reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Hejka własnie przymierzałam ciuchy letnie żeby mniej wiecej wiedziec przed wyjazdem czy coś mam czy nie, no i się okazało, że w żadne spodenki jeansowe sie nie mieszcze, widze że urósł mi tyłek, boczki, brzuch i piersi i to sporo, ale waga ani drgnie, ani jednego kilograma więcej i tak się zastanawiam co jest grane :/ czy to ja jestem jakaś dziwna czy jak...

reklama
Pożądane maleństwo już Ci w brzuchu fika :cool:
Super ;)
młoda żona znajomi mieli z córa podobny problem, zalecenie lekarza regularne picie napojów bez gazu nie dużo naraz ale często i mało ;)
Staram się jej przypominać ale z różnym efektem ogólnie chodzi Ok 3-4 razy siku no i nie pije napojów gazowanych woli wodę albo kompocik tak się zastanawiam czy nie ma poprostu pojemnego pęcherza gdy miała rok wstawala zawsze z sucha pielucha i ja też mam pojemny pęcherz ale i nie pije bardzo dużo nie odczuwam takiego pragnienia nawet w ciąży.. Może to dziedziczne? :-)
Moja dzidzia fika już dość mocno nad ranem poczułam kopniaczka :-) kolejna noc coś spać nie mogę testów pappa dalej nie mam :mad:

Dzien dobry:)

Mloda zona, strasznie dlugo czekasz:( to juz chyba ponad 3 tyg?:(

Molly, super gratulacje! Jesli sie plec potwierdzi, to bedzie pierwsza wrzesniowa dziewczynka! No i chyba problem imienia bylby z glowy;)

Mnie dzis obudzilo piekne slonce. Zaraz bedzie sniadanie w lozku, a na obiad ide do mamy.

ckai3e3knlg02eze.png

Dzien dobry:)

Mloda zona, strasznie dlugo czekasz:( to juz chyba ponad 3 tyg?:(

Molly, super gratulacje! Jesli sie plec potwierdzi, to bedzie pierwsza wrzesniowa dziewczynka! No i chyba problem imienia bylby z glowy;)

Mnie dzis obudzilo piekne slonce. Zaraz bedzie sniadanie w lozku, a na obiad ide do mamy.

ckai3e3knlg02eze.png
Tak robiłam 1 marca podobno jak na nfz to tak długo się czeka i kurcze nie myślą o nerwach kobiet w ciąży.. Oby do 31 były wyniki bo mam wizyte u ginekolog i już raz przekładalam..
U nas dziś też słoneczko myślałam że uda mi się na chwilę jeszcze zasnąć ale guzik od 5 nie śpię :-(
Molly gratuluję ja mam czuja że u mnie też dziewczyna będzie :-)

Tak robiłam 1 marca podobno jak na nfz to tak długo się czeka i kurcze nie myślą o nerwach kobiet w ciąży.. Oby do 31 były wyniki bo mam wizyte u ginekolog i już raz przekładalam..
U nas dziś też słoneczko myślałam że uda mi się na chwilę jeszcze zasnąć ale guzik od 5 nie śpię :-(
Słuchaj, a może zadzwoń tam i się dowiedz?
Ja też miałam na NFZ i wyniki miałam po tygodniu.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Wspolczuje:( Ja tez robilam na nfz. Badanie mialam w czwartek, a wyniki lekarz podpisal w poniedzialek...

ckai3e3knlg02eze.png

W koncu wyniki tego badania moga byc podstawa do dalszej diagnostyki, a te sie tez robi w okreslonym momencie ciazy... To do kiedy niby masz czekac?

ckai3e3knlg02eze.png

Hej dziewczynki, ja po wizycie. Dziękuję za kciuki. Dzidzia bardzo ruchliwa, duża i ciężka 11 cm od pupki do główki i 170 gramów. Moja gin mówi, że to już konkretny człowiek :) Obstawia dziewczynkę, ale mówi, że za dwa tygodnie na połówkowym już na lepszym sprzęcie powinno się potwierdzić, ale że taka zgrabna pupcia to musi być kobietka :p to oczywiście żart, ale raczej stawia na dziewuszkę :) Niestety zdjęcia kiepskie więc nie wklejam.

Ogólnie jest wszystko dobrze, tylko mam opuchniętą macicę, na szczęście szyjka długa , ale kazała mi dużo leżeć i skontrolować macicę za dwa tygodnie u tego drugiego lekarza na połówkowym. Mówiła, że to zbyt intensywny tryb życia. Mam brać dwa razy dziennie nospę forte na te skurcze. No i cytologia w porządku :)

U mnie ciśnienie to śmieszna sprawa, bo już byłam u niej 4 razy i za każdym razem 120/80, książkowo i zawsze dokładnie tyle samo:p ani o jeden różnicy :p

Wagowo też dobrze, 800 gram przez miesiąc ostatni :)

super że Dzidzia rośnie ale chyba faktycznie musisz się oszczędzać.

Mloda zona moja chrześnica tak Malo sika i siostra musi jej pilnować z tym a to zle bo nie wyplukuje bakterii i potem zapalenia. Może proponuj jej wiecej picia.

Molly super wieści:),duza dzidzia:)
U nas no-spa to standard u lekarzy. Ja mam nadzoeje,ze unikne jej w tej ciazy. Chociaż brzuch czasem twardy:(
dokładnie nospa na wszystko...choć na szczęście nie wszyscy lekarze traktują ją jak cukierki
z tym też lepiej uważać bo potem dużo dzieci ma obniżone napięcie mięśniowe.

Byłam na fitness, super zajęcia wcale nie ciezkie ale odczułam ze ćwiczę. Chciałabym jeszcze na basen zaczac chodzic ale to nie wczesniej niz maj.
Czy któraś z Was juz ćwiczy mięśnie Kegla?

Sent from my iPad using Forum BabyBoom mobile app

ja też bym na basen pochodziła ale też jak się cieplej zrobi :tak: ja nie ćwiczę i przyznam, że ostatnio też tego nie robiłam za bardzo :sorry2: ale też odpukać nie mam z tym problemów.

ja jak zwykle witam się z pracy...wczoraj wieczorem poprasowałam i już nie miałam siły przy kompie siedzieć.
miłego dnia

Witam w sloneczna pogode.
Od rana piore posciel aby wyschla dzis na dworze
Doczytalam ze na watku przewaga chlopcow :)
Ja mam przeczucie ze i u mnie bedzie chlopczyk
Jutro mam wizyte w PPT i sie stresuje.
A co z wrzesnioweczka ktora pracowala w przedszkolu ? Mam przed oczami jej zdjecie w avatarze ale nicku nie pamietam. Dlugo sie nie odzywala..

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry