reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Jednym słowem wrzesień 2016 obrodzil pięknymi dziewczynkami a jak chłopcy ? Pilaga jak twój przystojniak ? Pochwal się jak możesz
I jeszcze jedna z nas urodziła też chłopca ciekawe co u nich?

Cześć dziewczyny!Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
My mamy się bardzo dobrze,Karolinka rośnie-niebawem mamy kolejne szczepienie to dowiem się ile waży (ostatnio było 5880).Jak leży na brzuszku to głowę zadziera i w zasadzie trzyma cały czas.Jeszcze nie przekrecamy sie na brzuszek ale już prawie prawie i się uda.Za to pięknie chwytamy zabawki.No i gaworzy,taka mała gadułka,wszystko wyopowiada:DKarmię piersią i nie zamierzam jeszcze wprowadzać innych pokarmów,choć ostatnio podałam jej pół łyżeczki gerberka z suszonych śliwek z myślą że pomoże na brzuszek. Swoją drogą jak często wasze maluchy się załatwiają,bo my od tygodnia nie mamy kupy-czytałam że to niby normalne ale zaczynam sie niepokoić...
Nadal cierpimy na kolki niestety i to jest najgorsze,czekamy aż minią :)
Nosimy głównie rozmiar 68 choć 62 jeszcze też,pieluchy w rozmiarze 3,a wasze maluchy?
Załączamy zdjęcie :)

Załączniki

• 20170103_183444.jpg
    20170103_183444.jpg
    596,9 KB · Wyświetleń: 61
Ja już nie karmię piersią to się nie wypowiem a propo kup bo wiem że na mm jest inaczej. Ale ponoć to norma :) Rozmiar i pieluchy u nas to samo ;)

Naprawdę śliczniusie mamy same fajne dziewczynki tu na wrzesniowkach Maruda a dajesz coś do picia czy tylko pierś bo ja tylko pierś
Moja robi ze trzy kupki na dobę
My nosimy pampersy 2 i 62 rozmiar
U nas też kolki jeszcze dokuczają i najgorsze że po kroplach na kolki było jeszcze gorzej i zaraz cała pupa odparzona żadne z moich dzieci tak nie mialo a teraz płacze i marudzi chyba częściej z powodu ząbków

Majorcia daje jej czasami koperek bo przynosi jej ulge na te kolki.Kropelki też dajemy ale raz pomogą a raz nie,złotego środka nie ma niestety.

Moja koperku nie chciała chyba żebym jej poslodzila
Judy moja też miała często coś na buźce ale odkąd przemywam jej przegotowaną wodą buźkę i używam ten krem Laroche-Posay lipikar fluide mamy czysta buźkę a próbowałam różnie po emolientach było jeszcze gorzej a ten kremik był w pudelku podarunkowym ze szpitala taka mała próbka

Ostatnia edycja:
reklama
U nas ok. Mała zaczęła być marudna, wkłada wszystko do buzi. dziąsła zaczerwienione .

A ja mam do Was pytanie. Ile czasu zajmuje zahamowanie laktacji ? nie karmię już od miesiąca a dzisiaj zaczęła mnie strasznie boleć pierś i ma takie zgrubienie. Jak nacisnę miejsce przy podstawie piersi to już mi mleko wycieka. Co mam robić ? To normalne ? Przepraszam że tutaj ale nie mam nikogo, kto by mi odpowiedział na to pytanie.

Do góry