reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Jak tu dziś spokojnie...

Hej dziewczyny , mogłabym do Was dołączyć?
U mnie ostatnia @ była 02.12, ciąża potwierdzona 15 stycznia - 6 tydz , serduszko bije:D

Witaj ;-) ;)

Mam do Was dziewczęta dwa pytania. Mianowicie, czy któraś ma też takie dziwne ciągnięcie w pachwinie aż po udo? Już nawet ta pachwina tak nie ciągnie jak udo. Momentami aż sykam.

Druga sprawa, niestety jestem alergikiem, moja skóra na dłoniach nie wybiera, czy to wiosna lato jesień czy tez zima, wychodzi mi paskudna egzema. Nie mając świadomości że mój maluch wędruje sobie jajowodem do macicy posmarowałam się maścią elocom (steryd). Mam nadzieję że po jednorazowym użyciu na obie całe dłonie nic się złego nie wydarzyło ale pytanie moje jest takie, czy w ogóle na jakimś etapie ciąży możliwe jest użycie sterydu? Wiem że już niebawem zmiany na dłoniach dojdą do tak paskudnego stanu że z obecnych piekielnie swędzących krostek porobią się krwiste rany. I co ja mam biedna kobieta zrobić? :huh: Dopiero po weekendzie będę mogła zasięgnąć opinii lekarza :hmm:

Syneczki3 gdy byłam u ginekologa mówiła , że tak może się zdarzyć. To normalne - tzn to ciągnięcie, bo macica się powiększa dla maluszka :)
Więc nie ma co się przejmować.

HaapyMum89 ja miałam taki przypadek 11.01 beta 25169,14.01 a 18 73419,09 niby w 7 tyg się mieści ale przyrost do nosa, dziewczyny inne mówiły, że w późniejszych tygodniach beta już tak szybko nie rośnie.

KasiaMarysia23 - to masz identycznie jak ja. Też @ miałam 2.12, a potwierdzona ciążę usg 14.01. Na kiedy Ci termin wyliczyli? Mnie na 8/9.09.2016. Teraz mam 7t2d.

Zgadza się, beta już od 6 tyg. zaczyna wolniej przyrastać.

Ale te wasze bety wysokie ! Moja 4 dni po terminie @ byla 182 a 3 dni pozniej 787 wynik pokazalam endo powiedzial ze jest ok

Podejrzalam dziewczyny z sierpnia i w azotu jestem jakie brzuszki niektóre moja. Ma jestem szczupła strasznie ale brzuch mam teraz pewnie od gazów bo nie chce mi się wierzyć że od ciąży.
Czekam do czwartku zobaczymy co gin powie. Czy was też czasami jeszcze zabili brzuch czy już mniej.
Syneczki3 moja koleżanka ( u mnie wszystkie teraz w ciaxy) ma to samo maści miała z małą ilością sterydów a to był 2 miesiąc ciąży. Jak się dowiem co za maść to dam znać

reklama
Ja taka szczupła nie jestem ale chyba mi się robi brzusio, gazy mi się zatrzymują. Mnie brzuch nie boli, czasem tylko da znać o sobie, dziś za to kręgosłup i jajniki szaleją.

Do góry