reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Witam Was cieplutko 🥰

U mnie planowany poród na 09.10.2025

Trzymam mocno kciuki że dane mi będzie spędzić z Wami ten czas, chociaż od samego początku mamy trochę pod górę 🥲.
Nie ukrywam też, że moja głowa nie ułatwia mi wcale sprawy i codziennie się zastanawiam czy to co zjadłam to mogłam zjeść albo czy ten ból piersi nie powinien być większy lub czemu nie boli brzuch bo przecież chyba powinien 🥲 ciężki mój (nasz) los 😅

reklama
Witam Was cieplutko 🥰

Trzymam mocno kciuki że dane mi będzie spędzić z Wami ten czas, chociaż od samego początku mamy trochę pod górę 🥲.
Nie ukrywam też, że moja głowa nie ułatwia mi wcale sprawy i codziennie się zastanawiam czy to co zjadłam to mogłam zjeść albo czy ten ból piersi nie powinien być większy lub czemu nie boli brzuch bo przecież chyba powinien 🥲 ciężki mój (nasz) los 😅
Witaj na mamusiach ☺️

Drogie mamy, pytanie chyba bardziej do tych doświadczonych, ale nie tylko.
Co polecacie do pielęgnacji ciała ?
Kiedy zacząć stosować jakieś kremy/oliwki ?
Co sądzicie o szczotkowaniu na sucho ?
Co się u Was lub u Waszych bliskich sprawdziło?
Ja smarowałam się olejkiem kokosowym i szczotkowałam na sucho, na pewno polecam nawet i bez ciąży 😊
Tylko nie szczotkowalam brzucha.
Rozstępy jak mają wyjsc to wyjdą, ale na pewno pielęgnacja dodatkowa nie zaszkodzi.

No i nie mam wyników 😵‍💫 tzn mam wszystko oprócz toksoplazmozy. Rozumiem, że wyniki będą dopiero w poniedziałek, nie?

Co do smarowideł to niestety też nie jestem dobrym przykładem. Też próbowałam różnych balsamów, olejów w pierwszej ciąży i efekt: żaden, rozstępy wszędzie gdzie się da. W drugiej stwierdziłam że skoro nic to nie daje to odpuszczam - efekt: 0 nowych rozstępów 😅 ale już sobie mówię że po prostu już na nowe miejsca nie było 😅
Coś w tym może być, bo mi wyszły po 2 pierwszych ciążach, a później nic nowego...

Drogie mamy, pytanie chyba bardziej do tych doświadczonych, ale nie tylko.
Co polecacie do pielęgnacji ciała ?
Kiedy zacząć stosować jakieś kremy/oliwki ?
Co sądzicie o szczotkowaniu na sucho ?
Co się u Was lub u Waszych bliskich sprawdziło?
Mi się sprawdziła ta oliwka z Rossmanna fioletowa dla mam, ale to w dużej mierze zależy od genetyki bo na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu a na piersiach od początku katastrofa 😵‍💫

Mi ginekolog powiedziała żebym sobie odpuściła szczotkowanie w pierwszym trymestrze. Stosuje teraz olej migdałowy. W zeszłej ciąży stosowałam balsam nawilżający z resibo i bardzo polecam. Czy mam rozstępy, tak w miejscach jak biodra zaraz na wysokości majtek, dzień po porodzie wyskoczyły i na piersiach od nawału mlecznego, reszta ciała oszczędzona. Więc mam zamiar to samo stosować.
a myślicie żeby już zacząć się smarować ? Bo ja wsumie jeszcze o tym nie myślałam , myślałam że dopiero jak brzuszek zacznie rosnąć 🤔

Witam Was cieplutko 🥰

witamy , myślę że każda z nas ma takie rozkminy 😅 ja się cały czas zastanawiałam czemu nie mam objawów a jak mnie teraz zaczęlo łapać to już tak fajnie nie jest 😔

witamy , myślę że każda z nas ma takie rozkminy 😅 ja się cały czas zastanawiałam czemu nie mam objawów a jak mnie teraz zaczęlo łapać to już tak fajnie nie jest 😔
A czy np masz mdłości i wymioty?

Ja szczerze mówiąc mam tylko tkliwość piersi które dotykam kilka razy dziennie czy aby na pewno je czuję 🙈 i czasem mam bardzo senne dni. Ból podbrzusza był na początku pierwszego i drugiego tygodnia a teraz czasem coś czuje jakby kłucie w lewym jajniku o tyle.
Aktualnie 7+3 i 04.03 kolejna wizyta. Najchętniej chodziłabym codziennie Sprawdzić czy serduszko bije bo już tak panikuje.🫨

reklama
Do góry