reklama
kornela123
Fanka BB :)
Ja mam kolezanke logopede i mowila,ze wszystkie dzieci z problemami z napieciem miesniowym z aparatem mowy to u ich matek w wywiadzie z ciazy zawsze byla nospa.
I jak sa skurcze to trzeba brac i nie czytac o tym nawet bo skurcze to zagrozenie ciazy,ale mi np w poprzedniej gin zapisala nospe firte 3 razy po 1 od 4 tyg ciazy do 37 i nie miało znaczenia czy cos się dzieje tylko zapobiegawczo miała brac no to to jest przesada.
Sama nie wiem czy mi nie zapisze teraz nospy na kolejnej wizycie bo mi twardnieje brzuch, na szczęście nie boli nic.
I jak sa skurcze to trzeba brac i nie czytac o tym nawet bo skurcze to zagrozenie ciazy,ale mi np w poprzedniej gin zapisala nospe firte 3 razy po 1 od 4 tyg ciazy do 37 i nie miało znaczenia czy cos się dzieje tylko zapobiegawczo miała brac no to to jest przesada.
Sama nie wiem czy mi nie zapisze teraz nospy na kolejnej wizycie bo mi twardnieje brzuch, na szczęście nie boli nic.
Acgug ja biorę eutyrox N50
jane jakbym teraz powróciła do pracy ze zwolnienia to już bym poleciała...powód "redukcja etatów"...na umowie zlecenia nie jest się tak chronionym jak na umowie o pracę
ajć to właśnie nasz super system i umowy śmieciowe
Ja mam kolezanke logopede i mowila,ze wszystkie dzieci z problemami z napieciem miesniowym z aparatem mowy to u ich matek w wywiadzie z ciazy zawsze byla nospa.
wiesz, że na twardnienia można brać też magnez
tysia123
Źle napisałam. Prowadzę z mężem mały biznes. Ja zajmuje się papierami siedząc w domu. Także jakby nie było to tez praca
No pewnie ze praca. Jak uda nam sie firme rozkręcic to tez tak będę pracować
co do no-spy to pewnie jak zawsze prawda lezy pośrodku. Mi w pierwszej ciąży bardzo pomagala na twardnienie brzucha, ale stosowalam okazjonalnie w III trymestrze.
Kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę? <Mnie strasznie kusi zeby po dzisiajeszym USG juz cos zaczac powoli kupowac.,.,.
No pewnie ze praca. Jak uda nam sie firme rozkręcic to tez tak będę pracować
co do no-spy to pewnie jak zawsze prawda lezy pośrodku. Mi w pierwszej ciąży bardzo pomagala na twardnienie brzucha, ale stosowalam okazjonalnie w III trymestrze.
Kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę? <Mnie strasznie kusi zeby po dzisiajeszym USG juz cos zaczac powoli kupowac.,.,.
no bo wiadomo, że też nie ma co popadać w skrajność z tą nospą. Jak trzeba to się bierze.
Jak masz ochotę to kupuj ja z racji tego,m że nie za bardzo mam co kupować to nie kupuję ale pewnie w okolicy wakacji poprzeglądam ciuszki i dokupię jak coś potrzeba. No i wiadomo nowe ręczniki i jakieś pierdółki.
mloda zona
No w rejestracji powiedzieli ze jeszcze nie przyszły oni gdzieś wysyłają.. I chyba w karcie mieliby odnotowane że już przyszły gdyby tak było sama nie wiem ale jestem wściekła bo czekam i się martwię a w razie czego nie wiem czy amniopunkcje można jeszcze przeprowadzić bo to już prawie 17 tcDzień dobry Mamuśki
Mówicie, że ta NOSPA to wcale nie taka bezpieczna w ciąży?
Młoda żona, ja też robiłam na NFZ i miałam po tygodniu wyniki. Strasznie długo czekasz. U mnie wyniki w rejestracji są tylko chwilkę potem lekarz zabiera je do siebie. I omawia z pacjentką. Może u Ciebie też tak jest? Bo to naprawdę bardzo długo.
