reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Dzięki dziewczyny za @@@@@@ też trzymam za wszystkie... Do_ti specjalnie żeby się upewnić na dodatkowe usg nie pójdę bo na razie nie mam takiej potrzeby. Najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe.

Polisia dziękuję

Stokrotka spokojnie, idź prywatnie to wszystko od razu się wyjaśni ;)

Dziewczyna dokładnie

Dziś jestem nieprzytomna. Nie ma to jak 2 dni mieć imprezę, a dziś idę na 3. Ech mam dość, a nogi mam takie spuchnięte, że szok

lotka dopsialas mnie na 30ego?

sorki ze nikomu nic nie odpisuje co do wizyt ale krew mnie zalewa ze ja moge poznac plec i miec polowkowe dopiero za 3 tygodnie i to jak dobrze pojdzie

Martusia nie Ty jedna :)
ale szczerze to ja nawet jak będę miała kinder niespodziankę to się ucieszę, w sumie, wcale tej płci znać nie muszę, to znaczy ja, choć wiem, że dla niektórych to ważne :)
w każdym razie też na usg sobie poczekam jutro będę próbowala się zapisać :)

za jutrzejsze wizyty trzymam kciuki

FASOLKA 23 kwietnia godz. 9:00

KRAKOWIANKA
23 kwietnia usg połówkowe

BEACIA
23 kwietnia godz.11:00 usg połówkowe

Witam serdecznie
przyjmiecie mnie do swojego grona? termin mam na 28 września
Wczoraj miałam kolejne badania, lekarz potwierdził, że spodziewamy się córeczki, chociaż już 13 tc był pewny, że to dziewczynka. A wczoraj niunia zrobiła nam niespodziankę i w trakcie usg zrobiła siu siu a tak ponoć sikają tylko dziewczynki:-)
Następna wizyta 16.05 - badania połówkowe

dopisalam do listy :)

Po wizycie:)

Wszystko w porzadku:) maly wazy juz 395 g czyli imponujacy przyrost (3 tyg temu wazyl 193 g):D . Jest potwierdzony chlopczyk. Szyjka jest jak to okreslila gin "złota", bardzo ladna i taka mam nadzieje juz bedzie:p. Na moje pytanie ile ma : zasmiala sie i powiedziala ze wystarczajaco i ze jest super wiec mam sie nie przejmowac :D

Jedyne co mnie zmartwilo to wysokie cisnienie na wizycie. Mam kontrolowac w domu dwa razy dziennie bo to pewnie emocje i mam nadzieje ze tak jest bo w domu mam w miare dobre. Po USG zmierzyla jeszcze raz i juz bylo 110/80 wiec niech juz takie zostanie:p
Zrobila dwa zdjecia jedno glowki z gory i drugie stopki. Wklejam to drugie hihi:)

Uploaded with ImageShack.us

gratulacje:)

witam sie i ja tak jak wczoraj pisalam nic nowego sie nie dowiedzialam dostalam l4 do 30ego i teraz mam sie stawic 30ego to sie umowimy na usg i wsjo

prosze o dopisanie na 30ego

reszcie gratuluje

marta masakra tak to juz jest z nasza sluzba zdrowia trzeba byc poslusznym jak baranek i tak spotka Cie to co Cie spotka
rozumiem, ze chodzi o 30 maja??

Anmika - cieszę się, że dzidzią OKI - to najważniejsze
Amy - gratuluję synka :)
Miq - witam wśród wrześnióweczek :)
Marta -pewnie też bym nic Mu nie powiedziała, chodzę jednak na wszystkie badania z M i On by na 150% zrobił awanturę! I jak ten facet może nazywać siebie LEKARZEM!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja równo za tydzień mam echo serduszka ...
Lotka proszę o dopisanie:
27.04 - echo serduszka
10.05- badanie ogólne

dopisalam do listy

wczorajsza wizyta u ginki podniosła mi ciśnienie :no: u położnej miąłam 96/65 :-D a ważę już 57kg :no:
ginka nie wspuściła ze mną TZ bo będę ubezwłasnowolniona :wściekła/y:
według niej moje kłucie w boku to nerwoból ...
przyłozyła jakis mały aparacik do brzucha i stwierdziła,że dziecko sie rusza, ale słabo...a ja słyszałam tylko szum w tym aparacie ot co :wściekła/y:
dała mi na usg na 8 maja a kolejna wizyta u niej 31.05; w poniedziałek ide na prywatne usg bo inaczej się nie uspokoję :no:
morfologia ok, jak to stwierdziła, jest lepsza niz poprzednio, że niby wszystkim się pogarsza a mnie sie polepszyła...
póki co tyle bo mam nerwa ;-)

dopisałam do listy:)

