reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

hej dziewczynki

Ja też dyszę i sapię po małym spacerku haha a co będzie jak brzusio będzie już na serio duuuzyyy??:-D

Byłam na drugiej wizycie u nowego lekarza. Miły, troskliwy,zleca badania itp tylko to usg....nie ma sprzętu w gabinecie a gdy zapytałam kiedy będzie następne powiedział że zobaczymy po prenatalnych. Narazie terminu nie wyznacza. Prenatalne mam dopiero na 26.04. Pan dokonał swoich pierwszych wpisów w karcie ciąży.

Juto mam wizytę u starego gina , nie odwoływałam spotkania i z chęcią bym poszła pooglądać dzidzię. Tylko nie bardzo wiem co powiedzieć na temat tych wpisów. Mąż mówi że mam powiedzieć że chciałam sprawdzić lekarza którego mam blisko i ze szpitala w którym chcę rodzić.
A jak stary lekarz coś zanotuje w karcie to co znowu powiem temu nowemu?? Ech dylematy ciężarówek:baffled:

reklama
Aluśka ja wymiotuje najczęściej z rana jak tylko z loka wstanę. Wczoraj też miałam przytulanko z wc. U mnie jest tak, że dwa dni wymiotuje i później z cztery dni spokój. Ciekawe kiedy to minie.
Mamusia fajnie, że wizyta udana.
Mówicie o zadyszke. Jak wyjdę do nas po schodach (27 stopni) to dysze jakbym przebiegła maraton. Jak stoję w kolejce to gorąco mnie zalewa. Ech takie uroki.
Zjadłam właśnie dwa talerze rosołu.

Pola, super kochana i gratuluję.

Gasia, Tobie też gratuluję.

Pola, moja ciąża starsza od Twojej, a jeszcze nie wiem kogo mam :( Moja ginekolog twierdzi, że zamałe jest jeszcze aby sprawdzić płeć.

Kurczę, ja 1 będę miał 17 tydz i bym chciała wiedzieć . Ja tam stawiam że Milka będzie u mnie:)
Z kalendarzy także dziewczynka:)

Młoda zona ja po domu nawet jak chodzę to się meczę. Muszę co trochę odpocząć. Ale jak jestem na mieście to świeże powietrze mi dodaje sił:)

Aluśka no ładnie, masz odpoczywać a Ty szalejesz.

Mamusia hymm nie wiem co Ci doradzić.

hej dziewczynki

Ja też dyszę i sapię po małym spacerku haha a co będzie jak brzusio będzie już na serio duuuzyyy??:-D

Byłam na drugiej wizycie u nowego lekarza. Miły, troskliwy,zleca badania itp tylko to usg....nie ma sprzętu w gabinecie a gdy zapytałam kiedy będzie następne powiedział że zobaczymy po prenatalnych. Narazie terminu nie wyznacza. Prenatalne mam dopiero na 26.04. Pan dokonał swoich pierwszych wpisów w karcie ciąży.

Juto mam wizytę u starego gina , nie odwoływałam spotkania i z chęcią bym poszła pooglądać dzidzię. Tylko nie bardzo wiem co powiedzieć na temat tych wpisów. Mąż mówi że mam powiedzieć że chciałam sprawdzić lekarza którego mam blisko i ze szpitala w którym chcę rodzić.
A jak stary lekarz coś zanotuje w karcie to co znowu powiem temu nowemu?? Ech dylematy ciężarówek:baffled:
A co z tym wynikiem toxo?

Macie rację pojadę bez karty w sumie u niego nie mam żadnych wyników.

A z toksoplazmozy dostałam skierowanie na dalsze badania - awidalność i raz jeszcze igG, będą złe trzeba będzie antybiotyk, wizytę z wynikami mam po świętach

Aluśka ja wymiotuje najczęściej z rana jak tylko z loka wstanę. Wczoraj też miałam przytulanko z wc. U mnie jest tak, że dwa dni wymiotuje i później z cztery dni spokój. Ciekawe kiedy to minie..
Kochana oby jak najszybciej Cię to puściło :confused:
Mąż jak się dowiedział że wymiotowałam to skomentował to w ten sposób :" o jednak dziewczynka i tym razem"...dowcipniś..
Może ja tak źle zaczęłam na pastę do zębów reagować :oo2:...jutro spróbuję inna umyć może obędzie się bez ekscesów:unsure:
KasiaMarysia jutro planuję leżeć co najmniej do południa ale wcześniej odbębnię maraton po szkole i przedszkolu:unsure:

Dziewczyny tak pisałyście o częstym siusianiu że ja to chyba jestem jakaś anomalia...w nocy w ogóle nie wstaje na siusiu a w dzień może ze 2-3 razy idę...może rzeczywiście za mało płynów przyjmuję :oo:

reklama
hej Dziewczyny!

Gratuluję udanych wizyt. Same chłopaki u nas :) Ja jutro mam na 9.00 wizytę, też chciałabym już wiedzieć, ale myślę, że nic z tego, bo na NFZ kiepski sprzęt. O ile w ogóle zrobi mi usg. Mam nadzieje, że tak.

Mamusia zawsze można zapomnieć karty ;) poza tym masz prawo do konsultacji u innego lekarza :) Ja też chodzę do dwóch. Jeden na NFZ, a drugi prywatnie :)

Mi w jednym kalendarzu wychodzi dziewczynka, a w dwóch chłopiec :D

Kobietki, dostałyście skierowanie na krzywą cukrową, czy to dużo później się robi? :)

Do góry