reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

Ja jestem na zwolnieniu od drugiego tyg stycznia i na razie mi sie nie nudzi;) inna rzecz, ze akurat moja obecna prace srednio lubie. Na poczatku troche bylo mi 'zal', bo zajmowalam sie koordynacja projektu i to takie troche moje dziecko;) ale szybko mi przeszlo. Poza tym polechtalo moja proznosc, ze niestety projekt beze mnie jest podobno jednym wielkim chaosem.

haha miło poczuć się niezastąpionym :-) :) ja lubię swoją pracę i kontakt z ludźmi więc póki się dobrze czuję to pracuję. Ostatnio musiałam z dnia na dzień iść na L4 i pierwszy tydzień źle mi z tym było ale nie było mowy żebym pracowała. Dla dobra Oli musiałam leżeć. Potem już było fajnie :-p i teraz też nie będę narzekać jak pójdę na L4.

Nie jest to normalne, moze prowadzic do zapalenia pęcherza. Moja młoda miała nawracające zapalenia pęcherza. Teraz bardzo ją z piciem pilnujemy, bo potrafila pol dnia nic nie pić. Nie miała czasu..... Teraz przed wyjsciem do przedszkola musi wypic min kubez picia, po powrocxie z przedszkola do momentu pojscia spac tez minimum kubek a jak goraco to dwa (czyli miedzy 17 a 21). W przedszkolu niestety nie mam jak jej pilnowac.

Ide dzis na prenatalne na 16:30.... Stres jest wiec pewnie znowu cisnienie kosmiczne wyjdzie...

Ja chce w pracy jeszcze byc do konca czerwca. ale wracac tu rczaej po macierzynskim nie zamierzam... Za dlugo juz tu pracuje, potrzebuje zmian ;)

trzymam kciuki &&&& będzie dobrze!!!!!

Źle napisałam. Prowadzę z mężem mały biznes. Ja zajmuje się papierami siedząc w domu. Także jakby nie było to tez praca ;)
a to super :tak:

reklama
Dzień dobry :-) :)

Malusiolka ładnie masz zrobione pazurki :tak:
Mloda zona oby maść szybko Twojej córci pomogła:confused:
Co do siusiania to moje pannice zawsze z rana okupują toaletę....może zapytaj przy następnej wizycie lekarki o to :unsure:
Oby zdążyli z wynikami testu pappa przed wizytą:confused:
Molly oby prognozy co do płci się potwierdziły :rolleyes: nie będziesz musiała się droczyć z mężulkiem o imię dla synka ;-) ;) no chyba że jest też tradycja by nadawać imię po babci :rolleyes2:

To świetnie że wszystko z dzidzią w porządku niech dalej tak ładnie przybiera :-) :)
annam03 fajnie że zajęcia fitness spodobały Ci się :tak:
....mięśni Kegla nie ćwiczę...póki co...ale może to się zmieni jak się bardziej zmotywuję :unsure:
U mnie w pracy też jest nie za wesoło więc już powoli powinnam się zacząć oswajać z myślą ze nie będzie miała do czego wrócić:confused:
KasiaRo zazdroszczę obiadków u mamy:zawstydzona/y:
jane jakbym nie miała tak męczącej pracy też bym co najmniej do czerwca pracowała:unsure:
Nawet nie wiedziałam że no-spa powoduje obniżone napięcie u dzieci:eek:
Tysia123 trzymam kciuki za wizytę :tak:

Nie jest to normalne, moze prowadzic do zapalenia pęcherza. Moja młoda miała nawracające zapalenia pęcherza. Teraz bardzo ją z piciem pilnujemy, bo potrafila pol dnia nic nie pić. Nie miała czasu..... Teraz przed wyjsciem do przedszkola musi wypic min kubez picia, po powrocxie z przedszkola do momentu pojscia spac tez minimum kubek a jak goraco to dwa (czyli miedzy 17 a 21). W przedszkolu niestety nie mam jak jej pilnowac.

Ide dzis na prenatalne na 16:30.... Stres jest wiec pewnie znowu cisnienie kosmiczne wyjdzie...

Ja chce w pracy jeszcze byc do konca czerwca. ale wracac tu rczaej po macierzynskim nie zamierzam... Za dlugo juz tu pracuje, potrzebuje zmian ;)
Trzymam kciuki za badania :-)
W moja mała ciężko jest czasami wymusić żeby piła a czasami się upomina ale to bardzo sporadycznie.. Za to przed spaniem pół kubka wypija wody

Dzień dobry Mamuśki :)

Mówicie, że ta NOSPA to wcale nie taka bezpieczna w ciąży?

Młoda żona, ja też robiłam na NFZ i miałam po tygodniu wyniki. Strasznie długo czekasz. U mnie wyniki w rejestracji są tylko chwilkę potem lekarz zabiera je do siebie. I omawia z pacjentką. Może u Ciebie też tak jest? Bo to naprawdę bardzo długo.

Tak dziewczynki, macie rację, jak będzie dziewczynka to problem z imieniem z głowy :p

Tysia123 kciuki zaciśnięte :) wszystko będzie dobrze :)

KasiaMarysia co tam u Ciebie? żyjesz? :)

U mnie pogoda wstrętna. Szaro, bury i do dupki :p

Kurcze strasznie kicham odkąd jestem w ciąży, a chora nie jestem :confused:

Mnie dzisiaj czeka wizyta u pani endokrynolog...mam wizytę na 13.15 ale znając już rozmowność pani doktor wejdę pewnie 13.30 najszybciej...ciekawa jest co mi powie o tych poniedziałkowych badaniach:unsure:...

