reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Witam Was cieplutko 🥰

U mnie planowany poród na 09.10.2025

Trzymam mocno kciuki że dane mi będzie spędzić z Wami ten czas, chociaż od samego początku mamy trochę pod górę 🥲.
Nie ukrywam też, że moja głowa nie ułatwia mi wcale sprawy i codziennie się zastanawiam czy to co zjadłam to mogłam zjeść albo czy ten ból piersi nie powinien być większy lub czemu nie boli brzuch bo przecież chyba powinien 🥲 ciężki mój (nasz) los 😅

reklama
Witam Was cieplutko 🥰

Trzymam mocno kciuki że dane mi będzie spędzić z Wami ten czas, chociaż od samego początku mamy trochę pod górę 🥲.
Nie ukrywam też, że moja głowa nie ułatwia mi wcale sprawy i codziennie się zastanawiam czy to co zjadłam to mogłam zjeść albo czy ten ból piersi nie powinien być większy lub czemu nie boli brzuch bo przecież chyba powinien 🥲 ciężki mój (nasz) los 😅
Witaj na mamusiach ☺️

Drogie mamy, pytanie chyba bardziej do tych doświadczonych, ale nie tylko.
Co polecacie do pielęgnacji ciała ?
Kiedy zacząć stosować jakieś kremy/oliwki ?
Co sądzicie o szczotkowaniu na sucho ?
Co się u Was lub u Waszych bliskich sprawdziło?
Ja smarowałam się olejkiem kokosowym i szczotkowałam na sucho, na pewno polecam nawet i bez ciąży 😊
Tylko nie szczotkowalam brzucha.
Rozstępy jak mają wyjsc to wyjdą, ale na pewno pielęgnacja dodatkowa nie zaszkodzi.

No i nie mam wyników 😵‍💫 tzn mam wszystko oprócz toksoplazmozy. Rozumiem, że wyniki będą dopiero w poniedziałek, nie?

Co do smarowideł to niestety też nie jestem dobrym przykładem. Też próbowałam różnych balsamów, olejów w pierwszej ciąży i efekt: żaden, rozstępy wszędzie gdzie się da. W drugiej stwierdziłam że skoro nic to nie daje to odpuszczam - efekt: 0 nowych rozstępów 😅 ale już sobie mówię że po prostu już na nowe miejsca nie było 😅
Coś w tym może być, bo mi wyszły po 2 pierwszych ciążach, a później nic nowego...

Drogie mamy, pytanie chyba bardziej do tych doświadczonych, ale nie tylko.
Co polecacie do pielęgnacji ciała ?
Kiedy zacząć stosować jakieś kremy/oliwki ?
Co sądzicie o szczotkowaniu na sucho ?
Co się u Was lub u Waszych bliskich sprawdziło?
Mi się sprawdziła ta oliwka z Rossmanna fioletowa dla mam, ale to w dużej mierze zależy od genetyki bo na brzuchu nie mam ani jednego rozstępu a na piersiach od początku katastrofa 😵‍💫

Mi ginekolog powiedziała żebym sobie odpuściła szczotkowanie w pierwszym trymestrze. Stosuje teraz olej migdałowy. W zeszłej ciąży stosowałam balsam nawilżający z resibo i bardzo polecam. Czy mam rozstępy, tak w miejscach jak biodra zaraz na wysokości majtek, dzień po porodzie wyskoczyły i na piersiach od nawału mlecznego, reszta ciała oszczędzona. Więc mam zamiar to samo stosować.
a myślicie żeby już zacząć się smarować ? Bo ja wsumie jeszcze o tym nie myślałam , myślałam że dopiero jak brzuszek zacznie rosnąć 🤔

Witam Was cieplutko 🥰

witamy , myślę że każda z nas ma takie rozkminy 😅 ja się cały czas zastanawiałam czemu nie mam objawów a jak mnie teraz zaczęlo łapać to już tak fajnie nie jest 😔

witamy , myślę że każda z nas ma takie rozkminy 😅 ja się cały czas zastanawiałam czemu nie mam objawów a jak mnie teraz zaczęlo łapać to już tak fajnie nie jest 😔
A czy np masz mdłości i wymioty?

Ja szczerze mówiąc mam tylko tkliwość piersi które dotykam kilka razy dziennie czy aby na pewno je czuję 🙈 i czasem mam bardzo senne dni. Ból podbrzusza był na początku pierwszego i drugiego tygodnia a teraz czasem coś czuje jakby kłucie w lewym jajniku o tyle.
Aktualnie 7+3 i 04.03 kolejna wizyta. Najchętniej chodziłabym codziennie Sprawdzić czy serduszko bije bo już tak panikuje.🫨

reklama
Do góry