reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześnióweczki

reklama
Ja byłam w Tesco i były poprzeceniane ciuszki rozmiar 44(!) nie mogłam się napatrzeć na te maleństwa ,jak dla lalki ,czapeczki ,spioszki ,spodenki cudeńka! Fajne są zestawy dla malucha 56-62 ale raczej nie uniwersalne -róż lub niebieski , wiec poczekam jeszcze .
21 mam wizytę ,to juz w poniedziałek,może dzidzia zrobi mamie przed urodzinowy prezent i pokaże Swoja plec :))
Miałam ochotę na frytki i paluszki rybne ,
pojadlam i pierwszy raz odd 2 mc poszlo wszystko w Kibelek :(
Wy juz jakies przygotowania do świąt ,a ja na wynajętym koszyczka niemam :p
I nie mogę się zabrać do zakupu :)
Ogorkowa robiłam ostatnio 2 razy w jednym tygodniu ,teraz za mną chodzi bigos albo kapuśniak :)
Bylam dzis z podopieczna na spacerku ,wzięłam jej motorek na akumulator i po 30 min padl ile krzyku bylo ,a ja poprostu nie wiedziałam ze Go dzieciaki nie podlaczyly :)
Juz zapomniałam jak to jest zajmować się dwuletnim dzieckiem :) oczy dookoła glowy trzeba miec :)

Aa i słonko u mnie teraz dopiero zachodzi :) o 15 bylo jeszcze slonecznie wszędzie

Agus tez uwazam,ze jak dobrze trafisz to mozna za grosze kupic uzywane-wyprac,wyprasowac i majatku nie wydasz.

Molly co tam?

Nie wiem, chyba zaczął się stres czy kasa wywalona w lokal nie pójdzie na marne. Martwię się czy to pójdzie, utopiłam całą kasę. Jeszcze do tego ciągle się kłócę z mężem, on mnie wogóle nie wspiera w ciąży, choć na początku było inaczej. Dzisiaj cały dzień beczę, lada dzień otwarcie a ja przestałam mieć serce do tego miejsca. Zbyt wiele nerwów mnie to kosztowało :( a może to tylko hormony. Nie wiem. Ale wiem, że dla mojego Dziecka muszę zrobić wszystko, aby miało dobrą przyszłość. Z pomocą męża, czy bez wezmę tego byka za rogi. A jak nie pójdzie to wtedy będę myśleć...

Molly, spokojnie... Mysle, ze to stres i ciazowe hormony, ktore poteguja wszystkie nastroje. Nie ma co sie zamartwiac na zapas, bo to w niczym nie pomoze. Bedzie dobrze!

ckai3e3knlg02eze.png

Nie wiem, chyba zaczął się stres czy kasa wywalona w lokal nie pójdzie na marne. Martwię się czy to pójdzie, utopiłam całą kasę. Jeszcze do tego ciągle się kłócę z mężem, on mnie wogóle nie wspiera w ciąży, choć na początku było inaczej. Dzisiaj cały dzień beczę, lada dzień otwarcie a ja przestałam mieć serce do tego miejsca. Zbyt wiele nerwów mnie to kosztowało :( a może to tylko hormony. Nie wiem. Ale wiem, że dla mojego Dziecka muszę zrobić wszystko, aby miało dobrą przyszłość. Z pomocą męża, czy bez wezmę tego byka za rogi. A jak nie pójdzie to wtedy będę myśleć...
Spokojnie , wszystko zalezy od Was !! Ja z ex mężem 3 lata temu odkupilam kebaba , prowadziliśmy Go do rozstania , jak chłopaki siedzieli ,to kiepsko szlo,ja miałam więcej cierpliwości i serdeczniejsze podejscie na zasadzie klient nasz Pan , Oni -nie podoba się to Spierdalaj . No i biznes jakos sie rozkrecil ,zaczynaliśmy od 60 zl utargu dziennie ,potem dochodzilo do 2 tys. To sporo jak na małego kebaba ,ale prawda jest taka ze trzeba masę cierpliwosci ,nie można oczekiwać ze od razu kokosy beda .
U mnie tez wiazalo sie to ze stresem , ogromnym i jeszcze większym poświęceniem ,ale każdy tak zaczyna .
Męża tez zrozum , tez jest w stresie ,liczy na to ze ten biznes Was utrzyma ,na pewno sie boi i czuje odpowiedzialny za rodzine , stad pewnie mniej oparcia dla Ciebie , faceci inaczej przezywają stres.
Dodatkowo ,hormony buzuja ,kobieta w Ciąży wszystko bardziej przezywa i wyolbrzymia problemy :) to normalne ,
Ale będzie dobrze napewno

reklama
Do góry