reklama
mamusia37 oby awidność wyszła Ci wysoka bo to oznacza że chorowałaś lub miałaś styczność z tym patogenem kilka miesięcy temu czyli jeszcze przed zajściem w ciąże
U mnie było to tak:
28.01.2016 : IGg 381,6 IU/ml (wynik dodatni) a IGm 0,26 (wynik ujemny)
potem powtórka 08.02.2016: IGg 405,30 IU/ml (wynik dodatni) a awidność 0,435 (i pisze obok wyniku tak: =>0,300 wysoka awidność IGg wskazuje na pierwotną infekcję starszą niż 4 miesiące)
Molly daj znać po wizycie kciukasy zaciśnięte
annam03 wymioty na synka?...gdzie tam...z dziewczynkami jak kot rzygałam
KasiaMarysia na połówkowe usg też muszę się umówić ciekawa jestem na jakiego teraz "specjalistę" trafię...może będzie potrafił określić już płeć
Tysia123 moje ciśnienie w domu jest ok. 97/56 (pomiar z niedzieli) a przed wizytą u lekarza 125/68(pomiar z piątku)
Zmykam kobitki do sąsiadki na kawkę
U mnie było to tak:
28.01.2016 : IGg 381,6 IU/ml (wynik dodatni) a IGm 0,26 (wynik ujemny)
potem powtórka 08.02.2016: IGg 405,30 IU/ml (wynik dodatni) a awidność 0,435 (i pisze obok wyniku tak: =>0,300 wysoka awidność IGg wskazuje na pierwotną infekcję starszą niż 4 miesiące)
Molly daj znać po wizycie kciukasy zaciśnięte
annam03 wymioty na synka?...gdzie tam...z dziewczynkami jak kot rzygałam
KasiaMarysia na połówkowe usg też muszę się umówić ciekawa jestem na jakiego teraz "specjalistę" trafię...może będzie potrafił określić już płeć
Tysia123 moje ciśnienie w domu jest ok. 97/56 (pomiar z niedzieli) a przed wizytą u lekarza 125/68(pomiar z piątku)
Zmykam kobitki do sąsiadki na kawkę
tysia123
Fanka BB :)
Ja przed ciążą miałam ciśnienie okolo 120-125 na 80 . Nigdy ponizej 120 nie miałam, a teraz 120 w ciagu ostatnich 3 tygodni miałam chyba trzy razy..... A u lekarza 150-160
Zawsze myslalam ze w ciazy cisnienie idzie do góry. Dziwne to wszystko.
kornela123
KasiaRo ja w poprzedniej ciąży gadałem z ginem o częstych usg i bardziej byl przeciwny dlugiemu czasu obserwacji za jednym razem. Moj co 3-4 tyg robi usg,które trwa minutę. Zerka tylko do malucha a to z pomiarami nie trwalo dluzej niż 10 min.
Mnie to uspokaja jak mi pokazuje serduszko i malucha a zreszta każdy gin ma inne podejście. Moj jest przeciwnikiem badan ręcznych w I trym i sprawdza szyjkę na usg.
Dopiero wstalam,zaraz ide zjeść jakies śniadanko bo jestem na Maksa glodna.
Mnie to uspokaja jak mi pokazuje serduszko i malucha a zreszta każdy gin ma inne podejście. Moj jest przeciwnikiem badan ręcznych w I trym i sprawdza szyjkę na usg.
Dopiero wstalam,zaraz ide zjeść jakies śniadanko bo jestem na Maksa glodna.
kornela123
U giną moje ostanie ciśnienie 168/115Ja przed ciążą miałam ciśnienie okolo 120-125 na 80 . Nigdy ponizej 120 nie miałam, a teraz 120 w ciagu ostatnich 3 tygodni miałam chyba trzy razy..... A u lekarza 150-160
Tetno-149
KasiaRo
Ja mialam zawsze wysokie cisnienie. 150/80 bylo norma, a u lekarza wyzsze oczywiscie. A do tego niskie tetno (ale to akurat efekt uboczny sportow cardio
W ciazy spadlo bardzo. Gin mi powiedziala, ze w pierwszej polowie ciazy cisnienke bardzo spada i tak powinno byc. Tyle ze ta pierwsza polowa zaraz sie w sumie konczy... Ciekawe co bedzie dalej.