Tak dziewczynki, macie rację, jak będzie dziewczynka to problem z imieniem z głowy
Tysia123 kciuki zaciśnięte wszystko będzie dobrze
KasiaMarysia co tam u Ciebie? żyjesz?
U mnie pogoda wstrętna. Szaro, bury i do dupki
Kurcze strasznie kicham odkąd jestem w ciąży, a chora nie jestem
SKY
Witam,
mnie tez kusi by zacząć coś kupować (bo nie mam zupełnie nic), ale poczekam chyba do USG połówkowego w 22 tyg.
Póki co od dwóch dni mam znów mdłości - a już kilka dni było prawie idealnie.
W C&A na www widziałam fajne, to w razie co zdanie sobie kupię z dostawa do domu
No i...za oknem Wiosna
mnie tez kusi by zacząć coś kupować (bo nie mam zupełnie nic), ale poczekam chyba do USG połówkowego w 22 tyg.
Póki co od dwóch dni mam znów mdłości - a już kilka dni było prawie idealnie.
W C&A na www widziałam fajne, to w razie co zdanie sobie kupię z dostawa do domu
No i...za oknem Wiosna
Młoda żona, nie martw się. Wszystko na pewno jest dobrze :*
SKY ja też od kilku dni mam znów mdłości i czasem wymiotuję, a to już 5 miesiąc. Chyba czasem tak będzie wracało.
Ja mam nadal bóle brzucha, kłucia i skurcze. Martwię się, pomimo tego, że wczoraj widziałam mojego fikającego Szkraba
SKY ja też od kilku dni mam znów mdłości i czasem wymiotuję, a to już 5 miesiąc. Chyba czasem tak będzie wracało.
Ja mam nadal bóle brzucha, kłucia i skurcze. Martwię się, pomimo tego, że wczoraj widziałam mojego fikającego Szkraba
kornela123
Jane biorę aspargin-tam jest magnez i potas,ale magnezu troche Malo to może magne b6 znow mi przepisze.
Co do wyprawki to ściągnęłam 1 pudlo ze strychu,wypralam,posegregowalam i popakuję w worki próżniowe. Takie Male te ubranka, czapeczki nie wiem skąd,ale mam kilka body dziewczęcych i takie to tyci szok.
Co do wyprawki to ściągnęłam 1 pudlo ze strychu,wypralam,posegregowalam i popakuję w worki próżniowe. Takie Male te ubranka, czapeczki nie wiem skąd,ale mam kilka body dziewczęcych i takie to tyci szok.
reklama
Malusiolka
Potrójna mamusia :D
Cześć dziewczyny. Wróciłam po 8-ej do domu, bo dzieci zawiozłam do przedszkola, zjadłam, ogarnęłam kuchnie i po 9-tej jak się położyłam, to 13:10 na nogach. Nie chce mi się wstawać, ale muszę, bo po 14-tej po dzieci jadę. Rano mróz, teraz ciepło. Nie wiadomo jak dzievi ubierać do przedszkola. Jeszcze chodzą w zimowych kurtkach i czapkach, a wczoraj wyprałam jesienno-wiosenne kurteczki i myślałam, że dzisiaj ubiorę.
Co do nospy, to nie straszcie, bo ja biorę 3 razy po 1. A po lekach dopochwowych nup... coś tam non stop śluz ze mnie leci i muszę wkładki nosić :/ Dzisiaj z rana coś mnie brzuch bolał, ale na szczęście jest już dobrze.
Kornela, po co w worki, a nie lepiej już do szafki? Ja po świętach powoli zacznę prać i reszte rzeczy kupować. Jakbym znała płeć, to łatwiej by mi było jechać na zakupy.
Pozdrawiam.
Co do nospy, to nie straszcie, bo ja biorę 3 razy po 1. A po lekach dopochwowych nup... coś tam non stop śluz ze mnie leci i muszę wkładki nosić :/ Dzisiaj z rana coś mnie brzuch bolał, ale na szczęście jest już dobrze.
Kornela, po co w worki, a nie lepiej już do szafki? Ja po świętach powoli zacznę prać i reszte rzeczy kupować. Jakbym znała płeć, to łatwiej by mi było jechać na zakupy.
Pozdrawiam.