reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
KasiaMarysia właśnie niestety dopisuje. A raczej nie tyle, że apetyt dopisuje co jak nie zjem czegoś, choćby owocka co 3 godzinki to "żołądek przykleja mi się do pleców" :p ale dziwne to dla mnie uczucie, że nagle w sekundę robię się głodna jak wilk. Przed ciążą bardzo mało jadłam. Na szczęście odrzuca mnie od słodkiego :)

a Ty KasiaMarysia? masz apetyt? Jesteśmy na podobnym etapie :) Na kiedy masz termin?

Molly ja nie mam apetytu, czasem 2 kanapki i koniec, na szczęście nie wymiotuje. Ale nachodzi mnie na coś, a jak już mam to nie za bardzo mogę zjeść. Dlatego ciekawa jestem jak u Ciebie. Nic słodkiego nie jesz? Ja mam fazę na ogórki konserwowe:)
Termin na wrzesień według moich obliczeń 7.09

A jak wasze przeczucia .. Ja ciagle myśle o tym
Czy wszystko będzie ok z ciąża ..
Jak wasze piersi ? Bo u mnie poza tym ze są powiększone to nic a nic ..

KasiaMarysia Widzisz, każdy inaczej reaguje :) ja chyba trochę wygłodzona byłam przed ciąża bo pilnowałam diety :) czasem coś słodkiego chapnę, ale ogólnie nie mam na nie ochoty. Wolę coś ostrzejszego, bardziej słonego ;) Ja mam termin na 2.09 :)

KasiaMarysia to Twoja pierwsza ciąża?

Rosie, ja się staram nie nakręcać, ale ciągle czytam w necie co w danym tygodniu dzieje się z Maluszkiem :)
Co do piersi to mnie strasznie bolą, w nocy nie mogę już spać na brzuchu, choć to moja ulubiona pozycja :p, ale to dobrze, zaczynam się przyzwyczajać i jak brzusio będzie to już nie będzie taki problem żeby się przestawić :)

A wy juz po pierwszych usg? Ja sie troche nakręcam chyba przez to ze muszę tak długo czekać na usg ;/
Nie czekam na bolące piersi , jest mi dobrze tak jak teraz :p mogło by tak zostać bez mdłości i bólu :) pomarzyć dobra rzecz ... :p

Rosie ja też o tym myślę, naczytalam się o poronieniach... Aż mnie trzęsie. Mnie piersi nie bolą chyba, że na nich leżę. Sutki bolą jak dotykam.

Molly ja sobie zainstalowalam asystenta ciąży :) tam krótko opisują dany tydzień :)

Rosie ja już byłam na dwóch wizytach, na pierwszej miałam USG to był 6t5d i widziałam serduszko, na drugiej wizycie tylko omawiałam z gin moje wyniki badań :) następną wizytę mam na 23 lutego dopiero.

Ja się już do tych mdłości przyzwyczaiłam ;) Jak widać do wszystkiego można :p

reklama
Ja tez :D w sumie zainstalowałAm sobie taka aplikacje z ciekawości jak spóźniała mi sie miesiączka - zanim jeszcze potwierdziło sie ze jestem w ciąży :p

Życzę wam miłej nocki dziewczyny , odpoczywajcie ;)

Do góry