reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

polisia - u nas robia polowkowe miedzy 18 a 22 tygodniem, z preferencja, zeby bylo jak najbardziej po środku.

marudka - to chodzi o to badanie, co sie pije swinstwo i po godzinie sie idzie zbadac? wszystkie moje kumpelki mialy miedzy 24 a 26tc, ja tez tak bede miala.

reklama
polisia nom niestety nie dosc ze lekarze sa jacy sa to jeszcze trzeba ich z terminami pilnowac:/ ja tez mialam podobna sytuacje i tez wybieram sie prywatnie:)a jesli chodzi o wiek ciazy do polowkowego to mysle ze na to prywatne to spokojnie mozesz sie wybrac w przyszlym tygodniu:-)

marudka, a to nie za wcześnie na krzywą cukrową? Lekarz coś podejrzewał, że Ci kazał te wyniki teraz zrobić? Jesli mogę coś poradzić w sprawie kiepskich wyników z moczu, to ginka olej i pójdź z wynikami do urologa.:dry:
Ja w poniedziałek/wtorek muszę zrobić mocz ogólny+posiew, bo mam leukocyty w moczu, bakterie i puchnę, potem do urologa. Urodziłam się z wadą nerek, do tego mam upośledzoną zdolność przyswajania magnezu, co powoduje problemy z kamicą szczawianowowapniową, więc na gin się nawet oglądać w tym względzie nie będę.

Pok, to właśnie to badanie.
Cyniczna, cały czas mi spada poziom cukru na czczo, więc powiedziała, że mam zrobić teraz:baffled: Pójdę tak jak pisałam do mojej lekarki rodzinnej, która mnie leczy od urodzenia ;-) I ona pewnie mi da skierowania do kogo trzeba, bo ta moja ginekolog, to jeśli chodzi o wyniki badań to nie wydaje mi się być tym kiedykolwiek na prawdę zainteresowana...Zobaczymy, myślałam, że ktoś miał podczas poprzedniej ciąży podobną sytuację - za mało cukru na czczo, za dużo po podaniu glukozy, bo nie wiem, czy to może być bardzo niebezpieczne dla dzidziusia...
No nic, wytrzymam do poniedziałku, przez weekend będę łykać urosept - ja to często przed ciążą miałam zapalenie cewki moczowej, a teraz miałam infekcje pochwy na którą dostałam globulki i maść, ale może nie pomogło i teraz na cewkę przeszło.
To się rozpisałam ;-)

Marudka wiem że szwagierka teraz robiła też to badanie i wyszedł jej za wysoki wynik i ginka kazała jej powtórzyć badanie, jeśli znowu wyjdzie wysoki to ma przejść na jakąś dietę. Poproś rodzinnego o skierowanie na powtórne badanie żeby u ginki mieć już potwierdzone wyniki

byłam dziś u lekarza zaniepokojona tym twardnieniem macicy. Powiedział, że to nic groźnego, szyjka jest bardzo ładna i dluga, mam brać nospę i magnez, a jak czuję naprawdę duże napięcie to jedną tabletkę relanium. Z Antosiem wszystko w porządku, rośnie :) Dzisiaj nam pokazał na usg jak sika ;) Bardzo mnie uspokoiła ta wizyta, bo się strasznie martwiłam tym napietym brzuszkiem. Dr powiedzial jeszcze, że w tym czasie dzieć, a co za tym idzie też macica bardzo rośnie, więc to może nasilać dolegliwości.

Cześć Kochane dziękuje za trzymanie kciuków :)Przepraszam że wczoraj nie napisałam ale byłam wykończona jeszcze takie korki w mieście że myślałam że oszaleje dobrze ze miałam coś do picia ale ok przejdźmy do wizyty:
A więc troszkę się zniesmaczyłam bo niestety mój gin złamał nogę i miał wczoraj operację a zastępował go taki młody lekarz no co miałam zrobić nic i tak jak myślałam nie powiedział mi kto mieszka w moim brzuszku bo stwierdził że za dobrze nie widzi a mój Gin ma większą wprawę i muszę znów czekać miesiąc badanie ok usg miałam pierwszy raz przez brzuch i powiem wam że nic tam nie widziałam jak miałam dopochwowe to dzidzie widziałam idealnie a teraz jakieś rozmazane wszystko nie dostałam zdjęcia :( i nie wiem ile obecnie warzy mój dzidziuś ani ile mierzy no trudno ale za to jeden plus taki że dokładnie zbadał serduszko główkę żołądek nerki i powiedział że wszystko jest ok i że dzidziuś na tym etapie ciąży rozwija się prawidłowo więc chociaż to mnie pocieszyło że dzidziuś jest zdrowy a to najważniejsze. Gratuluje dziewczyną które dowiedziały się co noszą w brzuszkach pozdrawiam :)

stokrotka ciesze sie ze z Dzidzia oki, ale jesli Cie to uspokoi to pewnie idz prywatnie na usg tym bardziej, ze nawet Tatusia nie chcieli wpuscic:/a tak ogolnie to Ty chudzina jestes ja waze juz 63,3 :p zaczynalam od 60 kg:)

marudka ta krzywa chyba robi sie ok 26 tyg z tego co mi lekarz mowil chyba ze u Ciebie jest inaczej? wynikami sie nie przejmuj bo w ciazy roznia sie od norm idz do lekarza i sie nie stresuj:* ja polowkowe od poniedzialku za tydzien....najprawdopodobniej bo musze jeszcze zadzwonic ale to prywatnie wiec pewnie mnie wcisna:)

cyniczna udanych wynikow i wizyty:)

ryba super wiesci :):):)

Brygitte
tak jak piszesz wazne ze z Dzidziem oki ja tez jeszcze nie znam plci w koncu i my sie doczekamy:)

reklama
Dziękuję Wam za opinię, tak, pójdę prywatnie, jak tylko się umówię to dam znać do tabelki :)) tylko teraz weekend majowy, pewnie dopiero po, buuu :)))

Brygitte najważniejsze, że z maluszkiem ok! :D

Do góry