 2 opakowania globulek bo grzybek come back. no i ze skierowaniem poszlam do recepcji akurat znajoma byla i zalatwila mi badanie za 20 min :D Maly zostal pomierzony, zwazony, wszystko dokladnie i rzetelnie razem z tatusiem mielismy wyjasnione co i gdzie :) no wiec tak: szkrab wazy 1558g, z usg termin jest na 29.9 no i prawie 30tc :D za 3 tygodnie mam kolejne USG zeby zobaczyc czy kosci udowe troszke podrosly bo jest prawie 4 tyg roznicy a tak to wszystko w normie, zdrowy mezczyzna, ulozony glowkowo ;) i serce jak dzwon 134u/min :) wkleje dwa zdjecia bo mam w koncu :D
Zdjęcie-0002.jpgZdjęcie-0003.jpg
na 1 zdjeciu buzia i lapki na drugim serduszko :)

Ostatnia edycja:
reklama
Martusia- gratuluję wreszcie udanej wizyty.
My też już po. Jest wszystko ok. Mamy 35-36tc i dziś było pierwsze ktg,które mam powtarzać już co tydzień. Młody nigdzie się nie wybiera,więc myślę,że najbliższe 4tyg będą spokojne. Ułożony nadal głową do dołu i w pozycji specyficznej dla okresu okoloporodowego- kręgosłup wygięty z lewej strony. Kolejna wizyta 06.08.

Do góry