reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Ja na przykład jak nie byłam w ciąży a widziałam, że stoi za mną kobieta w stanie błogosławionym to prosiłam, żeby weszła chociażby przede mną :) zawsze były wdzięczne :)

U mnie w kurtce nie widać brzucha, i się specjalnie nie pcham... inna sprawa że jeszcze mi nie proponują obsługi bez kolejki.
Też staram się przepuszczać dziewczyny w ciąży lub z maluchami

U mnie w kurtce i nie w kurtce nie widac;) jak znam siebie, to predzej nie pojde do sklepu niz bede prosic zeby mnie ktos przepuscil:( a juz teraz mam spore problemy ze staniem... bo zwyczajnie robi mi sie slabo.

ckai3e3knlg02eze.png

Sreberko, ja mam piątkę rodzeństwa i jestem przedostatnia.

Mój M pracuje w dwóch pracach, ja teraz na l4, ale wcześniej tylko M pracował, bo szybko na drugie dziecko się zdecydowaliśmy. Zanim pierwszą córkę urodziłam pracowałam do 8-go msc na zlecenie i macierzyńskiego nie miałam, z drugim dzieckiem nie pracowałam. A jak zaczeliśmy myśleć o trzecim dziecku poszłam do pracy. Nigdy MOPS nam ne pomagał. Owszem becikowe dostaliśmy, bo każdemu się należy no i pieniądze z ubezpieczenia, bo samemu się płaciło. Trochę denerwujące jest to, że niektórzy nigdy nie pracowali, robią dzieci i z mopsu ciągnął. Nie myślą tu o dzieciach tylko jak kasę dostać. Znam trochę takich przypadków. Nie piszę tu o was dziewczyny.

Dziewczyny, kupiłam dla małego pamiątkę w postaci książeczki, komplecik spodnie i bluzeczka i dam 200/300zł. Może jakbym miała więcej czasu pomyślałabym o lepszym prezencie, ale nie w głowie latanie mi po sklepach.

KasiaMarysia, zawsze w mikrofali tak wyjdzie parówka. Lubię taką i do tego ser mniam :)

Załączniki

• IMG_20160324_190935.JPG
    IMG_20160324_190935.JPG
    642,1 KB · Wyświetleń: 99
Ja się nie pcham. Raz, że nie widać jeszcze,a dwa, że nie czuję się na tyle źle, żeby to wykorzystywać. Rozumiem zaawansowane ciąże lub zagrożone, ale moja? Wszystko jest dobrze i z tego się cieszę. Ale byłam w tamtym tygodniu na morfologii, stałam w ogromnej kolejce. Pełno ludzi, starsze panie wiadomo, musza siedzieć, ale siedziały też młode gówniary a za mną w kolejce trzy dziewczyny w naprawdę zaawansowanej ciąży. Szlag mnie trafił. Na głos powiedziałam do męża, żeby przyniósł tym Paniom krzesła, bo święte krowy się nie domyślą. No i wtedy się zaczęła dyskusja na cały korytarz jakie to nie wychowane nasze społeczeństwo, że udaje, że nie widzi :p ale myślę, że jakbym się nie odezwała to nikt by nie zareagował. A te kobietki naprawdę były wdzięczne za te krzesła, bo widać, że ciężko im było ustać.

Laski ja nałogowo serek biały puszysty z ogórkiem :) któraś pisała ze jest nie dobry teraz, a mi tak smakuje ze jejku jejku :)

Molly ja też lubię w wodzie gotowane ale nie chciałam brudzić garnka wiec mama powiedziała żeby sobie w mikrofon zrobić. A co do ciąży to masz rację :)

Laski kupiłam sobie bluzę ale jest za duża ale jak brzuch urośnie będzie jak znalazł i do karmienia tez :)
To ja mam tak z serkiem topionym z pomidorem mogę 4 kanapki wciągnąć na raz i muszę się powstrzymywać żeby następnych nie robić :p

reklama
Dziewczyny
Przepraszam jeśli kogoś urazilam swoją wypowiedzią ale nie taki mialam zamiar. Po prostu uważam że spoleczenstwu powinno się pomagac w inny sposób niz zasiłki,bo to prowadzi do zadluzen i patologi:( Niestety wspomniana Wielka Brytania właśnie próbuje się wygrzebac z długów socjalnych i ucinaja wszystko co mogą. Wiec jak widać to nie tędy droga:) Ale juz koniec tematu:)
Cieszę się że każda ma swoją opinię i niechbtak pozostanie:)
Tymczasem życzę smacznych kolacji, bo ja właśnie za pierogi z patelni się zabieram:)

Do góry