Dziewczyny miałyście już krzywą glukozową?
Bo ja dzisiaj robiłam mocz+morfologia+ta krzywa z 50mg i wszystkie wyniki mam złe :no:
Mam anemię, w moczu z 20 leukocytów, nabłonki płaskie i o 3 więcej niż zazwyczaj erytrocyty, a cukier na czczo znowu spadł - z 70 ostatnio do 64 a w tym laboratorium norma od 75 a po glukozie po godzinie 151:szok: Co jak wyczytałam na necie dużo za dużo. Nic już z tego nie rozumiem, do wizyty mam dwa tygodnie, wybrałam się dzisiaj, bo tak mi pasowało akurat i minął miesiąc od ostatnich badań, więc chyba pójdę w poniedziałek do rodzinnego zapytać się o te wyniki, miałyście coś podobnego ??
A połówkowe już za tydzień-czy raczej AŻ za tydzień ;-)

ja mam mega niski poziom cukru i moja lekarka twierdzi, ze lepiej miec niski niz wysoki, krzywą bede miala robioną w 26 tc. W poierwszej ciazy cukier również miałam niziutki. Problem byłby wtedy kiedy miałabys wysoki poziom cukru to jest cukrzyca ciażowa i trzeba przejść na dietę nie martw się...

Pok, to właśnie to badanie.
Cyniczna, cały czas mi spada poziom cukru na czczo, więc powiedziała, że mam zrobić teraz:baffled: Pójdę tak jak pisałam do mojej lekarki rodzinnej, która mnie leczy od urodzenia ;-) I ona pewnie mi da skierowania do kogo trzeba, bo ta moja ginekolog, to jeśli chodzi o wyniki badań to nie wydaje mi się być tym kiedykolwiek na prawdę zainteresowana...Zobaczymy, myślałam, że ktoś miał podczas poprzedniej ciąży podobną sytuację - za mało cukru na czczo, za dużo po podaniu glukozy, bo nie wiem, czy to może być bardzo niebezpieczne dla dzidziusia...
No nic, wytrzymam do poniedziałku, przez weekend będę łykać urosept - ja to często przed ciążą miałam zapalenie cewki moczowej, a teraz miałam infekcje pochwy na którą dostałam globulki i maść, ale może nie pomogło i teraz na cewkę przeszło.
To się rozpisałam ;-)

a nie pojadłaś np winogron albo czegoś co ma zbyt dużo cukru?? ja miałam niski poziom glukozy i po krzywej też była masakra... ale to jest za wczesnie u Ciebie na stwierdzenie, czy masz cukrzycę ciążową

pajeczko - nie widze na liscie mojego polowkowego - 1 maja, nie pametam o ktorej ;/

masz w święto?? dsopisałam

dziewczyny proszę terminy wizyt przesylajcie mi na PW... będzie mi latwiej niż kopanie w tylu postach i "wyławianie" terminów wizyt:):)

Ja dziś o 18:30 mam to połówkowe. A żyję nim przez calutki weekend, nie mogę się go już doczekać!!!!!!!!!!!!!!!:-):-) Bo mam nadzieję, że dzisiaj wreszcie poznamy płeć naszego dzidziolka, nie miałam do tej pory żadnych nawet przypuszczeń, bo mój doktorek niechętnie udziela takich informacji. Ciągle mnie zbywał tekstem, że określenie płci jest możliwe dopiero po 25 tyg:baffled:. Hmmm, ciekawe, moja koleżanka już w 14tyg. dostała sygnał od lekarza, że to prawdopodobnie synek, a na połówkowym zostało to potwierdzone.
Dzisiejsze USG będę mieć w zupełnie innym miejscu z innym lekarzem, więc liczę na cudowną wiadomość:-D Całą ciążę czuję, że noszę w sobie synka, chociaż to też może być wpływ otoczenia, a zwłaszcza męża, który usilnie mi tego synka wmawia. Ale ja po cichutku liczę na córeczkę.................

reklama
Pok no własnie potem pomyslalam, ze Ty moze za granicą mieszkasz :-D

Krakowianka to czy się dowiesz kto tam mieszka bedzie zależalo od Twojego dziecia :-Dbo jak się nie pokaże to ani dobry sprzęt ani dobry lekarz nie dadzą radę :-) także pogadaj z dzidzią ;-)

Do góry