W ciazy spadlo bardzo. Gin mi powiedziala, ze w pierwszej polowie ciazy cisnienke bardzo spada i tak powinno byc. Tyle ze ta pierwsza polowa zaraz sie w sumie konczy... Ciekawe co bedzie dalej.
Hej
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt no i chłopców
Ja zawsze chciałam mieć chłopców ale przy tej 5 ciąży w koncu udanej stwierdziłam że to obojętne. Jednak jak wczoraj podeslalyscie kalendarze i raz wyszla mi dziewczyna to poczułam lekkie rozczarowanie. Jakos mam przeczucie że będzie chlopak i mam nadzieję że sie nie zawiodeDziwnie to brzmi wiem ale zobaczymy jak w końcu będzie hehe
Co do ciśnienia w ciąży to powinno byc niższe i to jest dobrze. Ja mam zawsze na wizytach i w laboratorium 105/60 i gin mówi że to jak najbardziej prawidłowe. Oczywiście wcześniej zawsze miewalam wyższe więc mi prawidłowo spadło.
Dlatego mogę też pić jedno espresso rano za pozwoleniem gina
Nie przejmujcie sie zatem tymi wynikami
Życzę milego dnia
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt no i chłopców
Ja zawsze chciałam mieć chłopców ale przy tej 5 ciąży w koncu udanej stwierdziłam że to obojętne. Jednak jak wczoraj podeslalyscie kalendarze i raz wyszla mi dziewczyna to poczułam lekkie rozczarowanie. Jakos mam przeczucie że będzie chlopak i mam nadzieję że sie nie zawiodeDziwnie to brzmi wiem ale zobaczymy jak w końcu będzie hehe
Co do ciśnienia w ciąży to powinno byc niższe i to jest dobrze. Ja mam zawsze na wizytach i w laboratorium 105/60 i gin mówi że to jak najbardziej prawidłowe. Oczywiście wcześniej zawsze miewalam wyższe więc mi prawidłowo spadło.
Dlatego mogę też pić jedno espresso rano za pozwoleniem gina
Nie przejmujcie sie zatem tymi wynikami
Życzę milego dnia
mloda zona
Ja po wypiciu kawy 101/54 i 88 puls.. Pewnie dlatego te zawroty głowy..super ze wyniki ok.
Gratulacje dla męża.
GRATULACJE!!!
Gratulacje!
Oj ja czuje ze będzie druga córcia.....
taaaak. Męcze sie strasznie. I mam niskie cisnienie. Dzisiaj 110/62 rano. Juz po zrobieniu śniadania i ubraniu się. Wiec troche sie rozruszałam.
Miłego dnia!
Ja dziś z młodą do lekarza bo wczoraj i dziś rano miała taką zielona wydzieline z cipci.. I nie wiem od czego to w tamtym tygodniu robiłam jej mocz i wyszedł prawidłowo.. Od kilku dni sama pupę wyciera takim papierem mokrym dla dzieci może gdzieś przeniosła bakterie.. Zalamac się można jak nie urok to... ;-)
Miłego dzionka mamusie
reklama
annam03
Witam z rana. Dziś o 16:30 mam fitness dla ciężarnych hehe ciekawe jak to będzie. Miałam jechać do firmy ale mi się nie chce.
Co do ciśnienia to ja nie Przekraczała 90/60 a często miałam jeszcze niżej za to puls ok 100 w spoczynku.
Teraz mam ciśnienie ok 110/80 i powiedzieli ze to normalne że w ciąży jest wyższe puls w spoczynku ok 85.
Co lekarz to inna teoria. Mnie mój mówi że jak się dobrze czuje to jest wszystko ok. Mówiłam ginowi o tym że brzuch mnie kłuję a on ze jeśli nie ciągnie w dół to jest wszystko ok. Więc mu wierzę
Co do ciśnienia to ja nie Przekraczała 90/60 a często miałam jeszcze niżej za to puls ok 100 w spoczynku.
Teraz mam ciśnienie ok 110/80 i powiedzieli ze to normalne że w ciąży jest wyższe puls w spoczynku ok 85.
Co lekarz to inna teoria. Mnie mój mówi że jak się dobrze czuje to jest wszystko ok. Mówiłam ginowi o tym że brzuch mnie kłuję a on ze jeśli nie ciągnie w dół to jest wszystko ok. Więc mu wierzę