Co do zapalenia pęcherza to trzeba z tym bardzo uważać...moja pierworodna miała zapalenie pęcherza w wieku 3,5 roku, które mimo leczenia antybiotykiem przerodziło się w zakażenie pęcherza i pobytem w szpitalu... ja z Amandą siedziałam na oddziale...a moja wówczas 5 miesięczna Martynka była w domu pod opieką babci i taty...

Co do Nospy to ciekawa sprawa. Nigdy o tym nie słyszałam.
Molly u mnie też pogoda barowa.
Tyska kciuki za wizytę.
Idę zaraz do fryzjera coś zrobić z moimi włosami ale koncepcji nie mam żadnej.

Mnie dzisiaj czeka wizyta u pani endokrynolog...mam wizytę na 13.15 ale znając już rozmowność pani doktor wejdę pewnie 13.30 najszybciej...ciekawa jest co mi powie o tych poniedziałkowych badaniach:unsure:...

Co do zapalenia pęcherza to trzeba z tym bardzo uważać...moja pierworodna miała zapalenie pęcherza w wieku 3,5 roku, które mimo leczenia antybiotykiem przerodziło się w zakażenie pęcherza i pobytem w szpitalu więc ja z Amandą siedziałam na oddziale...a moja wówczas 5 miesięczna Martynka była w domu pod opieką babci i taty...
Aluśka ja też mam robić badani na tarczyce. Bierzesz jakieś leki? Ja Euthyrox 75.
Na drogi moczowe dobry jest sok z żurawiny z apteki ale ten 100% żurawiny.

Dzień dobry :-) :)

Malusiolka ładnie masz zrobione pazurki :tak:
Mloda zona oby maść szybko Twojej córci pomogła:confused:
Co do siusiania to moje pannice zawsze z rana okupują toaletę....może zapytaj przy następnej wizycie lekarki o to :unsure:
Oby zdążyli z wynikami testu pappa przed wizytą:confused:
Molly oby prognozy co do płci się potwierdziły :rolleyes: nie będziesz musiała się droczyć z mężulkiem o imię dla synka ;-) ;) no chyba że jest też tradycja by nadawać imię po babci :rolleyes2:

To świetnie że wszystko z dzidzią w porządku niech dalej tak ładnie przybiera :-) :)
annam03 fajnie że zajęcia fitness spodobały Ci się :tak:
....mięśni Kegla nie ćwiczę...póki co...ale może to się zmieni jak się bardziej zmotywuję :unsure:
U mnie w pracy też jest nie za wesoło więc już powoli powinnam się zacząć oswajać z myślą ze nie będzie miała do czego wrócić:confused:
KasiaRo zazdroszczę obiadków u mamy:zawstydzona/y:
jane jakbym nie miała tak męczącej pracy też bym co najmniej do czerwca pracowała:unsure:
Nawet nie wiedziałam że no-spa powoduje obniżone napięcie u dzieci:eek:
Tysia123 trzymam kciuki za wizytę :tak:

kurcze jakie to jest beznadziejne, że musimy się martwić o pracę :sad:

Dzień dobry Mamuśki :)

Mówicie, że ta NOSPA to wcale nie taka bezpieczna w ciąży?

Młoda żona, ja też robiłam na NFZ i miałam po tygodniu wyniki. Strasznie długo czekasz. U mnie wyniki w rejestracji są tylko chwilkę potem lekarz zabiera je do siebie. I omawia z pacjentką. Może u Ciebie też tak jest? Bo to naprawdę bardzo długo.

Tak dziewczynki, macie rację, jak będzie dziewczynka to problem z imieniem z głowy :p

Tysia123 kciuki zaciśnięte :) wszystko będzie dobrze :)

KasiaMarysia co tam u Ciebie? żyjesz? :)

U mnie pogoda wstrętna. Szaro, bury i do dupki :p

Kurcze strasznie kicham odkąd jestem w ciąży, a chora nie jestem :confused:
\

co do nospy to jest bezpieczna ale nie należy jej też łykać bez potrzeby, czasami wystarczy trochę zwolnić, odpocząć i taki sam efekt będzie jakby się nospę brało.Niektórzy lekarze bez potrzeby faszerują nospą pacjentki.
Nie mówię, o takich przypadkach gdzie jest to konieczne żeby utrzymać ciąże bo to wiadomo, że nie ma dyskusji.
Z tego co się orientuję to oficjalnych informacji na ten temat nie ma ale można na necie trochę na ten temat znaleźć. Podobnie jak z witaminami i dużymi dziećmi...

Acgug ja biorę eutyrox N50:confused:
jane jakbym teraz powróciła do pracy ze zwolnienia to już bym poleciała...powód "redukcja etatów"...na umowie zlecenia nie jest się tak chronionym jak na umowie o pracę:hmm:

reklama
Dokładnych informacji o działaniu no-spy w ciąży nie ma - kiedyś czytałam wywiad z położną ale nie potrafię znaleźć tego wywiadu

Znalazłam natomiast to: Link do: Wpływ leków na prawidłowy rozwój płodu - informacje dla pacjentek. ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie

Do góry