reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Tysia, ja wlasnie zmierzylam i mam 109/67. To tlumaczy dlaczego mnie glowa boli;(

ckai3e3knlg02eze.png

reklama
mamusia37 oby awidność wyszła Ci wysoka bo to oznacza że chorowałaś lub miałaś styczność z tym patogenem kilka miesięcy temu czyli jeszcze przed zajściem w ciąże :confused:
U mnie było to tak:
28.01.2016 : IGg 381,6 IU/ml (wynik dodatni) a IGm 0,26 (wynik ujemny)
potem powtórka 08.02.2016: IGg 405,30 IU/ml (wynik dodatni) a awidność 0,435 (i pisze obok wyniku tak: =>0,300 wysoka awidność IGg wskazuje na pierwotną infekcję starszą niż 4 miesiące)
Molly daj znać po wizycie :tak: kciukasy zaciśnięte:tak:
annam03 wymioty na synka?...gdzie tam...z dziewczynkami jak kot rzygałam :baffled:
KasiaMarysia na połówkowe usg też muszę się umówić ciekawa jestem na jakiego teraz "specjalistę" trafię...może będzie potrafił określić już płeć :rolleyes2:
Tysia123 moje ciśnienie w domu jest ok. 97/56 (pomiar z niedzieli) a przed wizytą u lekarza 125/68(pomiar z piątku):rolleyes2:

Zmykam kobitki do sąsiadki na kawkę :rolleyes:

Ja przed ciążą miałam ciśnienie okolo 120-125 na 80 . Nigdy ponizej 120 nie miałam, a teraz 120 w ciagu ostatnich 3 tygodni miałam chyba trzy razy..... A u lekarza 150-160 ;)
Zawsze myslalam ze w ciazy cisnienie idzie do góry. Dziwne to wszystko.

KasiaRo ja w poprzedniej ciąży gadałem z ginem o częstych usg i bardziej byl przeciwny dlugiemu czasu obserwacji za jednym razem. Moj co 3-4 tyg robi usg,które trwa minutę. Zerka tylko do malucha a to z pomiarami nie trwalo dluzej niż 10 min.
Mnie to uspokaja jak mi pokazuje serduszko i malucha a zreszta każdy gin ma inne podejście. Moj jest przeciwnikiem badan ręcznych w I trym i sprawdza szyjkę na usg.

Dopiero wstalam,zaraz ide zjeść jakies śniadanko bo jestem na Maksa glodna.

Ja przed ciążą miałam ciśnienie okolo 120-125 na 80 . Nigdy ponizej 120 nie miałam, a teraz 120 w ciagu ostatnich 3 tygodni miałam chyba trzy razy..... A u lekarza 150-160 ;)
Zawsze myslalam ze w ciazy cisnienie idzie do góry. Dziwne to wszystko.
U giną moje ostanie ciśnienie 168/115
Tetno-149

Ja mialam zawsze wysokie cisnienie. 150/80 bylo norma, a u lekarza wyzsze oczywiscie. A do tego niskie tetno (ale to akurat efekt uboczny sportow cardio;)
W ciazy spadlo bardzo. Gin mi powiedziala, ze w pierwszej polowie ciazy cisnienke bardzo spada i tak powinno byc. Tyle ze ta pierwsza polowa zaraz sie w sumie konczy... Ciekawe co bedzie dalej.

ckai3e3knlg02eze.png

Hej:)
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt no i chłopców:)
Ja zawsze chciałam mieć chłopców ale przy tej 5 ciąży w koncu udanej stwierdziłam że to obojętne. Jednak jak wczoraj podeslalyscie kalendarze i raz wyszla mi dziewczyna to poczułam lekkie rozczarowanie. Jakos mam przeczucie że będzie chlopak i mam nadzieję że sie nie zawiode:)Dziwnie to brzmi wiem ale zobaczymy jak w końcu będzie hehe:)
Co do ciśnienia w ciąży to powinno byc niższe i to jest dobrze. Ja mam zawsze na wizytach i w laboratorium 105/60 i gin mówi że to jak najbardziej prawidłowe. Oczywiście wcześniej zawsze miewalam wyższe więc mi prawidłowo spadło.
Dlatego mogę też pić jedno espresso rano za pozwoleniem gina :)
Nie przejmujcie sie zatem tymi wynikami:)
Życzę milego dnia:)

super ze wyniki ok.

Gratulacje dla męża.

GRATULACJE!!!

Gratulacje!

Oj ja czuje ze będzie druga córcia.....

taaaak. Męcze sie strasznie. I mam niskie cisnienie. Dzisiaj 110/62 rano. Juz po zrobieniu śniadania i ubraniu się. Wiec troche sie rozruszałam.

Miłego dnia!
Ja po wypiciu kawy 101/54 i 88 puls.. Pewnie dlatego te zawroty głowy..
Ja dziś z młodą do lekarza bo wczoraj i dziś rano miała taką zielona wydzieline z cipci.. I nie wiem od czego to w tamtym tygodniu robiłam jej mocz i wyszedł prawidłowo.. Od kilku dni sama pupę wyciera takim papierem mokrym dla dzieci może gdzieś przeniosła bakterie.. Zalamac się można jak nie urok to... ;-)
Miłego dzionka mamusie :-D

reklama
Witam z rana. Dziś o 16:30 mam fitness dla ciężarnych hehe ciekawe jak to będzie. Miałam jechać do firmy ale mi się nie chce.
Co do ciśnienia to ja nie Przekraczała 90/60 a często miałam jeszcze niżej za to puls ok 100 w spoczynku.
Teraz mam ciśnienie ok 110/80 i powiedzieli ze to normalne że w ciąży jest wyższe puls w spoczynku ok 85.
Co lekarz to inna teoria. Mnie mój mówi że jak się dobrze czuje to jest wszystko ok. Mówiłam ginowi o tym że brzuch mnie kłuję a on ze jeśli nie ciągnie w dół to jest wszystko ok. Więc mu wierzę ;)

Do góry