reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

ale to dopiero po porodzie tak mocno rosną cycki czy już wcześniej ? Bo u mnie narazie bardzo dużej zmiany nie ma , trochę urosły ale nie jakoś tak o kilka rozmiarów . Dobrze że mówisz ,to w takim razie sobie kupię coś do brzucha , a na cycki mam taki olejek który kiedyś mi mąż kupił , on fajnie nawiązał i ujedrnial jak stosowałam go regularnie
To zależy. Mi rosną już, ale kuzynka (bardzo drobną, taka że nawet myślałam że jest anorektyczka dopóki nie zobaczyłam ile je 😅) to tuż przed porodem wyglądała jakby dopiero w połowie ciąży była a biust nic jej nie urósł. Dwie ciąże nic w niej nie zmieniły. Nadal wygląda jak patyczak i praktycznie bez biustu 🤷

reklama
Mi się sprawdziła ta oliwka z Rossmanna fioletowa dla mam, ale to w dużej mierze zależy od genetyki bo na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu a na piersiach od początku katastrofa 😵‍💫
Też ja wzięłam bo miała olejek migdałowy a nie wiedziałam który migdałowy czysty olej brać więc uznałam że zacznę od tego. Miałam strasznie suchą skórę a teraz super miękka i nawilżona 😍

Co do piersi to nie mam najmniejszych na co dzień ale to jak spuchły w ostatnim czasie to jakiś żart, muszę się rozejrzeć za nowymi biustonoszami

Witam nowe mamy. Ja wracam do życia wróciliśmy do domu była 2.30, dzisiaj najchętniej bym leżała 🫣
A co do smarowania, w żadnej ciąży nic specjalnego. Po 1 delikatne rozstępy do góry na nogach ale mało widoczne, po 2 i 3 nic

u mnie w pracy wszyscy chorzy… ☹️ zaczęłam rozważać to L4, sama już nie wiem co robić, ale jak nie choroba to stres mnie wykończy…
mnie wyszły dwa rozstępy w tydzień po porodzie, jeden na biodrze i jeden na brzuchu, ale nie byłam systematyczna w smarowaniu 🤷🏻‍♀️

kto ma wizytę 4 marca? bo widzę, że jest nas więcej! @kinga30 i @witchen to już wiem

Dzień dobry :). Miłego dzionka.
Witam nowe mamy :)
A czy np masz mdłości i wymioty?

Ja szczerze mówiąc mam tylko tkliwość piersi które dotykam kilka razy dziennie czy aby na pewno je czuję 🙈 i czasem mam bardzo senne dni. Ból podbrzusza był na początku pierwszego i drugiego tygodnia a teraz czasem coś czuje jakby kłucie w lewym jajniku o tyle.
Aktualnie 7+3 i 04.03 kolejna wizyta. Najchętniej chodziłabym codziennie Sprawdzić czy serduszko bije bo już tak panikuje.🫨
Witaj. Trzymam kciuki. Nie martw się. Myślę, że pozytywne myślenie to podstawa. Ja nigdy nie miałam typowych objawów czyli wymiotów.. tylko ból piersi, czasami ból brzucha i senność i wrażliwość na zapachy .
ale to dopiero po porodzie tak mocno rosną cycki czy już wcześniej ? Bo u mnie narazie bardzo dużej zmiany nie ma , trochę urosły ale nie jakoś tak o kilka rozmiarów . Dobrze że mówisz ,to w takim razie sobie kupię coś do brzucha , a na cycki mam taki olejek który kiedyś mi mąż kupił , on fajnie nawiązał i ujedrnial jak stosowałam go regularnie
Mi rosły pod koniec ciąży, plus nawał po porodzie. Po zakończeniu karmienia wróciły do normalych rozmiarów.

to faktycznie dużo stresu miałaś 😔 trzeba myśleć pozytywnie , wiem że czasem jest ciężko , a nasze głowy zamiast myśleć pozytywnie to kierują nas tylko na te źle myślę ,jednak trzeba walczyć z tymi myślami ☺️ trzymam kciuki za kolejną wizytę 🤞 sama mam nadzieję że na swojej nie usłyszę nic smutnego
Na pewno tak będzie ♥️ a za kilka miesięcy te swoje ‚nerwy i troski’ będziemy mocno utulać😎

Witamy na pokładzie;) tutaj po ivf jestem ja, @Karolina_123 @spekoppar_ @bzzz1 no i @morticia_adams magiczna ciąża przed zaczęciem stymulacji.
Kiedy miałaś transfer? Ja w 24dpt usłyszałam że nie ma zarodka i przyjść za tydzień, standardowa procedura przy pustym jaju, 3 dni później poszłam do mojej gin I był piękny zarodek z bijącym serduszkiem 13 lutego. 19 lutego byłam na potwierdzeniu w klinice I nadal nie widział dobrze, beznadziejny aparat usg... ale serduszko było widoczne itd... ja dopiero wizyta 11.03. Musimy się uzbroić w cierpliwość:) tylko spokój jaś uratuje ;)
Transfer 20.01 ;)

To moja pierwsza procedura i pierwszy transfer mroziaka.. stąd moje zaskoczenie ze w ogóle doszliśmy tak daleko 🥹

Więc musimy się wspierać w tym spokoju 🫶🙈 życzę samych dobrych wiadomości ♥️

reklama
Do góry